Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581987

Editie 318 - Hotspot


OWN

371 bezichtigingen

gallery_13783_45_8124.png

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Hee allemaal, en welkom bij een nieuwe Hotspot voor deze week.

Zo nu en dan loop je in de hitparades tegen een heel bijzondere artiest op. Dit is zo eentje: zijn naam is Macklemore (naar Proffesor Macklemore) een Amerikaan van Ierse afkomst die hoge ogen gooit met zijn hiphoptracks.

Waarom is hij dan bijzonder? hoor ik je dan denken. Nou, om een paar dingen. Ten eerste is hij als een van de weinige verbonden aan een platenlabel, hij is onafhankelijk. Dat kom je niet vaak tegen vandaag de dag, het gros van de artiesten zitten bij (grote) platenmaatschappijen die tevens veel geld wat de artiest verdient naar zich toe-eigenen.

Maar wat nog het meest bijzonder is, is zijn muziek. Hij heeft nu een kneiter van een hit met het nummer ‘’Thrift Shop’’. In dit nummer bezingt hij dat je geen dure kleren hoeft te kopen om er goed uit te zien – wat ongebruikelijk is in Amerika. En hij is voor het homohuwelijk. Dát is iets waar veel artiesten niet open over durven te zijn, uit angst voor mindere platenverkopen en imagoschade. Maar Mackelmore maakt gewoon een toegankelijke hiphop plaat met een sterk verhaal en bereikt daarmee een groot publiek en beïnvloedt misschien wel de publieke opinie. Daarom beveel ik jullie ‘’Same Love’’, ‘’Thrift Shop’’ en de andere tracks van hem aan. Omdat het goede muziek is én er een maatschappelijke verantwoorde boodschap achter zit. En dat zie je niet vaak.

Volgende week weer een nieuwe Hotspot. Heb jij tips voor mij? PB me dan!

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...