Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582035

Editie 323 - Hotspot


OWN

277 bezichtigingen

gallery_13783_45_8124.png

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Hola, en welkom bij een nieuwe Hotspot voor deze week.

Laten we ons voor de verandering een keer richten op de commerciële platen. Het is lente, het festivalseizoen staat voor de deur en dus een keur aan nieuwe platen uit. Ik zet de beste voor je op een rij!

Goo Goo Dolls – Rebel Beat

De Goo Goo Dolls lopen al ongeveer 27 jaar mee in de muziekwereld, dus van een eendagsvlieger is geen sprake. Je kent de heren misschien wel van hun megahit ‘’Iris’’, wat ook wel de soundtrack van de film ‘’City of Angels’’ is. Ze maken voornamelijk alternatieve- en pop-rock. De plaat ‘’Rebel Beat’’ is al sinds februari uit maar wordt nu opgepikt door allerlei radiostations in Europa. Het nummer wordt de eerste track op hun nieuwe album genaamd ‘’Magnetic’’, die op 7 mei uit moet gaan komen.

Phillip Phillips – Home

Eigenlijk is deze plaat helemaal niet nieuw, hij kwam namelijk op de 23ste mei al uit in Amerika en Europa. Wie Phillip Phillips is? Hij is de winnaar van het 11de seizoen van American Idols. Dit nummer is geschreven door Drew Pearson en Greg Holden, waarvan je de laatste misschien wel kent van zijn nummer ‘’Lost Boy’’. Het album waar ‘’Home’’ opstond, ‘’The World From The Side Of The Moon’’ (hoe verzin je zo’n naam voor je album eigenlijk) piekte op de Amerikaanse Billboard 200 op nummertje vier, en in Canada stond hij een tijdje op de negende plaats van best verkochte albums. Je zult niet snel nieuwe nummers van hem verwachten: hij zal nog wel een tijdje zoet zijn met het toeren over de wereld. En als Home een grote hit wordt, gaat die toer lang duren.

Flume – Holdin On

Voor het betere knip- en plakwerk in uw muzikale creaties moet u bij deze man zijn. Flume, een alias van Harley Streten uit het Australische Sydney begon op z’n dertiende met produceren en heeft inmiddels een kenmerkende eigen stijl ontwikkeld. In Australië maakt hij steeds meer naam, hij stond op nummer 17 in de hitcharts daar. Ook zijn andere nummers van zijn album ‘’Flume’’ waren een (klein) succesje: ‘’On Top’’ en ‘’Sleepless’’ bereikten respectievelijk de 57ste en 53ste positie in de Australische hitlijsten. Maar ‘’Holdin On’’ vind ik het beste.

Nu heb ik verteld welke nieuwe platen ik leuk vind die uitgekomen zijn, maar ik ben eigenlijk meer geïnteresseerd wat jij nou heerlijk frisse nieuwe nummers vind voor dit voorjaar. Laat het me weten.

Dan rest me niks anders dan je te bedanken dat je mijn artikel hebt gelezen. Hoie!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...