Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582106

Editie 314 - Game On!


OWN

269 bezichtigingen

gallery_108553_47_11065.png

Deze rubriek is geschreven door !

Welkom bij de nieuwe Game On!

Deze keer heb ik 't retesnel moeten schrijven, m'n vriendin hield me nogal van 't werk af, afgezien van nog een paar andere, uiterst vervelende dingen. Deze keer gaan we een paar locaties uit de toekomst bezoeken, waaronder het Detroit en Hengsha van de toekomst.

"I never asked for this."

Adam Jensen is beveiliger bij menselijk augmentatiebedrijf Sarif Industries, een serieus maar goed betaald baantje. Alles ging van een leien dak tot een groep onbekende terroristen met aan het hoofd een stel zwaar gemodificeerde mensen, de laboratoria van het bedrijf aanvallen, en alles en iedereen aan gort knallen. Adam komt in actie en slaat terug, maar is geen partij voor de mechanische monstruositeiten, en balanceert op het randje van de dood nadat hij door een glazen muur word gegooid, en het beton erboven daarna instort. Ditzelfde is wat hem uiteindelijk red. Na een spoedoperatie die hem augmentaties geeft, en 6 maanden in rust, keert Adam terug op de werkvloer. Klaar om de vloer aan te vegen met de mannen die zijn ex hebben vermoord, en hem dit aangedaan hebben.

"If you want to make enemies....try to change something."

In Deus Ex ben je dus een geaugmenteerde mens, een mens met mechanische onderdelen in zich. In de game kun je sommigen van deze augmentaties upgraden d.m.v. Praxis Points (Skill points), die je kunt krijgen door het vergaren van XP (door missies/subquests te doen), of door ze te kopen bij een LIMB Clinic. Deze missies en subquests kun je op diverse manieren doorlopen, en de game heeft 8 eindes. De eindes worden beïnvloed door de manier waarop je speelt. Voor iedere tegenstander die je bewusteloos slaat, krijg je 50 XP, terwijl je voor iedere kill slechts 10 XP krijgt. Je zult al snel merken dat als je guns blazin' ergens binnenkomt, het hele gedoetje een stuk moeilijker gaat zijn. Deze game heeft een zeer hoog gehalte aan realisme, en zelfs met de hoogste health en armor upgrades zul je een verlengd vuurgevecht niet lang overleven. Als je je stealth en sneak skills upgrade, zul je merken dat je health niet verbazingwekkend hoog zal zijn tijdens het spelen. Ben je iemand die vuurgevechten en knokken prefereert, kun je je "spieren" upgraden zodat je door zwakke muren kan slaan, je beter bepantsert bent in vuurgevechten, etcetera. Je kan Adam geheel aanpassen naar jou speelstijl door deze Skill Points te gebruiken.

"You're right, a teacher would just love to have one of those things."

Al met al is Deus Ex: Human Revolution een game die je zeker vet gaat vinden. De missies zijn divers en op allerlei manieren te doen, je kunt alles en iedereen afschieten als je dat prefereerd, of je kan Sam Fisher style rondsneaken, hier en daar weetjes en hints oppikken, en die naar je voordeel gebruiken.

De graphics zijn speciaal, de developers hebben de focus gelegd op goud, geel en oranje kleuren. Voorwerpen die je kunt oppakken of belangrijk zijn worden omringt met een kleine rand hierdoor, en de wereld zelf over het algemeen focust op deze kleur.

Het verhaal van de game is intrigerend tot de laatste seconden, en je zult sowieso alle eindes eens willen halen. Dat alleen al geeft deze game een hoge replay value, en ga je er waarschijnlijk rond de 100 uur inpompen, als de game je weet te grijpen, wat bij mij zeer goed lukte.

Ik geef deze game een 9. Perfecte games bestaan niet, maar deze komt er qua intrige zeer dichtbij.

Tot volgende week!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...