Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581787

Editie 286 - Interviews


OWN

598 bezichtigingen

gallery_108553_47_6180.png

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

Leuk idee hoor, om een dag voor de EK-finale terug te blikken op het toernooi en vooruit te kijken naar de finale. Maar omdat OWN al op zaterdagavond verschijnt en de finale pas donderdagavond laat bekend was, was er weinig tijd. Een goede voorbereiding is daarin essentieel en daarom zette ik in de rust van Duitsland-Italië vast de PM's klaar. Ik had de vragen genoteerd en de leden op een rijtje gezet die ik wilde benaderen. Wat restte was op Opslaan (later versturen) drukken, wachten tot de finale bekend zou zijn en dan de PM's versturen. U raadt het wellicht al: ik klikte verkeerd. In plaats van op Opslaan (later versturen) klikte ik op Versturen. Dus, terwijl Duitsland nog een helft had om wat aan de achterstand van 0-2 te doen stuurde ik al een PM rond met daarin onder meer Nu de finale bekend is, Spanje-Italië (...) . Gelukkig bleek dat uiteindelijk ook echt de finale te zijn en klopte de PM 'gewoon'. Hieronder dus de vragen en antwoorden over EURO 2012.

Wie is voor jullie de speler van het toernooi?

BoerTijger

Absoluut Mario Balotelli.

Visser23

De speler van het toernooi is denk ik inderdaad Balotelli. Deze man weet elke keer het nieuws te halen met de gekste manoeuvres, maar ondertussen weet hij uitstekend te spelen.

Kloep

Ik ga ook voor Mario Balotelli. Twee mooie doelpunten in de halve finale, en verder naast het veld natuurlijk ook een held als hij de cornervlag tussen z'n benen houdt met een brede glimlach op z'n gezicht.

TekaLoca

Tot nu toe is dat voor mij Iker Casillas, de goalie van Spanje. Hij had niet enorm veel te doen maar als ze hem nodig hadden was hij er steeds. En aan de andere kant heb je ook Andrea Pirlo die fantastisch speelt dit EK. Kan eigenlijk niet kiezen tussen de twee.

MegaPilot

Sorry, deze vraag vind ik écht te moeilijk. Ik heb nog geen één speler gezien die echt alle wedstrijden goed is. Laten we het houden op Pirlo (gewoon omdat ik 'm graag zie voetballen): mooie goal, mooie panenka, echte teamspeler en ondanks dat 'ie oud is NIET versleten.

Van welke jonge speler die je dit EK hebt 'ontdekt' verwacht je in de toekomst veel?

Kloep

Ik geloof dat hij Vaclav Pilar heet. In ieder geval die linksbuiten van Tsjechië. Leuke acties, leuk spel. Denk dat we daar wel wat meer van gaan horen.

TekaLoca

Jordi Alba. Hij heeft ook al getekend bij Barça dus da's al een prima begin voor hem.

BoerTijger

Jetro Willems, absoluut.

Visser23

Willems is toch wel een speler voor de toekomst. Hij speelde, voor zijn doen, redelijk goed. Natuurlijk heeft hij niet veel ervaringen, en kan hij eens een foutje maken. Helaas op een EK kan dat goed afstraft worden. Toch vond ik dat hij prima speelde. Daarnaast wil ik Italië nog eventjes benoemen. Met een jong en nieuw team staan ze gewoon in de finale. Prachtig!

MegaPilot

Willems heeft het in mijn ogen juist enorm laten afweten in tegenstelling tot wat anderen over hem denken. Eigenlijk heb ik geen echt groot talent gezien.

Wat zijn de mooiste goals tot nu toe op EURO 2012?

TekaLoca

Marco Reus (de 4-1), Duitsland - Griekenland.

Kloep

Dat is de goal van Danny Welbeck tegen Zweden. Prachtig gelopen van Walcott, mooi gegeven en briljant afgemaakt.

MegaPilot

Die ene lucky goal van Engeland met het hakje was dat toch? Die was mooi inderdaad. Al was er wel héél veel geluk mee gemoeid, de bal had ie niet 100 % geraakt.

BoerTijger

Ik vond de tweede goal van Balotelli in de wedstrijd Duitsland - Italië de mooiste.

Visser23

Daar sluit ik me bij aan. Dat was een heel mooi doelpunt.

TekaLoca

Inderdaad, die van Balotelli hoort ook absoluut bij de top 3 van mooiste doelpunten dit toernooi.

MegaPilot

Van der Vaart z'n goal vond ik ook héél mooi.

Wat verwachten jullie van de finale tussen Spanje en Italië?

TekaLoca

Ik verwacht (helaas) een defensief Italie en een zeer offensief Spanje (hoop ik althans). Ook hoop ik dat Pedro nu in de basis start want met hem zag je gelijk een ander Spanje. Ook zou ik Silva op de bank laten voor Navas of Fabregas. Ik kan echt nog niets zeggen van pronostieken over de uitslag van de finale. Ik weet het gewoon niet. De vorige ontmoeting tussen de twee, uit de groepsfase, daar verwachtte ik makkelijk winst van Spanje van 3 tot 4-0. Nou, dat viel me vies tegen.

BoerTijger

Ik verwacht een 0-0 stand na 90 minuten, een 1-1 stand na 120 minuten, en vervolgens staat Buffon klaar in de Penaltyreeks, stopt er 3 waarvan Italië profiteert en alle 3 erin schiet. (Zou wat zijn...)

Kloep

Verwacht een kleine overwinning van Spanje. Denk dat ze op het middenveld op z'n Spaans de bal veel rondspelen en gaan zoeken naar het gaatje in de verdediging.

MegaPilot

Ik verwacht een saaie wedstrijd waarin twee ploegen heel bang zijn om te verliezen en dat gaat ten koste van het voetbal. Laten we hopen dat ik geen gelijk krijg.

Visser23

Ik denk dat het erg saai wordt. Saai voetbal, aangezien beide ploegen niet durven te spelen. Spanje passt de bal 2000 keer over op het middenveld en Italie wacht af. De opstellingen zullen hetzelfde zijn als altijd. Daarnaast wordt de uitslag hopelijk 0-1 voor Italië. We zullen zien!

Als jullie een elftal zouden mogen maken van alle spelers van het EK, hoe zou jullie opstelling er dan uitzien?

Visser23 noemde in eerste instantie de Fransman Sagna als rechtsback, maar tot zijn verbazing was Sagna helemaal niet aanwezig dit toernooi. Daarna koos hij op die positie voor Real Madrid-verdediger Sergio Ramos, maar ook dat blijkt een vreemde keus: Ramos speelde centraal in de verdediging, niet op rechtsachter. Ondanks dat kwamen onze kenners tot een mooie opstelling:

Iker Casillas

Joao Pereira - Hummels - Chiellini - Jordi Alba

Pirlo - Xavi - Fábregas - Iniesta

Balotelli - Gomez

Met dank aan @Visser23, @Kloep, @MegaPilot, @BoerTijger en @TekaLoca voor hun medewerking.

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...