Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582030

Editie 316 - Uitgelicht


OWN

310 bezichtigingen

gallery_108553_47_29983.png

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35!

Welkom bij Uitgelicht, we zagen deze week de bekendmaking van de koningin dat ze ging stoppen, tijd om het daarover te gaan hebben.

Trix treedt af

Helaas voor de Belgen ga ik het over Nederland hebben, aangezien er deze week een bijzonder moment was. De koningin heeft deze week aangekondigd dat ze haar taken als koningin zal doorgeven aan haar zoon, prins Willem Alexander, per 30 april. Er komt nogal wat bij kijken, zo zal er geen koninginnedag meer plaats vinden, maar koningsdag in april. Maar aangezien het aankomende keer op een zondag valt moet het al verplaatst worden naar de dag ervoor, zaterdag. Daarnaast willen ze een feest voor de konigin organiseren, wat ook niet te veel mag gaan kosten zei Rutte een dag na de bekendmaking. Beatrix was het daar helemaal niet mee eens en hoeft geen groots feest, bovendien zou het ook moeilijk zijn om alle ambassadeurs en alle koniginen en koniginnen op te vangen in de hotels rondom Amsterdam.

Beatrix heeft bijna 33 jaar haar trouwe dienst als konigin verleent, de meeste mensen zijn trots op haar en waarderen haar vertrek. Ze beloofde echter nog wel regelmatig op tv te zien zijn. De reden dat ze aftreed is omdat ze 75 jaar is geworden deze week en het Koninkrijk der Nederlander dit jaar 200 jaar bestaat, daarbij zei ze ook nog dat het totaal niet om haar ambt ging, omdat ze dit gerust nog kon doen.

Hoe we het gaan ervaren als we een koning hebben moeten we nog even zien, er zal waarschijnlijk niet veel veranderen, puur een andere feestdag en natuurlijk een koning in plaats van konigin.

735081_425469724198710_1636431916_n.jpg

Tot de volgende uitgelicht!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...