Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581992

Editie 307 - Uitgelicht


OWN

384 bezichtigingen

gallery_108553_47_29983.png

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35!

Hoi hoi, leuk dat je weer de OWN leest. Deze week gaan we het hebben over het uigaansleven.

Uitgaansleven

In de loop van de week werd ik gevraagd door @Visser23 als de Uitgelicht deze week over het uitgaansleven kon gaan. Natuurlijk zeg ik daar geen nee tegen. Uitgaan komt veel voor, hoe beleef jij een avondje als je op stap bent? Heb je soms last van agressie? Geef je mening!

Hier een klein verslag van @Visser23

19% van de vrouwen voelt zich onveilig tijdens het uitgaan.

6% van de mannen voelt zich onveilig tijdens het uitgaan.

Uit angst komt agressie voort.

Agressiviteit is één van de grootste problemen tijdens het uitgaan, wat wordt veroorzaakt door alcohol, drugs en ook vooral de combinatie hiertussen. Energydranken en alcohol is ook een onveilige combinatie, wat voor problemen kan zorgen.

Agressie kan door veel meer ontstaat. Er is anonimiteit op drukke plekken, dat is daarom ook waarom daar de meeste problemen zich voordoen.

Is het uitgaan wel écht zo onveilig? Of voelt men zich alleen zo onveilig? Het is waarschijnlijk het laatste. Iets waar de media ook een erg belangrijke rol in speelt. Het uitgaan komt alleen maar negatief in het nieuws, en wanneer er iets positiefs is te vinden, wordt er toch iets negatiefs naar voren gebracht. Positief nieuws is namelijk niet spannend genoeg. Doordat de media het uitgaan negatief in het nieuws brengt, krijgt het publiek het gevoel dat het uitgaan erg onveilig is. Ook hier ontstaat weer angst.

Het zou simpel te zeggen zijn dat normen en waarden verschillen tijdens het uitgaan, maar volgens horecaondernemers is dit niet zo. Er zijn namelijk geen normen en waarden meer, althans.. Deze worden niet meer gerespecteerd. Jongeren krijgen steeds meer een grotere mond tegen personeel en anderen. Ook dit lokt weer agressie uit.

Voordrinken is iets wat je vaak hoort. Maar is dit daadwerkelijk een probleem? Volgens cijfertjes gaan jongeren wel steeds vaker drinken. Ook gaan jongeren steeds later de kroeg in, en geven ze veel minder uit in de kroeg, dan een aantal jaren geleden.

Het vervroegen van de sluitingstijden is geen optie. Vooral de eerste jaren gaan jongeren echt niet eerder naar de kroeg toe, maar de hypothese is juist dat jongeren, omdat ze nergens meer in komen, op straat gaan rondhangen. Hierdoor worden er alleen maar meer problemen veroorzaakt. Daarnaast verliest de horeca een groot gedeelte van de omzet hierdoor. Voor de veiligheid is het dus geen goede manier, maar ook voor de horeca zelf is het niet de juiste oplossing.

Zelf ga ik niet vaak uit, vind het altijd wel gezellig, maar last van agressie merk ik weinig van. Op een avondje kan je al snel een paar tientjes armer zijn, maar dat maakt niet zoveel uit, als je het maar leuk hebt. :)

Tot de volgende uitgelicht!

3 reacties


Recommended Comments

Ik ben zelf ook al het slachtoffer geweest van mensen die me zonder reden tegen de muur drukten(heb een week een lelijke schram gehad op m'n schouder hierdoor), was er een vriend van me niet tussengekomen(die idioten hadden niet gezien dat er een vriend bij me was, ze zochten duidelijk iemand die alleen was), dan lag ik diezelfde avond hoogstwaarschijnlijk het ziekenhuis in.

Mijn advies? Ga naar clubs. Échte clubs met GOEDE security. Security die zo'n typetjes buitenflikkert en ze nooit meer binnenlaat.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...