Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581994

Editie 312 - Hotspot


OWN

451 bezichtigingen

hotspot.png

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Beste lezer, ik verwelkom je hartelijk bij de eerste editie van Hotspot in 2013! Zoals je al hebt kunnen lezen is dit een nieuwjaarseditie. En mij leek het leuk om ter gelegenheid van het nieuwe jaar een paar artiesten op een rijtje te zetten die bekendheid bij het grote publiek zullen verwerven dit jaar. Althans, dat denk ik. :puh:

Om te beginnen de band The xx. Dit trio – eerst waren ze nog met z’n vieren – uit het zuidwesten van Londen is een indieband die elkaar ontmoet hebben op Elliot School in Londen. Hun debuutalbum ‘’xx’’ werd goed ontvangen door critici. Toch zijn ze nooit doorgebroken in ons land en dat vind ik wel erg jammer, want dit vind ik een veelbelovende band! Hierboven zie je, naar mijn mening, hun beste nummer, van hun debuutalbum. Vorig jaar brachten ze nog hun nieuwste album ‘’Coexist’’ uit, en een prima nummer daarvan is Angels. Maar hierboven staat het nummer ‘’Islands’’.

Wat ben ik blij dat deze man uit Brooklyn, New York, gedraaid wordt op de Nederlandse radio. Oddisee gaat als een kunstenaar met muziek om: hij knipt en plakt dingen uit andere platen in zijn nummers en vervolgens neemt hij dan ook nog zijn eigen raps erin op. Dat leveren geweldige platen op. Dit origineel is van Bon Iver, maar Oddissee weet er een heerlijk eigen smaak aan te geven. Prachtig.

Dit nummer timmerde aan het eind van 2012 ook al aardig aan de weg, maar lijkt nu echt voet aan de grond te krijgen. De band bestaat uit vier bandleden, maar drie daarvan spelen slechts live mee. De zanger, Michael Angelakos, richtte in 2006 de band op en niet lang daarna boden de drie bandleden aan om live mee te spelen. De beste man schrijft en maakt de liedjes wel zelf.

Net zoals de bovenstaande artiest staat deze man op het puntje op bekend te worden. De geboren en getogen New Yorker Matthew Koma zong al op het bekendste nummer van de Duitse DJ Zedd ‘’Spectrum’’, maar bracht een tijd geleden solo het nummer ‘’Parachute’’ uit, welke positieve kritieken kreeg. Deze plaat heeft helaas nog meer weinig uitzendtijd gekregen. Jammer, want ik denk dat deze plaat het wel eens hoog in de hitlijsten kan eindigen.

Maar weinig mensen weten dat de bekende zangeres Beyoncé een zusje heeft. Een zusje, zeg je? Ja, inderdaad. Haar naam is Solange. Ze is vijf jaar jonger dan haar zus en heeft ook een aardige strot. Maar haar muziek is anders dan die van Beyoncé; rustiger, ingetogener, maar naar mijn mening niet minder mooi. ‘’Losing You’’ bracht ze 1 oktober 2012 uit, al weer een kwart jaar geleden. Het nummer kende geen succes, maar als Solange nou een goeie producer aanneemt, haar zus eens lief in de ogen kijkt of ze mee wil schrijven aan haar nummer en daarmee misschien een hit heeft kan ze wel eens de zelfde podia bereiken die haar beroemdere zus al bestegen heeft.

Volgende week weer een nieuwe Hotspot. Heb jij tips voor mij? PB me dan!

2 reacties


Recommended Comments

The XX heb ik vorig jaar nog gezien op Rock Werchter, zeker de moeite waard. Denk dat ze in België wel al wat bekender zijn. Passion Pit kende ik ook al, The Reeling was vroeger mijn beltoon. Paralyzed vind ik ook een goed nummer, hopelijk mogen we nog veel zo'n dingen horen van Oddisee. De laatste twee ken ik nog niet, maar Koma lijkt me zeker potentieel te hebben.

Hopelijk wordt 2012 weer een muziekproductief jaar :)

Link to comment
Beste lezer, ik verwelkom je hartelijk bij de eerste editie van Hotspot in 2012!

Hopelijk wordt 2012 weer een muziekproductief jaar :)

Ik kom uit de toekomst en kan jullie vertellen dat 2012 qua muziek aardig gul en creatief is geweest voor ons. Er zullen een aantal toffe nummers op je wachten, waaronder een viral filmpje van een Zuid-Koreaan die danst alsof hij op een paard zit, die een miljard views gaat krijgen tijdens de apocalypse, die best gezellig was.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...