Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581787

Editie 300 - Interviews


OWN

627 bezichtigingen

gallery_108553_47_6556.png

Deze rubriek is geschreven door @Guardian1980

Een jubileumeditie als deze vraagt natuurlijk om terugblikken. Ik deed dat met enkele leden die ik ooit eens geïnterviewd heb. Samen met hen keek ik terug naar hun vorige interview en hier vertellen ze hoe het er nu voor staat. Veel leesplezier.


Uit

het interview met Gta Ripper van 6 augustus 2011:

Opmerking van de redactie: Deze week is Gta Ripper begonnen met The FL Studio Blog.

Gta Ripper nu:

Ik ben toentertijd niet verder gegaan wegens een gebrek aan motivatie. Ook ben ik minder gaan producen en dus had ik ook geen zin meer om iets voort te zetten waar ik me niet meer mee bezig houd.

av-16231.gif

***

Uit het interview met Big Boss van 13 augustus 2011:

Big Boss

Ik ben dit schooljaar gestopt met m'n opleiding ICT. Het focuste zich te veel op de elektronica, en dat boeide me niet.

Het plan is nu om ergens een simpele baan te vinden bij een IT bedrijf.

Big Boss nu:

Na het stopzetten van mijn studies heb ik getracht een baan te vinden bij een IT bedrijf maar ik werd steeds afgewezen omdat ik ofwel te weinig werkervaring ofwel geen hoog genoeg diploma had. Typisch gevalletje van: ervaring nodig voor werk, maar werk nodig voor ervaring. Ik heb me vervolgens ingeschreven bij een aantal interim bureau's en geprobeerd om al dan niet tijdelijk een job te vinden in de productiesector. Maar schijnbaar nemen bedrijven liever jobstudenten in dienst dan mensen die vast wil komen werken.

Ongeveer een maand geleden, toen de opportuniteit zich aandiende, heb ik mij dan maar ingeschreven voor een cursus systeembeheerder. Omdat de opleiding gratis is en van de overheid uitgaat moest ik natuurlijk een aantal selectieproeven doorstaan. Ik schatte de kansen om geselecteerd te worden op zo'n 10%, kijkend naar de 150 mensen die zich aandienden op de infosessie en de 16 personen die uiteindelijk zouden mogen deelnemen aan de cursus. Zonet heb ik inderdaad een telefoontje gekregen met de melding dat ik wel degelijk geselecteerd ben en mag starten op 5 oktober.

De proeven omvatten onder andere een soort IQ test - "Welke afbeelding volgt op deze reeks?" - en een competentietest waarin je kennis over PC's en je kennis van het Engels gepolst werd. Op het opvolgende motivatiegesprek heb ik tevens ook vermeld dat ik in mijn vrije tijd moderator ben van een internetforum en ook graag script voor SA-MP. Maar of dit de doorslag zou hebben gegeven? Ik zou het niet weten. icon_cab.gif

10p3trp.gif

***

Uit

het interview met Jesperkaj van 20 augustus 2011:

Guardian1980:

Hoe zie jij het komende voetbalseizoen?

Jesperkaj:

Titelstrijd tussen Ajax en Twente, PSV en AZ strijden om plaats 3 en 4 en ik denk dat Feyenoord daarachter kan komen op plaats 5.

Jesperkaj nu:

Ajax heeft in mijn ogen verdient het kampioenschap weten te pakken, vooral te danken aan het geweldige spel van Jan Vertonghen. De grootste verassing was misschien dat Feyenoord tweede eindige voor PSV, AZ, Heerenveen en Twente. Niemand in Rotterdam-Zuid had namelijk verwacht dat plaats twee erin had gezeten dat seizoen. PSV had met dit elftal kampioen moeten worden, vooral door de investeringen die de club heeft gedaan in zijn selectie. AZ werd keurig vierde, wat naderhand toch jammer is, aangezien ze heel lang op plaats één hebben gestaan. Op zich is plaats vier alsnog een keurige plaats als je kijkt wat voor financiële middelen de club heeft. SC Heerenveen heeft het prima gedaan met z'n geweldige aanvallers. FC Twente heeft me zwaar teleurgesteld, vooral als je naar de selectie kijkt. Na de 6-2 overwinning op PSV dacht ik echt dat Twente nog mee zou doen om de titel, maar dat was dus niet het geval.

Ik heb in ieder geval genoten van het seizoen. biertje.gif

photo-57517.gif

***

Uit het interview met GrandTheftTwano van 27 augustus 2011:

GrandTheftTwano:

Ik heb een koksopleiding gevolgt en heb die bijna afgerond, hoewel ik er niet mee verder ga.

Guardian1980:

Die koksopleiding ga je nu binnenkort afronden?

GrandTheftTwano:

Ja, volgend schooljaar.

GrandTheftTwano nu:

Ik heb mijn koksdiploma inmiddels op zak, dat betekent dat ik mijn opleiding succesvol heb afgerond. Echter doe ik er op dit moment vrijwel niets mee, wellicht dat ik in de toekomst nog eens in een restaurant of eetcafé ga werken. Maar voor nu heb ik andere plannen, ik ben namelijk sinds kort met de opleiding Detailhandel begonnen. Ik weet het, het is totaal iets anders maar dat maakt het voor mij mij alleen maar een leuke en spannende uitdaging. Ik werk op het moment vier dagen in een supermarkt waar ik allerlei soorten werkzaamheden uitvoer, en ga één dag naar school. Het bevalt me tot nu toe wel. Het is zeker iets waar ik verder in wil groeien en mezelf wil blijven ontwikkelen. Ik denk dat ik hierin de juiste keuze heb gemaakt, hoewel dat altijd nog maar de vraag is. Mijn doel voor nu is om zo snel mogelijk dit diploma binnen te halen. Ik heb namelijk ook nog plannen om over een aantal jaar een reis door Amerika te maken, om zo eens wat van de wereld te zien. Bovendien lijkt het me ook een ontzettende spannende ervaring, nog genoeg te doen dus! smile3.gif

SignatureTwan2.jpg

***

Uit

het interview met Tekaloca van 3 september 2011:

TekaLoca:

Waarom herinner je me weer aan school, ik ben er net van verlost voor vandaag .. maar op school ''studeer''/doe ik houtbewerking. Ik zit al in mijn vierde jaar en het blijft wel een leuk beroep, al weet ik niet of ik er, na het behalen van mijn (eventueel) diploma mee verder wil gaan. Het is best vermoeiend na een tijdje..

Tekaloca nu:

Dit schooljaar doe ik nog steeds houtbewerking en ik denk er nog niet aan om te gaan werken. Sowieso ging het vorig jaar zeer gemakkelijk (ging zonder problemen over). Dit jaar kan het wel wat lastiger worden omdat we een nieuwe leerkracht hebben die wil dat je steeds bezig bent, en dat vinden wij allemaal heel erg irritant want iedereen neemt graag eens vijf minuutjes pauze. Er zijn vanaf januari ook stages waar we dus gaan leren hoe het is om echt te werken in de houtbewerking.

Ik heb daar in ieder geval al meer zin in dan op school gewoon te blijven. Kijk er naar uit hoe het wordt en of het wel iets wordt voor mij.

8HO9x.png

***

Uit het interview met .Senne van 5 november 2011:

.Senne:

Sinds eind september vooral voor school werken.

Zit namelijk sinds dit jaar op hogeschool, en heb veel meer werk dan de jaren ervoor.

BoerTijger:

Netjes,

Wat wil je later dan gaan doen?

.Senne:

Ik volg nu Industrieel Productontwerpen, een richting die zich toespitst op design.

Dat is dus ook waarin ik later graag terecht wil komen.

BoerTijger:

Klinkt boeiend, wanneer hoop je ongeveer klaar te zijn met school?

.Senne:

Hangt er een beetje vanaf, ofwel doe ik nu mijn drie jaar en ga dan werken, dan heb ik daarin een bachelor. Maar ik kan via een schakel- en masterjaar ook gaan voor industrieel ingenieur, en dan ben ik dus over vijf jaar klaar.

.Senne nu:

Ongeveer een jaartje verder, en met m'n studies vergaat het me goed. Het was vrijwel helemaal wat ik ervan verwacht had, en ik ga nog steeds met plezier naar de lessen. Interessante vakken, zeer losse leerkrachten en gezellige sfeer in de atelier, meer heb ik niet nodig. Het eerste jaar ben ik zonder herexamens doorgekomen, en dit jaar heb ik gekozen voor het keuzetraject "engineering", wat zich meer toespitst op de technische kant van het ontwerpproces. Iets moeilijker en ook een uitdaging gezien ik niet al te goed ben in wiskunde, maar met af en toe een tandje bijsteken geraak ik er hopelijk wel. Als ik de volgende twee jaar zonder kleerscheuren doorkom, dan zit het er dik in dat ik voor de master ga, maar dat durf ik nu nog steeds niet met honderd procent zekerheid te zeggen. Da's voor de OWN binnen twee jaar. biertje.gif

photo-74225.png

***

Uit

het interview met Djmaddox van 10 december 2011:

Djmaddox:

Vrijdag beginnen de examens. Ik moet nog beginnen met leren, maar al te moeilijk is het niet denk ik.

Guardian1980:

En heb je al gedacht aan een vervolgopleiding?

Djmaddox:

Stedenbouwkunde denk ik, ik ben er nog niet helemaal uit.

Djmaddox nu:

Examens heb ik nu gehaald, zit nu in laatste jaar VWO. Ben nog steeds van plan stedenbouwkunde te doen aan de NHTV of HvA.

28154zo.jpg

***


Voor zover deze jubileumeditie van Interviews. Tot de volgende keer

zwaaien.gif

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...