Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581787

Editie 294 - Interviews


OWN

703 bezichtigingen

gallery_108553_47_1791.png

Deze rubriek is geschreven door @Megadreams


av-79993.png

Welkom bij "Vraag maar raak!", deze is nu onder hoede van Megadreams. De gast van deze week is @Basssss en de volgende vragen werden hem voorgelegd:
Wat is het gedenkwaardigste moment dat je hebt meegemaakt op het forum?

Een moment kan ik zo niet noemen, maar een periode weet ik wel: Covesight. Ik heb er al sinds de start van het project (september 2008) vele uren aan besteed. GTA San Andreas is dan ook hoogstwaarschijnlijk mijn meest gespeelde spel. Ik wou dat er ergens een soort van timer was geweest die had geklokt hoeveel uren ik SA-MP heb gespeeld, want dit gaat zeker weten over de limieten van een simpele stopwatch. :P Op gegeven momenten zaten we dagelijks in de server, na eerst gewacht te hebben tot Sybren thuis kwam om de server aan te zetten. Het heeft op een gegeven moment zelfs mijn schoolcijfers naar de knoppen geholpen; teveel op Covesight spelen en te weinig leren. Ik ben gelukkig dat jaar wel net overgegaan, ondanks een 1.3 als eindcijfer op Duits die niet meer op te halen viel.

In ieder geval, het waren goede en gezellige tijden en dat zijn ze nog steeds. Ik moet wel zeggen dat ik veel heb geleerd van mijn tijd op GTAForum en in Covesight. Het ging niet altijd even soepel binnen Covesight, er zijn wel eens mindere situaties geweest waarna uiteindelijk zelfs de admins moesten ingrijpen. Maar als je het aan de positieve kant bekijkt, het hield ons wel bezig en we leerden er toch weer van. Zo staat Covesight na bijna vier jaar nog steeds overeind. :)

Signature3.jpg

Wat bracht jou op GTAforum?

Nadat ik enthousiast GTA Vice City bijna had uitgespeeld, liep ik tegen een paar game-brekende bugs aan. Ten eerste kreeg ik geen telefoontje om de missie Cap the Collector te starten, ik had al een eeuwigheid gewacht, maar de man belde nooit. Ik had wel alle benodigdheden, zoals de zes voltooide bedrijven, inclusief de Printworks, en de vereiste missies. Ten tweede kon ik ook geen rampages starten of andere outfits aantrekken, als ik door de pickup heen liep, gebeurde er helemaal niets. Ik was tamelijk teleurgesteld dat ik de legerbasis niet meer in kon lopen zonder problemen omdat ik de politieoutfit niet meer aan kon doen. :P

-----

Hoe ik bij GTAForum kwam weet ik niet meer precies. Óf ik kwam erbij via WikiGTA, óf ik zocht voor een GTA forum via Google en kwam uit bij GTAForum.nl. Waar ik vervolgens op het forum registreerde om naar hulp te vragen om deze te bugs te verhelpen. Ik opende dus een topic met een smileys achter elke regel en een allergie voor de punt aan het einde van de zin. Maar hulp kreeg ik wel, onder andere van oude forumbekenden Baffie, Mirrrr en DenkaanHenk. Uiteindelijk had ik een savegame gedownload, waar ik de Cap the Collector missie wel kon spelen. De oorzaak van de bug is echter nooit boven water gekomen.

GTAGames_logo.png

Hoe is om een corporation als Covesight te leiden?

In een woord: tijdrovend. Alleen het scripten vreet al snel meerdere uren per dag op, als je er actief mee bezig bent. Als Covesight vol zat met potentiële scripters, dan had ik er allang extra hulp bij geroepen. Echter moet ik het nog altijd alleen doen, wat niet altijd even leuk is. Ik ben dan blij dat MegaDreams me soms nog wil helpen met ingewikkeldere dingen, als hij het niet te druk heeft met zijn eigen projecten. MegaDreams host overigens ook de server, dus dat is alweer een last minder om me veel zorgen over te maken. Daarnaast organiseert Woody268 zo nu en dan nog een event, wat me weer een last van de schouders haalt. Ik mag dan wel de leider van de corporation zijn, maar ik had het nooit gekund zonder hun. Het is sowieso veel meer werk dan enkel een gang runnen met enkel een gangtalk. :P

Maar ondanks de hulp, mag ik ook wel blij zijn met de leden. Ik heb de laatste tijd niet meer veel in het Bierhuis (onze gangtalk) gepost, maar ze houden de boel wel lekker draaiend. Ik lees overigens nog wel steeds elke post die er wordt geplaatst. Het is niet altijd even leuk om leider te zijn, maar als ik dan het samenzijn van de corporation zie... We hebben samen wel iets moois gemaakt, iets wat je niet eventjes kunt vervangen.

coveScreen.png

Je script voor Covesight, deed je dit hiervoor ook al of kwam dit door Covesight?

Volgens mij heb ik wel even gekeken naar SA-MP scripten voordat Covesight ontstond, maar ik had er niet heel veel aandacht aan besteed. Dit was omdat ik er toen nog vrij veel moeite mee had om de boel aan de praat te krijgen. Echter een flink aantal maanden later, toen Covesight al een tijdje bestond, was er een nieuwe co-leader nodig. De exacte reden waarom we een nieuwe co-leader nodig hadden, kan ik me niet meer herinneren. Ik kan me alleen nog herinneren dat het iets met de eerste leader van Covesight had te maken; Pennywise-the-Clown. Het zou kunnen dat hij het iets rustiger aan wou doen en daardoor afstapte als leader, wat $NeoSyp$ de nieuwe leader maakte en zorgte voor een verkiezing voor een nieuwe co-leader.

Voor deze co-leader verkiezingen ging ik weer eens terug kijken naar SA-MP scripting, aangezien ik wel interesse had in het co-leaderschap. Het leek me namelijk wel handig om twee mensen in de crew te hebben die konden scripten, in plaats van slechts één: $NeoSyp$ zelf. Ik pakte het beetje bij beetje op, maar super was het nog niet. Toch won ik wel de co-leader verkiezingen en werd dus co-leader van Covesight. Echter bleek toen dat $NeoSyp$ liever niet de scripts deelde met anderen, waardoor mijn poging om te leren scripten een beetje tijdverspilling was. Ik bleef echter wel doorgaan met het leren. Ik probeerde mijn eigen scripts te maken, welke nog steeds niet super waren. De scripts waren zeg maar de kindertekeningen van toen je 5 jaar oud was, als je er vanaf anno 2012 op terug kijkt. Desalniettemin bleef ik verder scripten. Ik had ooit nog wat gescript voor een mogelijk SA-MP event tussen de corporations van die tijd, wat ik zou organiseren met Remi-X en David22, als ik me goed herinner. Dit waren nogmaals kindertekeningen uit je vijfde levensjaar. :engel:

In ieder geval, in de zomer van 2009, viel mijn interesse in het scripten wat weg. Ik keek niet meer om naar mijn scripts, maar keek nog af en toe op de SA-MP forums naar creatieve nieuwe creaties en hielp af en toe nog iemand met een script probleempje. Mijn pa zei altijd: "je leert het meest, door te kijken hoe anderen het doen." Ik heb zo'n vermoeden dat hij gelijk had. In 2010 werd ik ineens aangesproken op MSN door $NeoSyp$ en Pennywise-the-Clown, waar hij vertelde dat ze beide Covesight toch wel misten. Hij vroeg of ik weer interesse had om het project op te starten samen met hun, DieHard en MegaPilot. Ik wou meteen meedoen, waarna mijn interesse ineens weer op schoot om te gaan scripten. Toen ik het weer probeerde, had ik het idee dat ik meer van de taal snapte dan toen ik was gestopt met scripten. Echter, ondanks dat Sybren Covesight opnieuw scripte, hield hij de scripts toch weer voor zichzelf. Ik raakte bevriend met MegaDreams. (Welke toen overigens nog de alledaagse noob was... Hij gaat deze regel vast uit het artikel knippen. ;$ ) In ieder geval, ik raakte bevriend met MegaDreams, wie ook interesse had in scripten en daar actief mee bezig was. Na een flinke tijd (meerde maanden later) kwamen we dan ook op het idee om een compleet nieuwe unieke gamemode te maken. De gamemode is grotendeels af, maar moet nog een paar 'finishing touches' hebben. Het probleem is, het project ligt nu al bijna een jaar stil. Nadat ik leider werd van Covesight hebben we deze gamemode ook meerdere keren getest in de Covesight server, als event. Deze gamemode genaamd "Stealth" viel erg in de smaak bij de leden, dus wie weet dat we hem ooit nog afmaken. :) In ieder geval, ik werd leider van Covesight in 2011 nadat zowel $NeoSyp$ en DieHard aftraden als leaders. MegaPilot en Pennywise-the-Clown waren al eerder afgestapt van hun posities. Covesight werd voor de derde keer gescript, waar ik weer veel van geleerd heb, tevens van de maanden erna. Veel experimenteren met nieuwe dingen en gewoon proberen.

Maar om een lang verhaal, het is een enorme ervaring geweest. MegaDreams wou niet al te korte antwoorden, hier heb je een niet al te kort antwoord. :bier:

stealth.png

Wat vind jij van GTAforum?

Dat is een goede vraag, ik vraag me af of ik daar wel een goed antwoord op weet... In ieder geval, ik vind dat vooral de afgelopen tijd leuk met nieuwe informatie van GTA V omgaat. Dat is iets wat het forum wel een beetje nodig had, wat meer informatie vanuit R* over de nieuwe GTA. Het forum begint weer een beetje actiever te worden. Al lijkt er niet zoveel interesse meer te zijn in de oudere GTA's, wat eigenlijk best wel jammer is. Verder weet ik niet wat ik er verder over wil vertellen.

Ik zou wel graag nog wat kwijt willen over WikiGTA... Het aanvullen van de wiki gaat wat langzaam, naar mijn mening. EFLC is bijvoorbeeld ook alweer twee tot drie jaar uit, echter zijn nog steeds niet alle pagina's af. Ik snap dat de mensen in het Wikiteam niet zoveel tijd hebben. Het team bestaat echter grotendeels uit administrators en moderators, waarvan een groot deel geeneens interesse heeft in het werken aan de Wiki. Toen ik me registreerde tot twee jaar daarna leek het me altijd erg leuk om aan de Wiki te werken, en ik had ook vrij veel tijd om er uberhaupt aan te werken. Die wens is de afgelopen jaren vervallen en de tijd is er ook niet meer. Wat ik hiermee bedoel is dat naar mijn mening het Wikiteam opener moet zijn voor nieuwe kandidaten. Mensen die wel de tijd en ambitie hebben om er veel aan te werken. Er de afgelopen paar maanden wel enkele niet-crewleden aan het Wikiteam toegevoegd, daar heb ik ook niks tegen. Prima dat er toch nog een beetje gedaan wordt om de Wiki wat sneller aan te vullen. Nu snap ik ook wel dat de informatie op WikiGTA betrouwbaar moet zijn, maar wie zegt dat iedereen onbetrouwbaar is? Ondanks dat WikiGTA betrouwbaarder is, kies ik soms toch liever voor de Engelse GTA Wikia. Dit is omdat de kans dat ik de juiste informatie vind veel groter is, helemaal als ik naar specifieke details zoek. De Engelse GTA Wikia is open voor iedereen, wat het iets minder betrouwbaar maakt, maar er is zoveel meer informatie te vinden die wel gewoon klopt.

In ieder geval, dat is mijn mening. :P

gta5.png

Welke van de GTA's is jou absolute favoriet en waarom?

GTA Vice City was mijn eerste eigen GTA (Na GTA2, welke gekopieerd was van een vriend) is een schitterend spel die ik helemaal plat heb gespeeld. Het verhaal, de sfeer, de omgeving en de voertuigen waren echt fantastisch. Tevens Vice City Stories was een goede GTA. Ik hoor soms dat mensen LCS beter vonden, maar dat vind ik totaal niet. Vice City Stories is naar mijn mening veel beter dan Liberty City Stories.

Ik vond GTA IV niet zo boeiend. Ik heb het spel op de PS3 en ik heb de storyline helemaal uitgespeeld, maar het sprak me gewoon niet aan. De stad Liberty City heb ik nooit echt interessant gevonden, te grauw en stedelijk. Episodes for Liberty City heb ik nooit geprobeerd, maar misschien dat ik hem ooit nog oppik bij een willekeurige winkel voor een zacht prijsje.

Maar geen van deze GTA's is mijn absolute favoriet. Mijn favoriete GTA moet wel GTA San Andreas zijn. De enorme wereld en het grote assortiment aan voertuigen is echt geniaal. Daarnaast zijn de modding mogelijkheden ongekend. Daarnaast worden de multiplayer mods MTA en SA-MP nog steeds ongelofelijk vaak gespeeld. Ook het feit dat Covesight een SA-MP server is, is een reden waarom deze GTA mijn favoriet is. Ik heb echt ontzettend veel speeluren op deze GTA zitten, misschien wel iets te veel. Ik hoop stiekem dat GTA V in de buurt van deze GTA kan komen op de ranglijst, maar tot nu toe is GTA San Andreas mijn absolutie favoriete GTA. :bier:

e01a6941de_915x400.jpg

Ik hoop dat het verhaal een beetje boeiend was. Als je alles hebt doorgelezen, reageer dan met het woord "koekjes". In ieder geval, bedankt voor het lezen! :D


Volgende week is er een interview en hierna is het weer Vraag maar Raak. Onze volgende kandidaat is:

Vragen kunnen tot en met maandag 3 september worden ingestuurd. Dit doe je doormiddel van een PB te sturen naar Megadreams. Deze PB moet het onderwerp "Vmr: Phoenyxar" bevatten.


Tot de volgende Vraag maar Raak!

4 reacties


Recommended Comments

koekjes. En Basssss, het is potjandorie nog an toe Die Hard! Met een spatie ertussen! Enorm pijnlijk om te zien dat je het nog steeds niet weet terwijl ik al vier jaar lang steevast jouw naam met vijf s'en schrijf. :(

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...