Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581987

Editie 316 - De Tien


OWN

473 bezichtigingen

gallery_108553_47_17499.png

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35!

Hoi hoi, welkom bij de tien. Ben je al die 'normale' sporten ook zo beu? Dan heb ik hier een willekeurig lijstje van de tien gekste sporten:

Kaasrollen

De naam zegt het eigenlijk al, het is een sport waar je met z'n allen achter een rollende kaas rent. Helaas is het wat moeilijker als het klinkt, de kaasrol kan wel snelheden van 110 km/h bereiken. De bedoeling is als eerste de kaas te pakken en vervolgens hiermee over de finish te gaan.

Schaakboksen

Dit is wel een hele aparte sport, die ik voor het eerst zie. Het heet schaakboksen, ook hier zegt de naam het al een beetje. De bedoeling is eerst 3 minuten te gaan boksen en vervolgens 4 minuten te gaan schaken. Hoe kun je nou bij deze sport winnen? Eigenlijk vrij simpel, de tegenstander KO slaan, je tegenstander schaakmat zetten of het voordeel van de scheidsrechter krijgen.

Bossaball

Deze Spaanse sport lijkt een beetje op het volleybal zoals wij het kennen. Het spel gaat in principe ook het zelfde, maar er zijn geen regels hoe je de bal over het net krijgt, daarnaast is staan er in het veld ook luchtkussens en trampolines die de sport nog spectaculairder maken.

SlamBall

Ook weer een sport die op een andere sport lijkt, in dit geval basketball. Misschien ken je het wel, die 'onrealistische' dunks uit computerspelletjes, Mason Gordon vond dat het tijd was om dit ook in het echt te proberen. Zo is ook deze sport ontstaan, het werkt het zelfde als basketball je hebt twee teams van vier personen, het is gewoon de bedoeling om punten te scoren. Rond elke ring staan ook vier trampolines om makkelijk te dunken.

Vrouw sjouwen

Misschien wel een keer op tv gezien, de vrouw sjouwen sport. Het werkt als volgt: een man neemt zijn vrouw om de nek, zo lang de benen maar om de nek van de man gaan. De vrouw hangt dus aan de man, vervolgens moet het duo een parcour afleggen van 250 meter. Prijs? Het gewicht van je vrouw in bier.

Quidditch

Harry Potter fans opgelet, dit is misschien wel een sport voor jullie. We zullen vast en zeker allemaal wel deze sport kennen uit de welbekende film Harry Potter. Het doel van deze sport is met een bezem tussen je benen een bal te vangen. Helaas is de sport nog niet zo ontwikkeld dat de deelnemers ook echt vliegen.

Tonijn werpen

Een sport die lijkt op kogel stoten, maar dan heel simpel met tonijn. Deze sport wordt vooral in Australië beoefend, mensen doen wat touw door een tonijn en gebruiken het touw om de tonijn goed vast te kunnen houden. Het doel is gewoon om de tonijn zo ver mogelijk te gooien, tot nu toe staat het record op 30 meter.

Lingerie football

Misschien voor de mannen een leuke sport, vrouwen die aan American football doen, maar dan in lingerie. Het gaat gewoon zoals de echte sport, maar het was ooit voor in de pauze tijdens de Super Bowl, het is nu een serieuze sport geworden door de kijkcijfers en sponsoren die het oplevert.

Hockern

Toen ik over deze sport las begreep ik de beschrijving helemaal niet. Het is een Duitse sport die een beetje lijkt op het breakdancen. De bedoeling is om te gaan zitten door eerst een 'coole' move te doen. Bijvoorbeeld een salto.

Three-sided football

Misschien ken je dit spel nog wel bij je voetbaltraining. Je wordt in een team gezet tegen twee ander teams op een zes-hoekig veld. Je hebt dus 2 doelen waar je kan scoren, maar dat is niet het doel bij deze sport. De bedoeling is om zo min mogelijk tegen doelpunten te krijgen.

Dit was de tien voor deze week, nog een leuke tien die je graag met anderen wilt delen, stuur dan even een PB naar @Bassieboy35, tot de volgende tien!

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...