Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582043

Editie 328 - Spotlight


OWN

347 bezichtigingen

yRhwJgt.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Welkom bij Spotlight voor deze week.

In de tijd dat de winter het noordelijk halfrond in zijn greep hield, dook menig muzikant de studio om nieuwe platen uit hun hoed te toveren. Want als de lente ontwaakt, begint ook het festivalseizoen én wordt het warmer. Inmiddels is het al lente en is het al warm(er), dus het leek me eens leuk om te kijken wat de plaatjes zijn die je de komende zomer vaak op je radio zou kunnen horen. Laten we beginnen met:

Ghost Loft – Seconds

Ja, meteen een uitzondering. Deze band uit Los Angeles, Californië maakt muziek die je zo ongeveer als deephousepop kunt omschrijven. Echoënde synthesizer en stemmen is toch wel het kenmerk van deze Amerikaanse groep, en dat hoor je goed op ‘’Seconds’’. Waarom een uitzondering? Dit is niet echt materiaal voor de radio. En als het gedraaid zou worden zou het slechts sporadisch gebeuren. Daarom plaats ik het hier. Zodat jullie er toch nog even van kunnen genieten.

Loveable Rogues – What A Night

http://www.youtube.com/watch?v=LAd729p38-8

Ik mag die Simon Cowell totaal niet, maar ik moet hem wel props geven voor hoe hij (boy)bands uit de grond stampt. De Loveable Rogues braken door via Britain’s Got Talent en veroveren met hun akoestische hiphop de gehele westerse wereld. Zomers, vrolijk en energiek. Deze drie heren kunnen het met deze track nog ‘es ver gaan schoppen.

Miguel ft. Kendrick Lamar – How Many Drinks?

[media]

[/url]

Laat ik het vooropstellen, ik heb van nature niks met niggerrappers die alleen maar over de hoods, chicks en money rappen maar voor gevalletjes als dit maak ik graag een uitzondering. Een zwoel ogende meneer genaamd Miguel met een ontiegelijke hoge doch zuivere stem maakt met Comptons grootste belofte, Kendrick Lamar, een fantastische plaat. Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik dit soort soul-hiphop helemaal geweldig vind. Oké, ik heb natuurlijk wel een paar kritiekpuntjes. Zo vind ik Kendrick Lamar eruit zien als een chihuahua (serieus) en je kunt Miguel amper zien in het begin van de clip. Oja, het is ook nog slecht geplaybackt. Maar het klinkt voor de rest lekker, right?

Nielson ft. Miss Montreal – Hoe

Van alle plaatjes die ik hier voorbij heb laten komen denk ik dat deze nog de meeste airplay krijgt. Nielson en Miss Montreal maken een heerlijk Nederlandstalig nummer met het typische stemritme van Nielson (hoe-oe, hoe-oe, hoe-oe) en dan nog de loepzuivere stem van Sanne Hans, aka Miss Montreal. Lekker zonnetje, zacht briesje en My Little Pony op je Gameboy Advance passen hier perfect bij, nietwaar? Dat dacht ik toch!

Nou goed, bedankt voor het lezen van deze Spotlight. Ik hoop dat je ervan genoot én van de platen die ik heb gekozen, natuurlijk. Vind je ze niks? Laat me het weten! En oja, vertel er gelijk effies bij wat je dan wel leuke nummers voor deze zomer vind. Tot de volgende keer!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...