Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582036

Editie 323 - Uitgelicht


OWN

265 bezichtigingen

gallery_108553_47_29983.png

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35!

Welkom bij Uitgelicht, dit weekend is het Pasen, en natuurlijk kunnen wij dat niet aan ons voorbij laten gaan.


Pasen

Pasen is een van de belangrijkste feesten van het christendom, we vieren namelijk natuurlijk dat Jezus is opgestaan is uit de dood. Daarnaast heb je dus Witte Donderdag, de dag van het Laatste Avondmaal, goede vrijdag, de dag dat Jezus stierf. Daarna komt uiteraard zaterdag, ook wel Stille Zaterdag genoemd vanwege de herdenking en dan begint zaterdag en zondag het échte Pasen. Ik kan wel een lang verhaal gaan maken over wat Pasen precies inhoudt, maar deze keer doe ik dat niet. We gaan het deze keer hebben over The Passion.

thepassion.JPG


The Passion

Misschien hebben de Nederlanders onder ons dit programma wel gekeken, dit jaar werd the passion voor de derde keer uitgevoerd. Hierin zie je Witte Donderdag en Goede Vrijdag eigenlijk in één. Het programma is eigenlijk is dus alleen in een modern jasje gestoken. Dit jaar speelde René van Kooten Jezus, Anita Meyer speelde Maria en Jim Bakkum speelde Petrus. Dit jaar speelde het programma zich af in Den Haag, voorheen speelde The Passion zich af in Rotterdam en Gouda. Op het begin ontmoeten Jezus en de apostelen elkaar en gaan vervolgens naar een bar. Ze hebben het daar over wat er met Jezus gaat gebeuren. Judas wil Hem tegen houden, maar Jezus zou wel zou moeten doodgaan. Tijdens het programma word er een groot, wit neon kruis naar de ene kant van de stad naar de andere kant van de stad gedragen, het plein, waar het verhaal gedeeltelijk wordt verteld en waar Maria liedjes zingt. Tijdens het dragen van het kruis wordt er af en toe gevraagd waarom mensen hier aan meedoen. Zo wisselt het telkens een beetje af van plek, dus bij Jezus, het kruis of het plein. Op een gegeven moment is het Laatste Avondmaal voorbij en komen ze aan bij het plein.

Hier word het lot bepaald van Jezus, en uiteindelijk wordt er natuurlijk voor gekozen dat Jezus aan het kruis moet sterven, zoals het ook echt gegaan is. Na een tijdje komt het kruis eraan, en is Jezus 'overleden'. Op het einde zie je Jezus op het water staan en het nummer ''Pak Maar Mijn Hand'' zingen van Nick en Simon,en dat is raar want bij mij stond dat nummer in ieder geval niet in de Bijbel...


Ik wil jullie trouwens nog bij deze namens mij én de gehele redactie fijne paasdagen toewensen en je adviseren niet te veel paaseitjes te eten, dat is namelijk niet goed voor je (kan ik uit ervaring vertellen :$).

Ik bedank je voor het lezen en ik hoop je de volgende keer weer te zien!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...