Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581993

Editie 319 - De Tien


OWN

432 bezichtigingen

gallery_108553_47_17499.png

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35!

De tien gaat deze week over de elf nieuwste en spannendste attracties ter wereld. Ga maar gauw een kijkje nemen.

DF79ECEAFCEEACCB6DF132CAF09826_h467_w598_m2_q90_chNZhTZTK.jpg

Full Throttle - Six Flags Magic Mountain, California, Verenigde Staten

Deze attractie werkt met een lanceersysteem waardoor de passagiers door drie loopings worden geschoten met een snelheid van 112 km/u. Hierna zal je bij twee kleinere loopings terecht komen en vervolgens een donkere tunnel in gaan. Daardoor zal je in de hoogste looping (48 meter hoog) ter wereld komen. Deze attractie opent deze zomer.

Gatekeeper - Cedar Point, Ohio, Verenigde Staten

Zin om met een snelheid van 108 km/h te gaan? Dan is de Gatekeeper iets voor jouw. Dit is een 1,3 km lange attractie waarbij de passasgiers aan weerskanten van de baan hangen, hiervoor word ook wel de term Winged Coaster gebruikt. Het is de hoogste en langste Winged Coaster ter wereld, die opent in mei.

Slotzilla - Las Vegas, Verenigde Staten

Een attractie in de vorm van een gokkast, ja dat roept bij mij al vragen op. Deze achtbaan start op een hoogte van 36 meter, waarna de hendel naar beneden gaat en de afbeeldingen beginnen te draaien. Ondertuseen word je uit de gokkast geschoten met een snelheid van 61 km/h en kom je op een kabelbaan van 244 meter lang.

Bonzai Pipelines - Hurricane Harbour, Six Flags New England, Verenigde Staten

Six Flags maakt het wel heel bont met deze water attractie, ze zeggen namelijk dat deze waterattractie loopings bevat, maar dat is in werkelijkheid niet zo. Het zijn hele scherpe bochten, ook zeker niet verkeerd om spanning op te wekken. De attractie zal beginnen met een vrije val van 15 meter en daarna 78 meter aan bochtenwerk. De attractie opent deze zomer.

SW7 - Alton Towers, Verenigd Koninkrijk

Deze SW7 (lees: Secret Weapon 7) zal in Londen komen te staan. Veel is er nog niet over bekend, wat wel bekend is, is dat deze achtbaan 86km/h kan en 1,2 km lang is. Lang op deze attractie hoef je niet te wachten, want deze attractie zal in maart al open gaan.

Transformers: The Ride 3D - Universal Studios Orlando, Verenigde Staten

Misschien ken je transformers nog wel, hier opent deze zomer een attractie van in het Universal Studio park. Je wordt zoals ik eruit begrijp een transformer en je zal de stad moeten redden samen met de andere transformers.

Aquaventure - Atlantis, the Palm, Dubai

Aan de naam van dit park kan je al zien dat het om een waterpark gaat. Dit jaar wordt het waterpark weer heropend, maar helaas is er weinig bekend over wat voor aanpassingen er zijn geweest. Wel is bekend dat er een 40 meter hoge glijbaan komt.

Sentosa Bungy - Singapore

Deze attractie zal naast het Universal Studios park worden gebouwd. Bij deze attractie kan je bungeejumpen, het speciale aan deze attractie is dat je met elkaar kan jumpen, maar natuurlijk ook wedstrijdjes tegen elkaar kan doen.

Antarctica, Empire of the Penguin - SeaWorld Orlando, Florida, Verenigde Staten

Deze attractie zal deze lente openenen, je ervaart een mooi tripje langs honderden pinguïns. Het mooie van deze attractie is dat er geen spoor is, dus je kan zelf je eigen weg bepalen, zou je dan alleen niet verdwalen?

Gold Striker - Great America, San Francisco, Verenigde Staten

Deze achtbaan moet nog worden gebouwd, maar de naam is al bekend 'The Gold Striker', hij is vernoemd naar de eerste goudzoekers en ook het Amerikaanse Football team van San Francisco wordt zo genoemd. De achtbaan komt daar recht tegenover te staan, en mensen die in de achtbaan zullen zitten zullen pal op het stadion uit kijken. De achtbaan wordt 974 meter lang.

Hades 360 - Mount Olympus Theme Park, Wisconsin, Verenigde Staten

Deze zogeheten achtbaan Hades 360 bestond al in 2005, maar dit jaar wordt die aangepast en zal die een looping krijgen. Het is houten achtbaan en zal daarmee de eerste houten achtbaan zijn die een looping krijgt. Daarnaast gaat de achtbaan bij de aanpassing ook deels ondergronds, 243 meter, wat ook weer een record is voor langst achtbaanspoor onder de grond.

En? Al zin gekregen om in een van deze attracties te gaan?

6 reacties


Recommended Comments

Traditie getrouw heet het gewoon de tien, dus houden we dat liever zo. :puh:

Traditiegetrouw heet het item De Tien, omdat het een lijstje of verzameling van 10 zaken binnen één thema is. Hou dat dan ook zo :7

En kom op, is hier echt niet eentje van weg te laten? Lijkt me niet zo moeilijk toch...

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...