Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582101

Editie 321 - Hotspot


OWN

313 bezichtigingen

gallery_13783_45_8124.png

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Hallo, en welkom bij een nieuwe Hotspot voor deze week!

Er is een fantastisch geniale muzikant genaamd Erlend Øye. Hij zit naast Kings Of Convenience (zeer aan te raden) nog in een andere formatie: The Whitest Boy Alive.

The Whitest Boy Alive bestaan uit twee Duitsers (de toetsenist en de drummer), een Pool (de bassist) en last but not least Øye, die als gitarist en zanger fungeert. Je kent misschien wel het deuntje van hun nummer ‘’1517’’, want zo’n beetje alles omschrijvend is over hun muziekstijl. Elektronische en akoestische instrumenten worden gecombineerd en zo in elkaar gezet dat er genoeg ruimte is om te freestylen – zie het concert hierboven – en toch zo fijn dat je er op kunt dansen.

Het concert hierboven is trouwens helemaal fantastisch. Het plezier spat er vanaf. Ik raad vooral het werkelijk epische stuk vanaf 08:25 aan, waarna het helemaal los gaat. Met een bassist die de – zo lijkt het – eeuwige bassloopje blijft doorspelen, de steeds luidere en hogere toetsen en gitaar en de drum. En dan gaat het los.

Maargoed, even terug naar de band zelf. Het is weer lang geleden dat ze een nieuw album hebben uitgebracht en op verschillende sites is daar ook vraag naar. Want als ik deze concerten zo zie, en ik hoor nummers uit hun reportoire – begint het bij mij ook een beetje te kriebelen. Wat een goeie band.

Volgende week weer een nieuwe Hotspot. Heb jij tips voor mij? PB me dan!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...