Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581954

Editie 327 - Spotlight


OWN

311 bezichtigingen

yRhwJgt.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Guardian1980!

Nadat Cabyon in de vorige editie aangaf dat ik een stukje zou schrijven over de politie, moest ik er nu dus wel aan geloven. Maar wat schrijf je over de politie? Onlangs las ik een verhaal van een collega1), waaruit maar weer eens bleek dat werken bij de politie een baan is die je 24/7 uitvoert. Het is een leuk verhaal dat ik toch met jullie wil delen.


Politieagent Ron Jansen2) werd vorige week vrijdag naar huis gestuurd omdat hij ziek was. Nog één boodschap moest hij doen even voordat hij zijn bed in kon duiken. Maar dat even werd wat langer toen hij getuige werd van een straatroof.

Ron over zijn kordate optreden: "Ik was met tegenzin eerder naar huis gegaan. Maar thuis aangekomen, zag ik helaas een geel briefje van mijn vrouw op de ijskast: ik moest nog even naar de markt voor noten en kaas. Ik hees me zo goed en kwaad als ging op mijn vouwfiets en vertrok richting markt.

Onderweg hoorde ik een vrouw heel hard schreeuwen. Ik zag iemand de gouden ketting van haar nek rukken en ze viel achterover. De overvaller in trainingspak met capuchon holde hard weg. 'Dit wil ik helemaal niet', flitste er door me heen, 'ik moet noten en kaas halen voor mijn vrouw'. Maar vervolgens ging toch mijn blauwe politiebloed koken. Ik volgde de overvaller op mijn fiets en belde ondertussen met de meldkamer om assistentie te vragen. Een erg rustige stem vraagt dan: 'zoekt u de ambulance, brandweer of de politie? Ondertussen antwoordend, keek ik achterom of ík niet gevolgd werd door een of andere bende.

De overvaller die een park in was gevlucht, had geen idee dat ik hem achterna was gefietst. Daardoor kon ik hem schuin van voren benaderen. Mijn vouwfiets wierp ik van me af en ik sprong op hem. Met gepast geweld heb ik hem tegen de grond gewerkt. Hij probeerde wel te ontkomen, maar inmiddels hoorde ik de sirenes van de collega’s die aankwamen rijden en ik zag wat bikers. Zij namen het van mij over.

Het mooie was dat ik na afloop benaderd werd door buurtbewoners die me bedankten voor de aanhouding. Op het politiebureau waar ik later was, zag ik ook de nog trillende vrouw die verbaasd en blij was dat haar overvaller was aangehouden en dat zij haar ketting zou terugkrijgen. Ook de collega’s ter plekke waren blij dat deze persoon was aangehouden; het paste helemaal in een patroon waar zij al een tijdje mee bezig waren.

Vervolgens ben ik naar naar het bureau gegaan voor het afgeven van een verklaring, maar niet nadat ik eerst langs de markt ben gegaan voor de noten en de kaas."

1) Dit artikel verscheen op Politie+.

2) Naam is gefingeerd.


Ik hoop dat jullie het een leuk stukje vonden. Indien het wordt gewaardeerd kan ik vaker een dergelijk stukje plaatsen, dus laat het me weten.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...