Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 29 - Uit Den Ouden Doosch


Dutchy3010

395 bezichtigingen

oc_own_uitdodoosch.jpg

Deze rubriek is geschreven door: Ikkes

In deze nieuwe Uit Den Ouden Doosch gaan we terug in de historie van een forum die een glansrijk verleden had en nu geëindigd is al het Discussie forum voor de SL+, Ik heb het dan natuurlijk over het Wereldnieuws forum aka. Nieuws en Opinie.

De beginselen van dit forum zijn te vinden in een idee van Ironfist, Hij postte het idee alsvolgt:

Ik stel voor dat er een nieuw forumpje bijkomt,met de meer serieuze dingen

want als je iets wilt plaatsen dat in het nieuws is,en dat wordt af en toe gedaan moet je dat in het onzin forum plaatsen

je mag het ook niet posten in het gtagames forum aangezein dat enkel over dingen gaat die met gtagames te maken hebben :)

Is gewoon een idee hoor,maar geef toe,het topic "Gijzeling gaande in Rusland" is niet echt geschikt in het onzin forum,vind je ook niet

Al snel bleek hier veel animo ovoor en nog geen maand later was het Wereldnieuws forum geboren, om precies te zijn op 3 November 2004. Een week later werd en moderator voor dit geheel aangesteld en wel: Robin2130. Een van zijn eerste daden als moderator was het forum overichtelijk houden en wat regels opstellen, deze waren zo:
Om misverstanden te voorkomen, maak ik deze topic aan, voor de kleine regeltjes.

Dus lees dit even goed door aub

* Vermeld bij je nieuws je bron (dus waar je het nieuws vandaan heb gehaald)

* Geen gamenieuws, dus alleen echte wereldnieuws

* Geen reclame voor games of andere sites.

* Ook geen onzin nieuws posten.

Bij het niet naleven van deze regeltjes en de algemene regels, zul je er op geattendeerd worden door de moderators.

Veel plezier verder

Na een mooie periode als moderator te zijn van dit forum besloot Robin2130 er op 22 januari mee te stoppen. Een krap halfjaar daarna viel het doek helemaal voor het Nieuws en Opinie forum. Op 21 juni 2005 werd het forum dan ook omgebouwd tot het Discussie forum voor de Superleden en hoger, het einde van een forum. Een voornaamelijke reden hiervoor is dat er teveel gespammed werd en er eigenlijk alleen maar nieuws van Fok!.nl en Nu.nl werd gekopiëerd.

Nog geen jaar later werd er weer voorgesteld om het forum weer leven in te blazen, dit deed wederom Robin2130 in het Feedback forum en wel hier. Dit verzoek werd afgewezen maar er werd wel gezegd dat de mogenlijkheid er nog steeds was. Weer een paar maanden later werd er weer een voorstel ingediend, dit maal door: .WhoopDiDoo.. Dit deed hij hier, maar net als het vorige verzoek werd deze afgewezen.

Misschien komt er ooit nog zoiets waar leden kunnen discussieren en praten over nieuws, maar dat blijft momenteel alleen nog maar giswerk.

Dit was dan weer Uit Den Ouden Doosch voor deze week, vogende week weer een De Tien. Mocht je een idee hebben voor Uit Den Ouden Doosch of De Tien kan je een PB naar mij. Ook kan je altijd een reactie plaatsen.

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...