Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581474

Editie 32 - Ongezouten


Dutchy3010

473 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

oc_own_ongezouten.jpg

Deze rubriek is geschreven door 'Dutchy3010'.

Ook deze week heeft iemand weer de moeite genomen om een stukje voor ‘Ongezouten’ te schrijven. Twee zelfs. Jij kan dat ook! Dus mocht je ergens mee zitten, of eindelijk je mening ergens kwijt kunnen, aarzel niet en stuur het op naar Dutchy3010. Je kunt je zowel anoniem als met naam opgeven. Als je anoniem wilt, wordt je naam aan niemand bekend gemaakt!

Anoniem1

Met grote onsteltenis kom ik in het dagelijks digitaal leven steeds vaker het woord 'niettemin' tegen op diverse, tot dusver gerespecteerde fora en sites. De reden van mijn afkeer jegens dit woord is dat het vaak - zonder in te houden - door luie aarzen wordt gebruikt om het geniaalste, mooiste, zuiverste en laatste stukje puur goed in deze barre wereld af te korten. En als ik over mooi en puur spreek, doel ik uiteraard op het heilige, haast goddelijke: Desalniettemin.

Mijn werkelijke reden tot dit relaas is het feit dat het voor www.gtaforum.nl nog altijd niet te laat is! Ik verzoek, smeek of misschien zelfs beveel daarom voor het behoud van desalniettemin op GTAForum, mijn laatste veilige haven.

Tot iedereen die zich door dit verhaal aangegrepen of -gesproken voelt zou ik met alle tederheid in mijn hart willen spreken: Het is nog niet te laat! Vecht voor de rechten van het volk en desalniettemin! Forumleden aller landen, verenigt u! Gebruik zo nu en dan desalniettemin in een bericht en doe dit met trots, wetend dat ook één man of vrouw een verschil kan maken en dat ook jíj mee kan vechten voor het behoud van desalniettemin, de hoeksteen van onze samenleving!

Tot iedereen die niet van plan is mee te gaan in deze strijd voor rechtvaardigheid en behoud van schoonheid zou ik graag zeggen: Denk goed na voordat je een keus maakt, mischien lijkt het nu en voor jou onbelangrijk, maar voor anderen kan één klein woordje een wereld van verschil maken.

Tot slot zou ik graag, helaas met de kennis dat niet iedereen te overtuigen is, het forum desalniettemin bedanken voor zijn inzet in deze kleine maar o-zo-belangrijke stap naar totale democratie en een mooie, ongecensureerde, taal.

Mvg, Bond voor THC*

Dutchy3010

Snelheid is tegenwoordig een basisbegrip in de samenleving. Alles moet snel gebeuren, en als het niet snel gaat dan raken we gefrustreerd. Iedereen heeft dat, ik ook, ondanks dat ik me er zelf aan erger. De één weliswaar in wat sterkere mate, maar dat terzijde. Als je nou denkt, dat valt best wel mee, denk maar eens aan de volgende dingen dan: Wanneer je voor een stoplicht staat, denk je dan ook niet: doe die maar eens snel op groen? Als je de PC opstart en hij gaat langzaam, denk je dan ook niet dat je hem wel het raam uit wilt gooien? Als je San Andreas langzaam gaat, zit je dan ook niet op het puntje van de stoel van frustratie? Als je TV aan het kijken bent, en er komt reclame, zit je dan ook niet ongeduldig op je stoel te wachten tot het programma weer begint? Als je trein te laat is, vervloek je dan ook niet de NS? En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Mijn punt is wel duidelijk, denk ik… De wereld is gebaseerd op snelheid, de technieken zijn en worden zo gemaakt dat alles sneller moet, maar als het eenmaal sneller is, wilt men het nog sneller.

Nou zou je denken, waarom schrijf je dit hier in ongezouten? Heel simpel, omdat ik het op dit forum ook merk. Een savegame kan niet snel genoeg worden gedaan, want als je er langer als een half uur over doet krijg je een PM met de vraag waar de savegame blijft omdat de persoon in kwestie verder wilt spelen. Als iemand geen antwoord krijgt, wordt die na een paar uur kribbig en post er nog maar wat achteraan. Als iemand na een paar dagen nog geen antwoord heeft, is het hoogst waarschijnlijk dat diegene niet meer terug komt op het forum, al is dat laatste zelden of nooit.

Als je een PM krijgt, dan moet er snel op geantwoord worden, anders krijg je er een tweede PM achteraan. Als er iets te laat komt wat men verwacht, komt er gelijk gezeur. Als de gallerij het niet meer doet (door teveel bekijken), dan is het verschrikkelijk omdat je een paar dagen moet wachten.

De laatste tijd is het forum van tijd tot tijd wat langzamer als van tevoren. En wat gebeurd er? Er worden tientallen topics aangemaakt over welke foutmeldingen er komen (halve minuut wachten of refreshen is voldoende!) of dat het forum weer erg traag is. Nog zoiets is de floodcontrole. Je mag niet te vaak op zoeken drukken, anders moet je een tijdje wachten, en dan vergaat de wereld toch? Nee, dan moet je wachten, en dat is minstens zo erg.

Alles moet tegenwoordig zo snel mogelijk, maar maakt dat het leven leuker? Maakt haast leven leuk, terwijl er eigenlijk alleen frustraties uit ontstaan? Een mens is nooit tevreden, want als iets in feiten al erg snel gaat, dan moet het weer sneller. Dus wil je nog meer plezier hebben in je leven en op dit forum, laat de haast dan van je afglijden, en geniet!

7 reacties


Recommended Comments

Ik ga in ieder geval geen PM's gelijk versturen, of boos reageren wanneer het forum traag gaat... Dus daar hoef ik mezelf al niet te verbeteren. IRL heeft iedereen dat wel, maar hier op het forum heb ik het iig niet :).

Link to comment

Ik snap wat je bedoelt Dutchy. Ik heb ook graag dat het snel gaat natuurlijk maar ga daarvoor ook niet zoals voorbeelden die je gaf niet zo erg snel pm's sturen of dergelijke. Voor sommige dingen wacht ik al langer dan een week op antwoord, maar zelfs nu heb ik die persoon er nog niet over aangesproken om het in orde te maken. Kortom, begrijp wat je bedoelt Dutchy, van die mensen die zelfs geen halfuur gedult hebben of ook op msn van die mensen die je blijven lastig vallen ook al reageer je niet of sta je op afwezig, maar toch doorgaan krijg ik het inderdaad ook wel eens van op me heupen :puh:

Link to comment
Ik ga in ieder geval geen PM's gelijk versturen, of boos reageren wanneer het forum traag gaat... Dus daar hoef ik mezelf al niet te verbeteren. IRL heeft iedereen dat wel, maar hier op het forum heb ik het iig niet :).

Een forum is nou een maal wat trager. Op MSN typ je gewoon ff snel een berichtje waarin typ-/spel- fouten geen rol spelen. Als je iets bent vergeten te melden moet je op een forum je bericht editten, op MSN kna je er even snel wat achteraan typen. Overigens begrijp ik niet waarom mensen gaan zeuren dat jij een savegame 'niet snel genoeg' doet, ze kunnen hem immers zelf ook niet halen.

Maar ik begrijp wat je bedoel. ^_^

Link to comment

Ik begrijp heel goed wat je bedoelt Jet, dat mensen nou eenmaal graag dingen snel zien gebeuren kan ik enigszins nog begrijpen, maar ik vind het uitermate brutaal als ze al na 5 minuten gaan zeuren om hun savegame. Ze moeten juist blij zijn dat hun savegame door iemand anders gedaan wordt, want veel missies die aangevraagd worden zijn gewoon missies waar je even tijd in moet steken maar waar geen verstand aan bij te pas komt.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...