Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 31 - Plop!


Dutchy3010

435 bezichtigingen

oc_own_plop.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jowx!

Welkom bij Plop!, de rubriek van Oceans Weekly News die eruit plopt! Denk bijvoorbeeld aan het geluid van een kurk die uit een fles schiet, zo schiet Plop! uit dit forumkrantje. Wekelijks komt er in Plop! een stukje te staan wat overal over kan gaan, van serieus tot onzin. Soms zijn er stellingen, soms zijn er vragen, soms zijn er grappen en soms is er helemaal niks. Plop! is de opvolger van Weekly Column, een rubriek die in vrede van haar pensioen geniet. Plop! is nog jong en heeft een mooie toekomst voor zich, wat het gaat brengen is nog onduidelijk. Tenzij je beschikt over een glazen bol, neem contact met me op als dat het geval is, zal de tijd het leren. Bedankt voor het lezen van dit inhoudsloze voorstukje dat wekelijks hetzelfde zal zijn, als je het elke week leest ken je hem op de duur uit je hoofd. Zo is Plop! ook nog eens leerzaam, wat wil je nog meer? Veel plezier bij het lezen van een nieuwe Plop!, anders nog een prettige dag en graag tot ziens bij Oceans Weekly News.



Erger jij je ook zo aande inleiding en afsluiting die elke keer weer hetzelfde is? Dan heb ik goed nieuws voor je! Want dit keer gaan we het over ergernissen hebben, de dagelijkse dingen die het leven een stuk zuurder maken dan dat het al is. Waarom is het nodig? Dat weet niemand, maar het is er wel en daar erger ik me nu aan. Ik heb de afgelopen weken extra goed opgelet naar dingen die me ergerden, dat waren er zoals verwacht meer dan ik had verwacht. Dus hieronder komen steeds kleine belevenissen waarin ergernissen zitten, het heeft totaal geen verhaallijn dus is het handig als je het stukje voor stukje leest en niet in één keer tegenlijk omdat je anders zo de draad kwijt bent. De drijd kwijt zijn is ook vervelend, niemand die je helpt met zoeken en daar zit je dan. Maar goed, genoeg over ergernissen, laten we beginnen!

Het is zaterdag, ik wandel rustig in de stad op weg naar de dierenwinkel. Wat ik daar moest doen? Vrij simpel, eten voor m'n pup halen. Dus ik loop die zaak binnen, groet die man en loop naar de hondenafdeling. Als man zijnde gaat winkelen vrij simpel. Je weet van te voren wat je nodig hebt, gaat er in één keer heen, pakt het, rekent af, om vervolgens weer naar huis te gaan. Dus ik pak een paar pakken met hondenbrokken en loop ermee naar de kassa, ik leg ze op de kassa neer met de bedoeling om het af te rekenen. Nu komt het, de ergernis. ''Wordt dit het? :)'' Zo'n enorme tijdverspilling, tuurlijk word dat het. Alsof ik voor m'n plezier hondenbrokken naar de toonbank mee neem, zó gek ben ik nou ook weer niet.

Het is woensdag, het is prachtig weer. Zolang je maar van een flinke regenbui houdt, dus ga je naar buiten om boodschappen te doen. Op het moment dat de deur dicht valt gaat er een lampje branden, waar zijn mijn sleutels? Ja, niet bij mij in ieder geval. Dus dan ben je buitengesloten, ouders op vakantie. Daar sta je dan, in de regen. Frustratie..

Het is vrijdag, ik sta op Schiphol om iemand op te halen. Ik was er om 8 uur, ze zou om half negen aan komen. Toen ik op de monitoren keek zag ik dus dat het al verschoven was naar kwart voor negen. Een kwartiertje wachten is geen probleem, er is daar ten slotte genoeg te doen. De gate was toen ook nog niet bekend, dus ging ik maar wat drinken en daarna een beetje rondkijken in dat gigantische winkelcentrum wat ze daar hebben. Ondertussen is het half negen, de gate is nu ook bekend en ik wandel er vrolijk heen. Hoewel ik het op zijn minst al raar vond dat ik de eerste was ging ik gewoon bij die gate staan. Het is tien voor negen, nog steeds is het vliegtuig niet geland. Om drie minuten voor negen is het dan zo ver, het toestel is geland en het kan nu niet lang meer duren. Ja, dat dacht je. Ondertussen stroomde het vol met mensen, ik had mijn hondje bij me dus kon niet echt weerstand bieden in het gedrang. Hoewel ik de eerste was die aanwezig was, had ik nu niet eens meer zicht op die gate. Waar maken mensen zich in godsnaam druk om, of je nou tegen die gate aan gaat staan of er een stukje vanaf blijft. Je moet toch wachten tot die gene waar je voor komt er uit komt lopen, maar nee, ze moeten allemaal zo discht mogelijk bij die gate staan. Wat krijg je dan? Precies, ruzie. De een duwt de ander omver, even later is het een grote chaos. Ik zit vanaf een terras toe te kijken hoe die menigte aan het kloten is om zo dicht mogelijk bij die gate te staan. Het is goedkoper dan een dierentuin, maar het vermaak is heerlijk. Uiteindelijk is het elf uur, echt gezellig is het eigenlijk niet meer. Ik sta me kapot te ergeren aan de apenkooi die nog steeds aan het dringen is en ik ben het wachten zat. Precies op dat moment komt ze de gate uit wandelen, alsof ze er op wachtte totdat ik op het kookpunt stond.

Het is zaterdag, je moet weer eens een rubriek voor OWN typen. Je kan geen onderwerp bedenken, je hebt niets bijzonders mee gemaakt. Je wilt eigenlijk heel iets anders doen, je weet dat het toch weer een flop wordt. Wat doe je dan? Precies, de Plop! maken. Daarom stop ik er maar mee, ik erger me er nogal aan.

Oh, voor dat ik het vergeet is er nog een quote van mijn grote vriend Pietje II die ik hier uiteraard niet kon laten ontbreken.
Jowx is op alle vlakken altijd beter dan Pietje II geweest en dat zal altijd zo blijven!

Dat lijkt me ook wel een ergernis, maar de waarheid is nou eenmaal hard. :Y

---------------------------RECLAME---------------------------

In de rubriek van mijn collega hieronder staat een prijsvraag, ik weet het antwoord. Maar ik heb ook het flauwe vermoeden dat de prijs zuigt, dus heb ik iets anders bedacht. Als je het antwoord wil weten, kan je me een PB sturen of hier een berichtje achter laten. In de PB of in het berichtje moet staan dat je het eens bent met de quote van Pietje II, uit de inzendingen wordt een winnaar geloot die het antwoord toegestuurd zal krijgen. Inzenden kan tot vrijdag a.s., dus wacht niet langer en stuur je PB of laat hier een berichtje achter!

-----------------------------------------------------------------

Gelukkig, het is weer voorbij voor deze week. Maar de juich niet te vroeg, volgende week zal er opnieuw een Plop! zijn. Het onderwerp van de Plop! van volgende week staat nog niet vast, wanneer jij een leuk onderwerp in gedachte hebt kan je dat aan mij door geven door een schattige PB in mijn inboxje achter te laten. Je krijgt altijd een reactie terug, of het idee nou goed of niet goed is. Als je idee leuk genoeg is om in Plop! behandeld te worden dan zal je naam bij het artikel vermeldt worden, daar naast verdien je een speciaal plekje in mijn hart. Mocht je tips, klachten, privé reacties, op- of aanmerkingen op de Plop! hebben? Twijfel dan eventjes bij een klacht, bij de rest van de gevallen kan je een PB naar mij sturen om daarin je verhaal te doen. Ik zal alles serieus behandelen en ik reageer overal op, mits het geen klacht is. Bedankt voor het lezen van de Plop! en tot de volgende week!

- Jowx -

2 reacties


Recommended Comments

Whahaha jij halfgare snijboon! :schater: Trouwens, wat is het verschil tussen jou en een mollige vrouw die per se door dat kleine poortje in Schiphol moest?

En dit was het dus? :)

Link to comment
Whahaha jij halfgare snijboon! :schater: Trouwens, wat is het verschil tussen jou en een mollige vrouw die per se door dat kleine poortje in Schiphol moest?

De kilo's :D.

Ik ben het eens met de stelling! *Slijm*

Dit was eigenlijk wel een Plop! met inhoud :D

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...