Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285092

MAF 014 - De Vijf


NandroDavids

691 bezichtigingen

59r2t.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Die Hard

De rubriek De Vijf kan deze week natuurlijk over niets anders gaan dan dé Vijf, dé 5, dé V: GTA V! Met al het nieuws van de afgelopen week leek het ons handig om de 5 opvallendste nieuwtjes voor jullie op een rijtje te zetten:

1kz9y.jpgEen uitgebreid wildlife

Dieren waren nog nooit eerder zo prominent aanwezig in een GTA. Haaien houden zich verscholen rondom scheepswrakken, herten stoppen bij beekjes om wat te drinken en bergleeuwen vallen aan zodra ze je spotten. We zagen het al eerder in Red Dead Redemption en naar mijn mening was dat één van de belangrijkste dingen die die game zo realistisch maakten. Nu Rockstar dat onderdeel ook naar GTA V brengt zal dat een grote impact hebben op de 'feeling' die je krijgt wanneer je de game speelt.

2nly6fl.jpgDe (mogelijke) terugkeer van de Grove Street Families en de Ballas

Het viel de meesten al op tijdens het kijken naar Franklin's trailer: de kleuren groen en paars schoten heel vaak voorbij. Dit kan toch haast geen toeval meer zijn? Oude characters mochten dan niet meer terugkeren in GTA V, maar over gangs/families is niets gezegd. Tel daarbij op dat het leek alsof de 'groenen' en 'paarsen' elkaar niet heel erg mochten en de conclusie is snel gemaakt. Nu nog hopen dat die conclusie klopt.

xl9cnr.jpgSkills

Het was mogelijk in GTA: San Andreas, maar ontbrak vervolgens weer in GTA IV: skills. Elke protagonist heeft negen skills die hij kan upgraden: Stamina, Shooting, Strength, Stealth, Flying, Driving, Mechanic en Lung Capacity. Hier komt ook nog een tiende skill bij, maar die verschilt per protagonist. Zo kan Michael de tijd vertragen tijdens schietgevechten, is Franklin erg goed in het besturen van voertuigen (vanwege zijn baan bij een louche autohandelaar) en heeft Trevor een hogere pijngrens en kan hij dubbel zoveel schade aanrichten.

6fazcn.jpgWapen-, character- en auto-aanpassingen

Tot zover hebben we kunnen zien dat (sommige) wapens kunnen worden uitgerust met een geluidsdemper, laser-sight, zaklamp of een scope. Tevens kan je je character nieuwe haardrachten, tatoeages en kleding geven en auto's kan je modificeren door middel van nieuwe kleuren, velgen, geblindeerde ramen, spoilers, een hogere bandenspanning, een sterkere motor en sterkere remmen.

ehc37s.jpgHet kopen van vastgoed

Naast de herintrede van het kopen van safehouses(!) in GTA V vermeldde de preview van Tweakers.net het volgende:

"Geld verdienen werkt grotendeels zoals je gewend bent. Je krijgt het voor de missies die je doet, maar ook voor allerlei andere legale of illegale klusjes. Toch is er wel degelijk verschil, want er zijn veel meer manieren om geld uit te geven. Je kunt bijvoorbeeld nog steeds een auto, boot of vliegtuig stelen, alleen kun je een voertuig niet langer zomaar ergens parkeren voor toekomstig gebruik. Als je een auto wilt bewaren, zul je eerst een garage moeten hebben. Dat kan, maar die dien je wel te kopen. Dat geldt ook bij een boot. Wil je die bewaren, dan moet je een jachthaven kopen. Wil je een vliegtuig tot je beschikking houden, dan zul je eerst een vliegveld moeten aanschaffen. Daar kunnen grote grote sommen geld mee gemoeid zijn. Er zitten voordelen aan het kopen van dergelijk vastgoed, zegt Rockstar, al wil het nog niet loslaten welke perks dat oplevert."

Uiteraard had er nog iets heel anders in dit lijstje moeten staan, maar het bewegen van de vrouwelijke rondingen kwam niet door de censuur.

2.gif

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...