Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582032

Editie 280 - De Tien


OWN

482 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

2eed0gj.png

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids!

Een aantal forumleden zit nu midden in de examentijd en OWN wil natuurlijk graag dat al die leden slagen. Daarom, hieronder 10 tips om je examens zo goed mogelijk door te komen!

1. Ga de dag voor je examens op tijd naar bed. Als je dit op zaterdagavond leest, dan prima, maar op een avond voor je examens is 23.00 uur toch wel het uiterste. Dan kijk je dat fantastische programma Knevel & Van den Brink later maar even terug. Je moet er wat voor over hebben, hoor, om te slagen.

2. Neem eten en drinken mee in de examenzaal. Niets is vervelender dan 3 uur in een gymzaal te zitten zwoegen zonder even een hapje of slokje te kunnen nemen. Nou ja, geen enkel antwoord weten, dat is natuurlijk vervelender. Maar toch, dit is een goede tweede. Daarom staat 'ie ook bij nummer 2.

3. Pauzeer voldoende. Uren achtereen lezen en nadenken, dat kan niemand. Pak ieder kwartier, of iedere twintig minuten, even een momentje van rust. Rek je uit, haal diep adem, neem dus een hapje of slokje want je hebt eten en drinken bij je, kijk hoe zwaar de rest zit te ploeteren en ga dan weer lekker verder.

4. Ga zo ver mogelijk achterin de zaal zitten. Nee, niet om te kunnen spieken bij je buurman of -vrouw: dat mag natuurlijk niet. Ga achterin zitten zodat je weinig last hebt van mensen die naar het toilet moeten en steeds langs jouw tafeltje lopen. Zo kun jij je rustig concentreren op je examen. Dat andere mensen voorin dan last van jou hebben wanneer jij langsloopt, is natuurlijk niet jouw zorg.

5. Sla moeilijke vragen eerst over en vul de makkelijkere vragen in. Je hebt in principe genoeg tijd voor al je examens, maar te lang een lastige vraag proberen kan je uiteindelijk de kop kosten. Je zult niet de eerste zijn die een paar makkelijke vragen aan het eind van een examen niet kunt maken omdat je tijd tekort kwam door te lang een te moeilijke vraag te willen maken. Pak dus de makkelijke punten om een goede basis neer te zetten en vertrouwen te kweken, en ga dan vol voor die vervelendere vragen.

6. Ga niet last minute als een gek proberen te leren. Dat heeft weinig effect en kan ervoor zorgen dat je gaat stressen omdat het toch wel heel veel leerstof blijkt te zijn. Bovendien: als je een dag van tevoren nog moet blokken terwijl je net 4, 5 of 6 jaar lang dat vak hebt gehad, ben je gewoon te laat. Dan verdien je het ook niet. Dus, hou dan maar gewoon op, blijf lekker thuis, en ga liggen huilen in een hoekje. In foetushouding, uiteraard.

7. Zorg ervoor dat je op tijd bent, maar kom niet te vroeg op school. Dan bestaat namelijk het risico dat je met klasgenoten de stof gaat bespreken en dat werkt vaak erg demotiverend omdat je minder blijkt te weten dan de rest. Mocht je heel zelfverzekerd zijn, kom dan wel erg op tijd en maak indruk op je klasgenoten door met kennis over het vak te strooien. Jij demotiveert hen, en jij krijgt meer zelfvertrouwen en bent ontspannen.

8. Klaag bij het LAKS als een malle, over alles wat je maar kunt bedenken. Spelfouten in de examens, stof die je niet had hoeven leren, een luidruchtige surveillant, een te warme examenzaal, alles. Alles om die normering in jouw voordeel te laten veranderen. Oh, en natuurlijk klagen dat het te moeilijk is. Immers, je volgt het vak pas een paar jaar op jouw niveau, dan is het toch belachelijk dat ze ook met een examen op dat niveau aan komen zetten?

9. Maak gebruik van alle toegestane hulpmiddelen. Een atlas bij aardrijkskunde, zodat je even kunt controleren waar Brunei ook alweer lag, of hoeveel regen er jaarlijks valt in Oslo. Woordenboeken, bij Duits, Engels, Frans, Nederlands, Grieks of Latijn. Want hoe schreef je ook alweer Kèskuhzèh? Als volgt dus: Qu'est-ce que c'est. Voor wiskunde moet je natuurlijk je grafische rekenmachine niet vergeten. Uiteraard om er wat formules in te zetten, maar ook om even te kunnen checken of het antwoord echt 10 is, en niet 9.

7 reacties


Recommended Comments

Regel 1 heb ik al verbroken... dinsdag ging ik om 2:30 naar bed terwijl ik woensdag examen had. Maar ja, ik heb sowieso insomnia dus dat telt niet.

Regel 2 heb ik me aan gehouden! Tenminste, ik heb niets gegeten maar wel meegenomen!

Regel 3 werkt niet bij mij - ik slik medicijnen en als ik dan een moment rust ga houden dan ben ik m'n concentratie kwijt. Voor normale mensen is dit w

Link to comment

Leest heerlijk weg, nice!

een surveillant die er te knap uitzag

Kan ik me nog inschrijven voor de herkansingen bij deze surveillant? :sigaar:

Dan moet je naar Nijmegen toe:

Knappe surveillant

Een scholiere uit Nijmegen vond haar surveillant zo knap, dat ze steeds afgeleid werd tijdens het maken van haar examen.

Afstotelijk

In het examen Engels zat een vraag bij een tekst over homoseksualiteit. Een jongen uit Bilthoven kon de vraag niet beantwoorden, omdat hij streng christelijk is en de tekst zeer afstotelijk vond.

Onwelriekend

Bij het LAKS kwamen verschillende klachten binnen over onwelriekende surveillanten. Sommigen stonken z

Link to comment

Mooi artikel. :)

Ik heb de gewoonte om tijdens de examens doordeweeks NIET te gamen op pc, vrijdagavond een beetje te gamen op pc en na de examens niet meteen naar huis te komen. :D iPod games duren niet zo lang, en zijn dus een perfect voor een korte pauze! :tu:

's Avonds zet ik doordeweeks m'n laptop aan om op Facebook te chatten(en nieuwsoverzicht bekijken natuurlijk) en wat te internetten. Op tijd naar bed en vaak 's morgens vroeger opstaan om nog wat te herhalen.

Vooral: GELOVEN DAT JE HET KUNT! :tu:

PS: Grafische rekenmachines..:schater: Die zijn bij ons niet toegestaan hoor, en ik volg een Wiskunde richting..:7

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...