Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,579,712

Editie 326 - Spotlight


OWN

633 views

yRhwJgt.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Hee, en welkom bij Spotlight. Deze week schrijf ik een stukje over The Police! En ik kan jullie alvast vertellen dat Guardian1980, ook auteur van deze rubriek, een stukje over de politie gaat schrijven, inhakend op het artikel vandaag. Maar wat? Dat lees je dus volgende week.

Ik wil het graag hebben over het nummer ‘’Don’t Stand So Close To Me’’ van The Police. Je kent de band zeker wel. Opgericht in 1977 in Londen en bestaande uit drie leden: Sting, Andy Summers en Stewart Copeland. Gezamenlijk hebben de drie onder de naam The Police inmiddels alweer 50 miljoen platen verkocht, en met hun muziek hebben ze een grote invloed gehad op de hedendaagse popmuziek.

Nou wil het dat vroeger, toen mijn vader deze plaat door de speakers knalde thuis, ik er vrolijk op meezong en neuriede (ik was toen nog vrij klein :$) en geen idee had waar deze plaat over ging.

Want waar gaat deze plaat nou eigenlijk over? Ik ontdekte op mijn 11de dat het ging over een leerlinge die verliefd is op haar leraar, wat in het nummer leidt tot ongemakkelijker situaties.. :cab: Een raar onderwerp, maar Sting heeft ‘m niet in een opwelling gekozen. Hij was, voordat hij naam maakte, een Engels leraar en haalde daar dus z'n inspiratie vandaan.

Anyways, nadat het bij het uitbrengen een knettergrote hit was geworden besloten ze ‘m in 1986 opnieuw uit te brengen! Ditmaal in een ander jasje, maar het bereikte weer de toppen van de hitlijsten. Overigens een leuk feitje: toen Sting werd gevraagd om een keer mee te doen bij een optreden van Dire Straits’ nummer ‘’Money For Nothing’’, merkte hij op dat in die plaat het zinnetje ‘’I want my MTV’’ op een melodie werd gezongen die was gebaseerd op ‘’Don’t Stand So Close To Me’’. Advocaten van Sting werden niet kort daarna actief, en de beste man kreeg z’n zin. Het is een van de weinige platen waar heden ten dage naast Mark Knopfler op de platen van Dire Straits ook Sting al schrijver bijstaat.

Volgende week weer een nieuwe editie van Spotlight! In ieder geval erg bedankt voor het lezen, ik hoop dat je ’t wat vond. :)

3 Comments


Recommended Comments

Ik heb de '86 versie hier op 12'', een erg toffe plaat :puh:

Overigens ook een leuk stukje, zeker met dat feitje van Money for Nothing, is me nooit opgevallen. Keep up the good work!

Link to comment

Een topnummer, topclip en een topband. Feit dat hij in de eerste zin van het nummer al zegt dat het over een leraar gaat, zou toch een belletje bij je moeten laten rinkelen. Maar goed, je was nog jong.

En bassieboy: je moet je zeker nog eens verdiepen in hun.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...