Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582005

Editie 290 - Uitgelicht


OWN

325 bezichtigingen

med_gallery_108553_47_1601.png

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35!

Een nieuwe redacteur!

Dit word 'm dan, mijn eerste editie waar ik in mag schrijven. Waar vorige week @SpacyColours voor 'Poetry' kwam zal ik vanaf nu 'Uitgelicht' schrijven en hopelijk zo lang mogelijk. Ik hoop het er beste van te maken en jullie, de lezers met veel plezier dit artikel en uiteraard de hele blog te kunnen lezen.

De onderwerpen zullen waarschijnlijk verschillend zijn, van artiest tot sport, je kunt het zo gek niet bedenken, je leest het in ieder geval bij Uitgelicht! Veel leesplezier!

O1Ib2.png

De Olympische Spelen zijn van start gegaan!

We kennen het vast allemaal, de Olympische Spelen, ontstaan in de Griekse Oudheid, verboden door een Romeinse keizer in 393. Sinds de 19e eeuw zijn de (moderne) Spelen weer georganiseerd, door een van de grondleggers van de moderne Olympische Spelen, Pierre de Coubertin, met een zijn bekende uitspraak: "Meedoen is belangrijker dan winnen.". Waar ik het volkomen mee eens ben, al heb ik daar soms mijn twijfels over welke échte waarheid daar achterschuild.. De sporters krijgen namelijk (te) veel geld voor wat zij presteren, ze moeten natuurlijk hun brood op de plank verdienen, maar de bedragen zijn wel immens groot, bij de Olympische Spelen krijgt een speler €30,000- bonus wanneer hij/zij een gouden plak binnen sleept, wat ik dan een redelijk bedrag vind. De politiek en commercie hebben de laatste jaren ook grote invloed gekregen binnen de Olympische Spelen, zo bepalen Amerikaanse Tv-stations wanneer de Amerikaanse Honkbalclub moet spelen.

Het bekende vuur word gedragen van Olympia (de stad waar de Olympische Spelen zijn onstaan) naar de locatie waar de aankomende spelen gehouden zullen worden, bijvoorbeeld Londen zoals nu. Duizenden hardlopers lopen een stukje en uiteindelijk zal het vuur op zijn bestemming komen, wanneer het vuur over een zee moet, wordt het vuur per vliegtuig vervoerd.

Gelukkig hebben wij hier, op het forum, een Contest over de Olympische Spelen.

Olympische Kenners een leuke uitdaging voor de sport-kenners op het forum, de deelnemers hadden hierbij tot woensdag de tijd om hun score in te leveren. De uitslag zal volgen op 12 augustus, nu kunnen jullie nog even lekker genieten van de Olympische spelen die tot zondag, 12 augustus in Londen gehouden zullen worden. Hopelijk slepen de Belgen en de Nederlanders nog wat mooie gouden plakken binnen en kunnen we met een mooie kijk terug kijken op de zomer Spelen van 2012.

Als laatste een kleine wist je dat achteraf: wist je dat de kleuren van de ringen inclusief het witte vlak zijn gekozen, omdat elke vlag van een land een van deze 6 kleuren bevat? En de vijf ringen, de vijfwereld delen symboliseren?

Tot de volgende Uitgelicht!

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...