Jump to content

Application Narrator

  • artikelen
    11
  • reacties
    7
  • bezichtigingen
    11872

Brain Challenge


Kloep

526 bezichtigingen

gallery_81942_223_9465.png

gallery_81942_223_9906.png

Hier is weer de volgende applicatie die besproken zal gaan worden. Deze heet Brain Challenge. Tjah, natuurlijk train je er niet je hersenen mee, maar alleen maar je reactievermogen. Toch vind ik het een hele leuke applicatie. Je hebt veel verschillende oefeningen die je kunt doen. Dat maakt het erg leuk en ook erg afwisselend. Bij elkaar zal je ongeveer zo'n 20-25 verschillende oefeningen hebben. Noujah, bekijk en lees maar deze review en beoordeel hem ook eventjes blij.gif.

gallery_81942_223_8331.png

GTAGames.nl afbeelding
In deze applicatie heb je 5 verschillende onderdelen: Logic (Logica), Math (Wiskunde), Memory (Geheugen), Visual (Visueel), Focus (Focus). Bij elk van de vijf onderdelen heb je gemiddeld ongeveer 4 verschillende oefeningen. Deze oefeningen kun je apart oefenen, dan kun je zelf bepalen welke oefening je doet. Ook kun je een "Daily Test" doen. Dan kun je zelf niet bepalen welke oefeningen je doet, maar wordt dat bepaald door je IPod-Touch/IPhone. Dan krijg je gewoon van elke onderdeel één oefening en word er daarna een score berekend. De score staat in procenten, die staan voor het aantal procent wat je van je hersenen gebruikt. Deze score klopt helaas niet, want iedereen gebruikt maar een paar procent, en ik gebruik nu volgens de applicatie al 49%. Ondanks dat vind ik dit een erg leuke applicatie. Om alle oefeningen te bespreken is een beetje overbodig, maar één oefening van elk onderdeel moet wel lukken.

25ank7t.png

Om te beginnen bij het onderdeel "Logic". Ik ga de oefening "Impression" uitleggen met behulp van de bovenstaande screens. De bedoeling bij deze oefening spreekt voor zich als je de screens bekijkt. Op de eerste screen is simpelweg te zien dat we gaan beginnen met "Logic". Op de tweede screen is het spel te zien. Je ziet dus een rondje met uitsteeksels. Jij moet ervoor zorgen dat hij op de juiste manier kan rollen. Hierbij krijg je de keuze uit drie mogelijkheden. Hij is op de screen nogal lastig te zien, maar het juiste antwoord is hier de bovenste rij. Het lijkt misschien erg gemakkelijk, maar er komen steeds meer uitsteeksels aan het rondje. En het is natuurlijk ook met tijd, waarbij je zoveel mogelijk juiste antwoorden moet geven binnen de tijd.

2v8o85d.png

Dan komen we nu aan bij het volgende onderdeel: "Math". Hierbij bespreek ik de oefening "Tick Tock". Ook deze spreekt weer erg voor zich. Je moet bepalen hoeveel tijd er tussen de twee klokken zit. Weer is dit niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het is weer met tijd er komen steeds meer rare getallen. In het voorbeeld staat nog een redelijk gemakkelijke vergeleken met de andere die je ook krijgt. Dit antwoord is natuurlijk 3:26 - 2:14 = 1:12. Je moet dus zo snel mogelijk kunnen hoofdrekenen om dit onderdeel optimaal af te kunnen sluiten.

2zstu2o.png

209rmdi.png

Dan komen we hier aan bij het derde onderdeel: "Memory". Hier gaat het om de oefening: "Order". Hier draait natuurlijk alles om je geheugen. Op de screens is te zien wat hier de bedoeling is. Je ziet één voor één de afbeeldingen voorbij komen (screen 2+3). Daarna krijg je een vraag (screen 4) en moet je het juiste antwoord geven. Dat klinkt misschien wel redelijk logisch. Hierbij gaat het dus om je geheugen. Van te voren weet je dan ook nog niet wat de vraag is. Naarmate je goede antwoorden blijft geven, wordt het steeds moeilijker. Dit gebeurt doordat er meerder afbeeldingen komen en ze gaan ook sneller. Je moet er dus voor proberen te zorgen dat je de hele reeks die voorbij komt, zo goed mogelijk onthoud.

oozzmq.png

Hier volgt dan het volgende onderdeel, genaamd "Visual". Hier bespreek ik "Reflection". Zoals op de screens is te zien, krijg je een afbeelding te zien met een lijn. Ook krijg je drie mogelijkheden. Nu aan jou de taak om tegen de klok te gaan werken en zo snel mogelijk de juiste afbeelding zoeken als je hem in spiegelbeeld moet denken. Op het eerste gezicht misschien een makkelijke taak, maar het is lastiger dan je zou denken. Bij het voorbeeld op de screen is het juiste antwoord de meest linkse. De tijd in combinatie met de opdracht zelf, maakt het moeilijker dan het zich eigenlijk voordoet.

neuc00.png

En dan komt hier het vijfde en laatste onderdeel van deze applicatie: "Focus". En wel de oefening "Ninja". Hier gaat het erom dat je goed kunt opletten. Je ziet op de screens twee ninja's staan in de vakjes. Deze verplaatsen steeds van vakje naar vakje. Op een gegeven moment stopt hij, en vraagt hij naar een bepaalde kleur en moet jij aangeven waar die kleur ninja op dat moment is. Dat lijkt op dit voorbeeld erg gemakkelijk en dat is het hier ook nog. Maar ze bewegen steeds sneller en er komen steeds meer ninja's. Natuurlijk weet je ook wederom niet naar welke ninja word gevraagd, anders zou je op die ninja kunnen letten, en dus niet op de andere.

Nou, dit waren dan de vijf onderdelen beschreven. Kort samengevat: Bij Logic gaat het om logica. Hierbij moet je gewoon zo snel mogelijk logisch kunnen nadenken. Bij Math gaat het om het hoofdrekenen. Kun je dit niet, dan kun je het ook trainen wat handig gaat met deze applicatie. Bij "Memory" gaat het om je geheugen, kun jij goed naar het scherm kijken en tegelijk de dingen in je opnemen? Bij Visual gaat het om je oplettendheid en je logica. Let goed op, en je zal een hoge score halen bij deze oefeningen. Bij focus moet je altijd blijven opletten. Mis je een deel, dan zal je een lagere score krijgen.

gallery_81942_223_12609.png

  • Categorie: Games
  • Prijs: ¤4,49
  • Bijgewerkt: 28 juni 2009
  • Ontwikkelaar: Gameloft S.A.
  • Nieuwste versie: 1.6.1
  • Grootte: 102 MB

gallery_81942_223_3549.png

Deze applicatie is zeker zijn geld waard. Het is misschien wel veel geld, maar ik heb er erg veel plezier mee en breng er vele uren mee door. Er zijn ook nog andere applicaties die dit soort dingen hebben, maar ik vind van die soort applicaties deze ruim de beste. Deze is het meest uitgebreid en heeft de leukste games erin staan. Wat ook erg leuk is van deze applicatie, is dat het niet maar één game is, maar eigenlijk heel veel verschillende games samengevoegd in één geheel. Ik zou deze zeker aan je collectie toevoegen als je dat nog niet had gedaan!

gallery_81942_223_2294.png

  • Gameplay: 9
  • Graphics: 8
  • Plezier: 9
  • Niveau: 9
  • Totaal: 8.8

Hieronder volgen nog een aantal screens die het volledige menu in kaart brengen:

2z9eaue.png

2r7lsed.png

16konlu.png

3586iyc.png

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...