Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    278,972

MAF 013 - Fotogenie


NandroDavids

552 views

29e3ad2.jpg

Deze rubriek is geschreven door @SpacyColours

Welkom bij Fotogenie! In deze rubriek kies ik steeds iemands avatar uit, analyseer ik die en vertel ik jullie waarom dat plaatje bij diegene past. Vaak toont de avatar namelijk wat er achter de persoon schuil gaat.

Dit keer vertel ik het verhaal achter de avatar van @Joriz.

2zg6juu.jpg

Wat zien we?

Een oranje autootje (als ik het goed heb is het de Sentinel uit GTA III), met de naam van Joriz eronder.

Waarom past het plaatje bij Joriz?

We kennen allemaal wel het scheppingsverhaal van GTAGames en GTAForum. Op dag 1 schiep God planningsmateriaal, een Windows XP'tje, Kladblok en een lading Nachos, en zette Zijn zoon Joriz Christus aan het werk. Joriz creëerde toen het uitspansel, ook wel Het Forum genoemd, en vroeg bij de Godengemeenschap een domeinnaam aan. Zo ontstond GTAForum. Toen schiep Hij levende wezens en zegende hen and the rest is history.

Maar wat weten we eigenlijk nog meer over Onze-Lieve-Heer? Hij is altijd in mysterie gehuld gebleven. Het enige symbool van hoedanigheid dat Hij showt is dat oranje autootje.

Dat Nederland de kleur oranje belichaamt is natuurlijk geen toeval. Dat komt wel degelijk van een koninklijke familie, maar niet de Oranjes. Nee, van Koning Joriz, het Aardse zinnebeeld van de afgod Joriz. GTAForum is het centrum van het heelal, geheel geschapen volgens het Heilige Videospel GTA, welke het absolute beginpunt van het Al inhoudt.

De Sentinel is één van de Engelen uit de paradijselijke bestaanssfeer GTA III, het derde Rijk van de Rockstartholieke Hiërarchie. Volgens het Heilige Geschrift (Nieuwe Wiki) geniet de Sentinel de kwalificatie "Übermacht" (al zou deze betiteling pas na de Genesis van Joriz gegeven hebben kunnen worden). Sentinel betekent wachter of bewaker. Uiteraard wordt Onze Vader Joriz ook wel de Maan van het Forum genoemd, Opperwezen en -baas van de Guardian Angels (Moderators). Zij zijn het die Demonen verbannen van het Forum en de vrede op het Forum constant reguleren.

De auto staat voor vooruitgang. Op die manier vormt het ook een moderne afbeelding van de Engel van Progressie van Vrede. Zijn avatar bericht dus: de Progressieve Waker van het Forum, oftewel de Sentinel, Joriz.

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...