Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582092

Editie 316 - Hotspot


OWN

312 bezichtigingen

gallery_13783_45_8124.png

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Hallo en welkom bij een nieuwe Hotspot voor deze week. Terwijl het buiten nog steeds guur en koud is alhoewel het kwik net boven het vriespunt schommelt, wil ik jullie een hele zomerse plaat gaan voorleggen die de lente (die nog ver weg lijkt) voor je gevoel dichterbij haalt.

Over welke plaat heb ik het? Het is ‘‘Girl I Wanna Lay You Down’’ van de Californische band ALO. Ik heb er al eens eerder over geschreven denk ik, maar deze vierkoppige formatie die bij het label van Jack Johnson zit zijn voor mij de makers van een van de meest relaxte platen allertijden. Grappig is trouwens dat er een paar versies bestaan. Eentje die op Jack Johnsons, hij zingt mee, album ‘‘The Mango Tree’’ staat, je hebt er ook nog een die samen live is opgenomen met – naast de frontman Zach Gill – ook nog de vrienden Jack Johnson, Donavon Frankenreiter en G. Love.

Maar ik concentreer me nu op de goddelijke versie van ALO’s eigen album ‘‘Fly Between Falls’’. Door mij nog onduidelijke reden heeft deze versie van ‘‘Girl I Wanna Lay You Down’’ het predikaat ‘‘International Version’’, maar dat zal me dan ook voor de rest bijzaak zijn.

O, dan moet ik natuurlijk niet vergeten de plaat te beschrijven. Warme, zoete klanken gecombineerd met het zachte en doorleefde stemgeluid van Zach Gill en hoe alles in elkaar zit maken dit voor mij persoonlijk tot een van de heerlijkste klassiekers die de muziek heeft voorgebracht. Aja, de tekst (eenzijdige lovesong), niet veel bijzonders zou je zeggen. Nee, dat klopt. Maar nog steeds beter dan de tekst van het Spaans volkslied bijvoorbeeld.. :D

Volgende week weer een nieuwe Hotspot. Heb jij tips voor mij? PB me dan!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...