Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586139

Editie 308 - Uitgelicht


OWN

336 bezichtigingen

gallery_108553_47_29983.png

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35 en @Cabyon!

Welkom bij Uitgelicht, vanaf heden zullen we nu de uitgelicht om de twee weken publiceren en bij uitzondering om de week. Daarnaast heb ik een nieuw redactielid die mij gaat helpen bij het schrijven, gezellig! :D Aankomende woensdag is het sinterklaas, tijd om het daar over te hebben!

Sinterklaas

Ja ja, de Sint was al een tijdje in het land, alleen woensdag is het grote feest. We springen en we zingen en we zijn zo blij :). We hebben deze week ook mensen een aantal vragen gesteld zoals zij Sinterklaas beleven:

1. Wat zijn jou herinneringen aan pakjesavond?

2. Vier je het nu nog?

3. Wat is het mooiste cadeautje dat je ooit had gekregen?

4. Wanneer hoorde je dat Sinterklaas nep was?

5. Wat is je aller aller aller aller liefste snoepgoed van Sinterklaas?

@Svenie:

1. Ik denk dat ik net als vele alle kinderen braaf mijn schoentje aan de haard plaatste, met daarin de gebruikelijke wortel, suikerklontje en het pintje bier uiteraard. Ik kan me ook nog wel herinneren dat ik me afvroeg hoe die sinterklaas en zwarte piet in godsnaam door die schoorsteen zouden komen zonder vast te komen zitten.

2. Nee, al geruime tijd niet meer.

3. Ik kan mij eerlijk gezegd niet meer herinneren wat voor cadeaus ik allemaal van die goede man heb gekregen.

4. Al vrij snel dacht ik, wellicht was dat rond mijn achtste levensjaar.

5. Het chocolade ventje.

@jobator:

1. Gebons op de deur toen ik klein was

2. Nope. Het is er uit gegroeit en we hebben geen groot gezin meer.

3. Een fijne avond met de hele familie.

4. Toen ik 7 was.

5. De chocolade pop

@NandroDavids:

1. Mijn ouders maakten er altijd iets fantastisch van. Met 'echte' brieven van Sinterklaas, een heuse Pakjesboot (een slee, met een stok als mast, waar alle cadeautjes aan bevestigd waren), een buurman die hard op het raam bonste, een 'groot' cadeau aan het eind van de avond, vaak op zolder te vinden. Dat soort dingen.

2. Ja, gelukkig wel, want ik blijf het een mooi feest vinden. De jongste van ons gezin is inmiddels 18, maar we vieren het nog elk jaar. Lootjes trekken, gedichten maken, budget van ¤ 20,- en een spel op de avond zelf. Het spel is te ingewikkeld om even uit te leggen

3. Een voetbaltafel. Dat was in één van mijn jonge jaren het grote cadeau dat op zolder stond. Schitterende verrassing was dat.

4. Volgens mij was ik een jaar of 6, zoiets. Toen hebben m'n ouders het me verteld. Daarvoor nooit ook maar enig idee gehad dat 'ie niet echt was of zo. Sterker nog: mijn vader speelde op onze basisschool voor Sinterklaas en ik had, ondanks dat 'ie z'n eigen bril ophad en z'n eigen schoenen aan had, nooit door dat hij het was. Achteraf is 't ook raar dat mijn moeder altijd de enige ouder was die aanwezig was als Sinterklaas op school kwam...

5. Ik ben niet van het snoepgoed en dat is ook helemaal niet iets wat voor mij het Sinterklaasfeest maakt. Taaitaaipoppen vind ik verschrikkelijk smerig en chocoladepepernoten zijn overrated. Als ik al iets van snoepgoed neem, dan zijn het een paar gewone pepernoten.

@Bierbuikje:

1. Pakjesavond, dat gaat bij huize Bierbuik altijd gepaard met gourmetten. Veel eten! Rundvlees, varkensvlees en kippenvlees. Alles wordt op deze avond in grote getallen naar binnen gepropt afgewisseld met een pannenkoekje, stokbrood met kruidenboter, soms nog iets van vis en een colaatje of een biertje on the side. Sinterklaas avond staat synoniem aan lekker eten, dat is minstens zo belangrijk als de cadeaus die we elkaar geven. Het cadeau wat het meest indruk op mij heeft gemaakt is al van een aantal jaren terug toen ik nog in de Sint geloofde. Mijn vader was altijd net voordat de cadeaus afgeleverd werden even afwezig en stopte zo stiekem de cadeautjes via de voordeur van het huis in de hal, maakte dan een hels kabaal met kloppen en sloop dan via de garage nietsvermoedend terug. Ik als klein kind had die link nooit gelegd dat mijn vader dat altijd was. En zo ook die keer ging het op deze manier en ik stormde naar de hal toe om te kijken wat die pieterbaas had afgeleverd en daar stond een heuse sjoelbak in de hal! Niet zozeer dat ik veel van sjoelen hield, maar het was groot! Het was zwaar! Indrukwekkend! Als ik terugdenk aan sinterklaasavond cadeaus is dat het eerste wat mij altijd te binnen schiet, dat heeft zoveel indruk op mij gemaakt, dat vergeet ik nooit meer. :P

2. Jazeker, deze traditie zal ik nog voor altijd doorzetten. Ieder jaar verzamelen wij thuis rond het gourmetstel en lezen wij de leuke gedichten voor aan elkaar. Dit zijn altijd gedichten met een dubbele betekenis en wijzen altijd terug op grappige of andere opmerkelijke situaties. Tegenwoordig vier ik Sinterklaas vaak twee keer. De ene keer thuis en de andere keer vieren we het in het klein met de hele familie er bij.

3. Het mooiste cadeau wat ik ooit heb gekregen weet ik eigenlijk niet. Die sjoelbak waar ik het eerder over had was natuurlijk fantastisch, maar die was niet specifiek voor mij bedoeld. Ook heb ik eens een keer een reis naar Disneyland Parijs open mogen maken, maar dat was ook niet specifiek voor mij. Wat dat betreft zou ik het eigenlijk niet weten. Het mooiste wat ik ooit heb gekregen wat dan ook echt voor mij was heb ik gekregen op mijn verjaardag en dat was een Lego politiebureau. Daar heb ik heel veel plezier aan beleefd en dat is nog steeds fantastisch om die tussen het oude speelgoed terug te vinden in de Lego dozen. Dan kan ik het niet laten om die nog eens in zijn geheel in elkaar te zetten, maar dat doe ik ook met andere lego. :P

4. Niet op een specifieke dag, ik denk dat dat een proces was van een jaar ongeveer. Tussen groep 3 en groep 4 hoor je veel dingen en dan begin je bij jezelf na te denken. Dan ben je er in de zomer helemaal van overtuigd dat Sinterklaas niet bestaat, maar als hij dan in november/december voor je staat ben je ineens niet meer zo zeker, want waarom zou hij niet echt zijn? Hij staat toch voor je? Na verloop van tijd ging ik wel steeds meer nadenken en in groep 4 was ik denk ik al zover dat ik zeker wist dat het nep was.

5. Chocoladeletters. :$

Zo denken mensen dus over Sinterklaas, misschien zien we dit jaar Sinterklaas ook verschijnen op het forum, wat zou die allemaal meebrengen? In ieder geval een fijne Sinterklaas toegewenst! :)

Tot de volgende uitgelicht!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...