Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581787

Editie 287 - Vraag maar raak!


OWN

579 bezichtigingen

gallery_108553_47_1791.png

Deze rubriek is geschreven door @Guardian1980


mdprofielkat.png

Welkom bij "Vraag maar raak!" De gast van deze week is niemand minder dan @Megadreams. We legden hem de volgende vragen voor:
Wat vind je nou het leukste van GTAGames?

Een erg algemene en moeilijke vraag maar ik probeer er een antwoord op te formuleren. Het feit dat je op GTAforum echt het gevoel krijgt dat je er thuishoort en ook dat het forum zo groot maar toch gestructureerd is. GTAforum heeft mij ook in zekere zin veranderd en dat merk je enorm goed als je kijkt naar mijn posts van toen ik er net was en deze van nu. Nog een punt wat erg leuk is aan GTAforum of heel GTAGames in het algemeen is de erg goede samenwerking welke ook duidelijk te zien is in WikiGTA. Het is dan ook de wiki welke me naar het forum bracht!

GTAGames_logo.png

Je programmeert veel, je bent zeer actief in het programmeren, maar hoe komt nou eigenlijk dat je bent gaan programmeren?

Het begon allemaal met de droom om een eigen game te kunnen maken. Ik begon natuurlijk meteen op te zoeken hoe dat in zijn werking ging en toen kwam ik uit op visual basic. Ik kon gelukkig al scripten dus het leren van deze programmeertaal ging best snel. Later heeft BC7 me aangeraden om te gaan werken met C# en toen is het eigenlijk allemaal echt begonnen. De droom van een eigen game zat natuurlijk nog steeds in mijn hoofd en toen kwam ik uit op C++. Het feit was wel dat ik ook het maken van gewone programma's en dergelijke erg leuk begon te vinden en zo ben ik er verder op in gegaan. Naast de vele scripttalen die ik ondertussen ook begon te leren (zoals lua) was ik erg hard bezig om C++ toch enigszins te leren. Ik begon toen ook al te oefenen met game manipulatie en uiteindelijk had ik de perfecte kans om dat tot de praktijk te brengen, namelijk met V: Online.

mdcplusplus.gif

Ultimate Air Gamers was als gang op GTAForum niet echt succesvol, maar doet het buiten het forum toch heel goed. Hoe kan dat?

Eigenlijk is het antwoord hierop best simpel: interesse. Er was geen interesse in wat UAG deed hier op GTAforum omdat we toen al standaard de race mode draaide. Weliswaar aangepast voor een afgeleide mode ervan: DD/DM. In MTA was dit al jaren geliefd en dus komen er spelers op af. Het ging natuurlijk niet allemaal zo snel maar stilaan begon UAG aan bekendheid te winnen en ik zelf ook. Doordat mijn leden en ik zelf ook connecties begonnen te leggen binnen MTA werden we zo ook nog een stuk bekender. Daarnaast deden we ook aan clanwars waar we via de andere clans toch ook wel een zekere bekendheid kregen.

Nu wij ook een hoop mappers voortbrengen die hun maps ook laten recorden met onze tag erin wonnen we zo ook nog aan bekendheid. En doordat we nu één van de meest bekende mappers genaamd SebaS in ons team hebben brengt dat ook weer een hoop spelers met zich mee. Ook hadden we maanden geleden de map "Time in UAG" gereleasd en doordat het verspreid werd in enkele servers werden we daardoor ook nog bekender.

Hoe kwam je op het idee om GTA V: Online op te starten?

Het idee kwam eigenlijk van enkele van mijn leden in UAG, echter wilde ik het eerst niet uitvoeren. Toen ik toch mijn kans zag om het domein gtav-mp.com en later het domein gtav-online.com te kopen besloot ik om de knoop toch door te hakken. De naam was eerst GTA V-MP maar werd later omgedoopt tot GTA V:Online. Ik begon toen dus met een simpele homepage en liet deze via enkele verspreiden als iets dat ze gevonden hadden. Dat zorgde op de eerste dag meteen voor een hele boel bezoekers op de website. Later begon het forum er dus te komen en ging het project werkelijk van start. Door het feit dat het qua bezoekers toch al meteen goed zit en er een mooie discussie verscheen op gtaforums.com was ik er al erg gemotiveerd voor. Toen ik ook werkelijk bezig was met het schrijvan van de code werd deze motivatie enkel maar groter.

Op het moment zijn we nog bezig met ons team uit te breiden en ben ik ondertussen zelf ook nog dagen bezig aan het ontwikkelen van V: Online. Ik kan zelfs met trots meedelen aan de lezers dat we binnenkort screens zullen publiceren vanuit GTA IV waarop we het tijdelijk uittesten.

gtav-logo.png

Waarom ben je redacteur van de OWN geworden?

Ik las wekelijks OWN en wilde er zelf mee aan schrijven. Het is gewoon prachtig om te helpen zo,n project voor te zetten en je kan er ook alles in kwijt. Ik had ook meteen in gedachte om mee te interviewen omdat dat in mijn ogen het leukste was om te doen. Later kreeg ik dan mijn eigen rubriek "? van de week" waar ik alles zelf in de hand had en het dus naar mijn eigen wensen kon brengen. Ik heb natuurlijk ook momenten gehad waarbij ik me tijdelijk terugtrok uit OWN en enkel in het crashteam zat mede door zaken in het dagelijkse leven.

Ik kan jullie in ieder geval meedelen dat jullie me voorlopig nog zeker in OWN zullen blijven zien. Ik ben zeker nog niet van plan om te vertrekken!

gallery_108553_47_13748.png

Wat vond je ervan dat je gevraagd werd als moderator voor de computerfora en had je niet liever een ander forum toebedeeld gekregen?

Ik vond het een hele eer want het is toch wel een blijk van vertrouwen. Ik had het ook totaal niet zien aankomen, zeker omdat ik bijvoorbeeld geen megalid was en meestal is het toch iemand uit deze groep. Dat ik de computer fora onder mijn hoede kreeg was best wel leuk omdat ik graag script/programmeer en dergelijke maar toch had ik liever de multiplayer sectie onder mijn hoede gekregen. Waarom weet ik ook niet precies maar ik denk dat komt door het feit dat ik erg graag met multiplayers bezig ben. Niet enkel om multiplayer te spelen in games maar natuurlijk ook om deze te ontwikkelen zoals V: Online. Ik had zelf ook al erg veel geëxperimenteerd met netwerk connecties dus je kan best wel zeggen dat ik erg in geïnteresseerd ben.

mdpromoties.png

Ik las dat je het schooljaar over zal moeten doen. Heb je teveel met je hobbies bezig geweest dat je studie er onder geleden heeft?

Simpelweg ja, mijn studies hebben hier inderdaad enorm onder geleden. Ik was altijd te veel bezig met bijvoorbeeld mijn clan en V: Online dat ik gewoon geen oog meer had voor mijn school. Bij de examensperiodes heb ik natuurlijk zoveel mogelijk mijn best gedaan om deze even opzij te zetten maar dat lukte ook niet altijd goed. Ook andere hobby's zoals bowlen hebben me toch wel weggehouden van school maar dat viel toch wel te balanceren.

De leerkrachten die ik had en dit jaar ook weer heb hadden dit zelf ook door en zullen me helpen om het te balanceren. Dat ik moet blijven zitten heeft me wel laten inzien dat ik inderdaad te veel tijd steek in al mijn projecten en te weinig voor school. Daar ga ik natuurlijk volgend jaar beter trachten mee om te gaan en zo dat jaar wel te laten slagen.

mdsig.png


Volgende week geen Vraag maar raak! maar een ouderwetse Interviews. Tot de volgende "Vraag maar raak!"

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...