Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581993

Editie 308 - Hotspot


OWN

392 bezichtigingen

gallery_13783_45_8124.png

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Een tijd geleden liet @Davedavy het bovenstaande filmpje achter op mijn profiel met het commentaar dat het ‘een goeden song voor Hotspot’ zou zijn. Nou eh, goede, in het minste geval opmerkelijk.

Het is de Hubn Bubn Polka Band die je ziet in de video met het nummer Line Dance Polka. Ingenieuze naam dus. Maar even over de muziek. Dit is polka, dat stamt uit de Bohemen (ergens in Tsjechië) en vooral populair bij mensen die een zekere leeftijd hebben bereikt.

Wat me vooral opvalt is dat het geluid opvallend helder is; ze zijn gewoon zo ontzettend goed dat ze geen versterkers etc. nodig hebben om hun muziek te kunnen horen, akoestisch spelen blijkt hard genoeg om het over de dalen te horen, want in dat clipje zie je een paar oma’s lekker polka dansen op de klanken van Hubn Bubn. Ik vind het ook ontzettend langdradig, steeds hetzelfde muziekje, wordt je daar als artiest niet ontzettend moe van? Dat de hele tijd spelen?

Ook is het gewoon erg dat er in dit groepje van opgetogen ouderen een bassist zit die een aanzienlijk jongere leeftijd heeft dan de rest van de groep. Nog erger is dat hij er van geniet en met volle teugen die harde bass lijnen speelt die deze polka zo kenmerkt (niet dus, welke bass lijnen?)

De swingende ouderen worden als laatste toegejuicht door een slechte SFX die eronder geplakt is en hangt een ontzettend grote aanhang die live naar hun optreden kwam kijken. Wat een topmuziek.

Volgende week weer een nieuwe Hotspot. Heb jij tips voor mij? PB me dan!

4 reacties


Recommended Comments

:7 Die band komt trouwens uit Maastricht :schater:

Dat weet ik. :puh: Ik vind het trouwens ook grappig dat ze helemaal naar Tirol reizen om zo'n knullige clip op te nemen en vervolgens treden ze alleen in eigen land op. :7

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...