Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581990

Editie 319 - Hotspot


OWN

303 bezichtigingen

gallery_13783_45_8124.png

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Hey, en welkom bij Hotspot voor deze week.

Voor mijn Duits presentatie moesten we het hebben over een Duitse artiest. Zo hitlijstengeil als ik elke week alle charts afstruin – geen grap – kwam ik de Duitstalige jongeman Carlo Waibel tegen, een rapper die muziek uitbrengt onder zijn artiestennaam Cro. Ik typte de hit van hem in – Einmal um die Welt heette hij, nummer 1 in Österreich – en vond ‘m fantastisch. Via Spotify vond ik meer van zijn tracks en daarvan is de hierboven genoemde ‘’Easy’’ toch verreweg het beste.

Hij wordt gekscherend de toekomst van de Duits rap genoemd, maar dat is niet onterecht. Cro heeft namelijk een muziekstijl ontwikkelt, die hij omschrijft als ‘’Raop’’, rap en pop gecombineerd. Het ligt lekker in het gehoor, een soort chillback rap met lekkere gitaariffjes, een popbeat en teksten in het Duits natuurlijk.

De heer heeft als best veel prijzen gekregen voor z´n oeuvre – hij is nog maar 20 -, waaronder Duitse prijzen voor ‘’Easy’’, genomineerd bij de 2012 MTV Europe Music Awards voor ‘’Best German Act’’ en is ook nog op andere vlakken veelzijdig: hij heeft een tijdje als cartoonist gewerkt en designt onder zijn label ‘’Vio Vio’’ T-shirts.

Dus mocht het op muzikaal vlak niet lukken met deze jongen, waar het er niet naar uit ziet, dat kan ik nog op genoeg andere fronten zijn talent tot uiting brengen.

Volgende week weer een nieuwe Hotspot. Heb jij tips voor mij? PB me dan!

1 reactie


Recommended Comments

Het ligt lekker in het gehoor, een soort chillback rap met lekkere gitaariffjes, een popbeat en teksten in het Duits natuurlijk.

Helemaal goed omschreven. Ik verstond geen bal van die Duitse teksten (wellicht had het geholpen als hij het over een plein schreeuwde), maar het ligt érg lekker in het gehoor. Lekker relaxt, prima muziek zo :)

Kom maar vaker met dit soort tips!

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...