Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 282 - Sport. Punt.


OWN

224 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_10382.png

Deze rubriek is geschreven door @Jacky-2007!

Momentje van bezinning. In een wereld waar mensen elkaar kapotmaken om diverse overtuigingen hebben we gelukkig nog het begrip "sport". Sport brengt mensen bij elkaar, of althans, kan mensen bij elkaar brengen, wanneer ze beschikken over de gezonde eigenschap die common sense wordt genoemd. Sport kan ervoor zorgen dat mensen de verschillen vergeten, en samen genieten van de gelijkheid die bestaat uit een passie voor een bepaalde sport.

Ter illustratie, mijn zoon heeft in de straat bij z'n moeder thuis een prachtig trapveldje. Er staat een mooie, veilige kooi omheen zodat de mannetjes en vrouwtjes in wording heerlijk een balletje kunnen trappen.. Nadeel is alleen dat het white trash daar in de straat een potje voetbal alleen ziet als een prachtig excuses om elkaar en anderen even lekker tegen de grond te schoppen, aan haren te trekken, kleding stuk te rippen en te terroriseren. Wil ik even benadrukken dat dit tuig allemaal precies dezelfde afkomst, huidskleur en uiterlijke kenmerken heeft als mijn zoon.

Anders is het hier bij mij in de wijk. We hebben het geluk dat dit stukje Zwolle ooit een achterstandswijk werd genoemd, en daarom de Johan Cruijff foundation hier een Cruijff Court heeft aangelegd naast de bestaande trapvelden. Ik kan even geen antwoord geven op de vraag of dit feit meewerkt aan het saamhorigheidsgevoel, maar wat ik wel weet is dit: Iedere zondagmorgen dat mijn zoon bij mij is gaan we gewapend met een bal op pad richting de sportvelden. De ene keer spelen we op het gras, de andere keer op de kunstmat van de Cruijff Court. Maar iedere keer is het eigenlijk hetzelfde: Wat we nog meer zien spelen op de velden zijn Turken, Marokkanen, Tjechen, Polen, Molukkers, Indo's, Chinezen, Japanners en niet te vergeten sporadisch nog een Downer, ADHD'er en een gebochelde. En je kan er de klok op gelijk zetten, nadat we na een half uurtje overtrappen, "keepertje", penalty-schieten en aanvallen oefenen al wel zo'n beetje toe zijn aan wat anders, trekken we naar elkaar toe, ongeacht wie je bent, iedereen wordt erbij betrokken, en wordt er heerlijk sportief een partijtje voetbal gespeeld met jong en oud. Ook in het spel blijft niemand langs de zijlijn staan, de ouderen spelen de kleintjes aan en helpen ze op weg om beter te worden. De groten spelen weleens fanatiek, komen vol in op de bal maar trekken elkaar weer van de grond nadat je elkaar hebt gevloerd. We spelen samen, we spelen sportief. Jongetjes met vrouwen, meisjes met mannen.

Zo is het hopelijk ook weer op dit EK, ook al is de locatie dit keer niet bepaald de makkelijkste. Saamhorigheid onder gastheer, bezoeker en speler. Dat het maar weer een prachtig toernooi mag worden en dat er in menig Nederlandse kroeg de Turken, Marokkanen, Tunesiërs, Indo's, Molukkers, Polen, Tjechen, Russen, Irakezen, Downers, ADHD'ers en PDDNOS'ers gezamenlijk mogen genieten van de wedstrijden van onze jongens, onze oranje ridders!

Sport is wellicht wel het mooiste wapen ter wereld in de strijd naar wereldvrede. Net zoiets als GTA; dat wordt ook door van alles en nog wat waar vandaan dan ook gespeeld! Just Sayin'. ;)

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...