Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581990

Editie 315 - Hotspot


OWN

460 bezichtigingen

gallery_13783_45_8124.png

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

De man waar ik nu over ga schrijven vond ik vroeger helemaal fantastisch. De beste man heet Jack Allsop en loopt al anderhalve decennia in het muziekcircuit rond. Wat wel grappig is om te weten was dat deze kerel voorheen tuinier was. Zijn muziekstijl is best bijzonder: volgens Jack heeft hij ‘geen enkele stijl, ik maak gewoon muziek, Just Jack’.

Zijn eerste album was in 2002, genaamd The Outer Marker. Veel bekend kreeg dit album niet; Jack, die naast tuinier ook nog z’n diploma meubeldesign had gehaald, ging desondanks lekker door met muziek maken en kwam met zijn tweede album. Er bestaan veel hypotheses dat het tweede album van een artiest het slechte is, dat er een soort vloek op rust. Maar in het geval van Jack gebeurde juist het tegenovergestelde: Op Overtones, zoals het album heet, staat tot nu toe zijn enigste grootste hit: Starz In Their Eyes. Voor de Nederlanders onder ons ook wel bekend als introtune van 3 Op Reis. Daarna kreeg hij in the UK nog wat hitjes aaneen: The Day I Died, Embers, Glory Days bereikten allemaal de hitlijsten.

Maar wat betekent deze man eigenlijk voor mij? Ik heb hem echt vroeg leren kennen, ik zal echt niet ouder dan 12 zijn geweest. Maandenlang draaide ik zijn albums en ik kan nu nog zelfs al zijn platen meezingen. :$ Hij is voor mij echt super: prima teksten, vette muziek; gave muziekstijlen wisselen zich af.

Tot slot zit deze man de laatste paar jaar niet stil (die drie albums zijn zeker van 5 jaar geleden), hij heeft recentelijk een gratis EP uitgebracht. Te downloaden op www.justjack.co.uk!

Volgende week weer een nieuwe Hotspot. Heb jij tips voor mij? PB me dan!

3 reacties


Recommended Comments

Ik luisterde vroeger ook veel naar dit lied. Snowflakes en Writer's Block van hem vind ik ook goed. Moet maar eens proberen eens naar zijn andere liedjes te luisteren.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...