Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582031

Editie 306 - Hotspot


OWN

396 bezichtigingen

gallery_13783_45_8124.png

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Ik ga nu vertellen over een man wiens muziek ik werkelijk adoreer: oer-Hawaiiaan Jack Johnson. Inmiddels loopt deze man al tegen de 40 aan maar dat doet absoluut niets af aan zijn muziek. Als zoon van een succesvol surfer was het voorbestemd dat hij zijn vader zou opvolgen. Dat liep aanvankelijk goed: totdat hij op z’n 17de een ongeluk kreeg waarbij hij tijdens een lang revalidatieproces meer en meer gitaar speelde, wat hij sinds zijn dertiende deed, maar nooit echt de tijd voor had gehad. Vanaf die dag ging het snel, hij stond heel lang in het voorprogramma van zijn boezemvriend Ben Harper, wie hij al lang en breed in populariteit is voorbijgestreefd.

http://www.youtube.com/watch?v=Al-fORvOjKY

Het is door de combinatie van de bloedmooie teksten die echt een diepgang hebben en de ontzettend relaxte vibe in zijn muziek dat ik Johnson zo fantastisch vind. Maar wanneer werd hij pas bekend bij ´t grote publiek? Dat was in 2005, bij de komst van zijn album In Between Dreams, waar de summer evergreen Better Togheter opstond. In navolging van die single bracht hij Good People uit, maar die bracht niet het succes wat hij gehoopt had na zijn eerste single.

http://www.youtube.com/watch?v=hzMY59pQ0Z8

Jack is van huis uit filmproducent. Hij studeerde in Californië en maakte een paar surffilms, waarvan Thicker Than Water waarschijnlijk wel de bekendste is. Van die film is ook een album met die filmmuziek uitgekomen, en hij heeft de muziek gecomponeerd voor de film Curious George. Niet alleen op In Between Dreams staan parels, maar ook op zijn andere albums. Ik neem als voorbeeld Traffic In The Sky van het album On And On (2002). Dit vertelt over de tragiek van 9/11 die hij meemaakte vanaf Hawaii en hoe machteloos hij was dat hij niets kon doen. Of The News (Brushfire Fairytales, 2003) waar hij vind dat nieuwslezers tranen in de ogen moeten hebben als ze weer eens vertellen dat er de zoveelste de dode bij een zinloze oorlog is gevallen.

Ik kan oneindig lang doorvertellen over deze man, maar ik zal me even beperken tot hetgeen wat werkelijk belangrijk is om hier te vermelden. Zijn meest recentste album is Only The Ocean wat in 2010 uitkwam en naast een single op een compilatie cd heeft hij niks meer uitgebracht sinsdien maar het gerucht gaat dat hij weer bezig is met nieuw werk. En na het lezen van dit stukje weten jullie hoop ik dat ik daar met smart op wacht.

Volgende week weer een nieuwe Hotspot. Heb jij tips voor mij? PB me dan!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...