Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582094

Editie 295 - De Tien


OWN

413 bezichtigingen

2eed0gj.png

De rubriek is geschreven door @Thundercover!

De tien verkiezingsdebatten van 2012

In aanloop van de Tweede Kamer verkiezingen van 2012 worden er weer vele debatten gehouden door de partijen om de zwevende kiezer te overtuigen. Hieronder de lijst met de acht grote debatten, aangezien debatten via de Libelle of lokale nieuwszender niet een heel groot publiek zullen weten te bereiken.

NOS-debat

Op 22 augustus werd er afgetrapt met het NOS-lijsttrekkersdebat. Hier deden van de grote partijen alleen PvdA, CDA, D66 en GroenLinks aan mee. Rutte (VVD) besloot pas afgelopen zaterdag te beginnen, Roemer (SP) was bang voor een overkill aan debatten en Wilders (PVV) lag nog lekker op het strand. Samsom (PvdA) kwam als winnaar uit de bus.

GTAGames.nl afbeelding
RTL Premiersdebat

Afgelopen zondag kwamen dé vier premierskandidaten van de VVD, PvdA, SP en PVV elkaar tegen in het zogenoemde premiersdebat. Volgens de kijkers van RTL won Samsom opnieuw in een debat waar Wilders en Rutte het met elkaar aan de stok kregen.

Knevel & Van den Brink Lijsttrekkersdebat

De kemphanen gingen afgelopen donderdag rustig verder, waarbij Samsom nu Rutte beschuldigde van het verspreiden van leugens. Waar of niet, Samsom is op dreef en moet hopen dat hij niet te vroeg piekt. Wie dat wellicht wel heeft gedaan is Roemer, die de SP met grote stappen zetels ziet verliezen aan de PvdA.

Lijsttrekkersdebat Radio 1

Komende maandag wordt er verder gedebatteerd, maar even niet op tv. Een voordeel is dat grote gebaren niet overkomen bij de kijkers luisteraars en dat het dus vooral over de inhoud zal moeten gaan. Maar ook daar hebben lijsttrekkers vast weer trucjes voor bedacht. :P

Carré-debat 2012

Onder leiding van Rick Nieman zal de visueel ingestelde kiezer weer worden verzadigd met de lijsttrekkers van dit jaar. Dit debat zal komende dinsdag plaatsvinden (in Carré, redactie) en live worden uitgezonden door RTL4.

EenVandaag Lijsttrekkersdebat

Dit debat wordt donderdag 6 september gehouden in de Erasmus Universiteit. We hopen op een inside-verslag van Dutchy3010, maar we kunnen helaas niets beloven!

GTAGames.nl afbeelding
Lijsttrekkers in het Jeugdjournaal

We raden je aan om komende week zaterdag, voor de komende editie van OWN, het NOS Jeugdjournaal te bekijken. Daar komen de echt belangrijke onderwerpen aan bod, zoals hoe lang kinderen naar school moeten en of er nog wel op zaterdagochtend gevoetbald mag worden. Een must om te zien, en daarom terecht onze Tip van de Week!

NOS Slotdebat

Na dit debat op 11 september zullen de laatste zwevende kiezers met beide benen op de grond moeten staan. Zo niet, dan zou het zomaar kunnen zijn dat partijen zetels gaan mislopen.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...