Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581993

Editie 315 - De Tien


OWN

473 bezichtigingen

gallery_108553_47_17499.png

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35!

Het is deze week oppassen geblazen bij de tien, we gaan het namelijk hebben over de 10 gevaarlijkste bendes ter wereld!

10 - De Chineze Triaden

De Chineze Triaden zijn vooral te vergelijken met de Italiaanse mafia, natuurlijk zijn ze actief in China, maar ook in andere delen van de wereld. Ze houden zich bezig met criminele, financiële en politieke activiteiten.

9 - Het Arische broederschap

Ontstaan in de gevangenis San Quentin in 1967. Deze bende werd opgericht om blanken tegen latino's en zwarten te beschermen. Hun activiteiten gaan van prostitutie tot drugshandel. Veel bendeleden hebben tatoeages van Hitler of het hakenkruis. Veel actief in Californië , Texas, New York, Arizona en Ohio.

8 - Latin Kings

Erkend als de meest georganiseerde bende, zo hebben ze ook een eigen stamboom. De leden komen vooral uit Chigago en zijn vooral actief in drugshandel, waar de leider, Gino Gustavo Colon ook voor vast zit.

7 - Nuestra Familia

Ook een bende die is ontstaan in de gevangenis. De bende is verantwoordelijk voor 600 doden in de afgelopen 30 jaar. Er werden in 2010, 37 bendeleden gearresteerd, wat een grote klap voor de bende betekende. Hun grootste rivaal is de Mexicaanse Mafia. Ze zijn vooral actief in handel in verdovende middelen en afpersing.

6 - Hell's Angels

Een bende die vast wel bekend zal zijn. De bende met hun Harley's zijn al sinds 1948 actief in verschillende activiteiten, waaonder drugshandel en afpersing. De bende is vooral te vinden in de Verenigde Staten, Nederland, Duitsland, Australië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

5 - De Mongols

Ook een bende met Harley's, maar dan opgericht, omdat ze bij de Hell's Angels niet toegelaten werden. Dit leid, zoals je al kan verwachten tot ruzie, waaronder ook in 2002 waar een oorlog tussen beide bendes aan te pas moest komen. Hun activiteiten zijn vooral afpersing en handel in verdovende middelen.

4 - Mungiki

Een bende die in 2002 is verbannen, maar is nog steeds actief. Ze zijn actief in Kenia in de sloppenwijken van Nairobi, en kunnen hun gang gaan vanwege de slechte orde in het land. Ze onthoofden hun vijanden en drinken het bloed ervan.

3 - De Roze Panters

Een bende van 150 leden, ze hebben niet veel met moord te maken, maar wel veel met inbraken. In rijke steden als Dubai, Parijs et cetera is deze bende actief. Ze hebben al gezorgd voor 100 spectaculaire inbraken, waaronder een inbraak in 2004 waar voor 25 miljoen euro aan juwelen werd gestolen.

2 - De Mexicaanse Mafia

Een bende die vooral is in de gevangenissen van Californië. Hun activiteiten zijn drugshandel en afpersing. De leden staan bekend om hun loyaliteit, dat moet ook zeker, want wie niet loyaal is wordt vermoord.

1 - Mara Salvatrucha (MS-13)

Deze bende heeft wereldwijd tussen de 50.000 en 100.000 leden. Een héél groot aantal. Ze zijn vooral actief in de Verenigde Staten, Canada en Centraal-Amerika. De bende werld opgericht in de jaren 80 in Los Angeles. De activiteiten zijn vooral drugs- en wapenhandel, prostitutie, moord, inbraak, verkrachtingen en kidnappingen.

Kennen jullie wat van deze bendes?

Heb je nog een idee voor de Tien, zend deze in!

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...