Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    278,653

MAF 015 - Concurrecensie


NandroDavids

504 views

5kr4ti.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

Ja ja, na jaren van afwezigheid is deze fantastische rubriek er weer hoor! Met een flink aantal actieve blogs is het natuurlijk nooit verkeerd om te weten hoe MAF, uw journalistieke medium, de blogs beoordeelt. Zodat u weet wat wel en wat vooral niet te lezen. In deze eerste editie recenseren we de blog Phoenomena.

photo-113271.jpg?_r=1364853471

Phoenomena is de blog van, hoe kan het ook anders, @Phoenyxar. De naam is wat dat betreft goed gekozen, want je weet meteen van wie je iets kunt gaan lezen. Ook de titel die boven ieder blogitem staat, Phoeny's Phantastic Phorum Phenomenon, is sterk. Met alliteratie kun je bijna nooit de fout in gaan en dat heeft Phoenyxar goed gezien.

Dat klinkt tot nu toe toch niet verkeerd. Maar ja, er is nog meer. Bijvoorbeeld de ondertitel van de blog: "Een blog zonder doel of richting, maar met een punt...". Dat valt dan toch even tegen. Want zonder doel of richting, wat hebben de lezers er dan te zoeken? Je gaat toch ergens voor? Al was het maar het simpele doel om zo veel mogelijk lezers of reacties te krijgen, of het vermaken van een paar leden, dan is er in ieder geval íets. Nu suggereert Phoenyxar toch alsof hij maar wat aankloot, en dat komt het imago van de blog niet ten goede.

Dan over naar de inhoud, waaruit blijkt dat hij inderdaad maar wat aankloot. Een stukje over het forum, een item over de maatschappij, een korte serie reisverhalen en recent weer een blogpost over het forum. Werkelijk, er valt geen lijn in te ontdekken. Aan de ene kant zou je kunnen zeggen dat we iedere keer weer verrast worden. Maar het risico bestaat natuurlijk dat lezers afhaken omdat ze een paar keer achter elkaar een onderwerp zien die hen niet boeit.

Ook wat betreft de verzorging zou de blog Phoenomena nog wel wat verbetering kunnen gebruiken. Het zijn nu vaak simpelweg lappen tekst, wat niet prettig leest. De alinea's wat korter maken en af en toe het geheel eens opfleuren met een afbeelding, dat zou helemaal niet verkeerd zijn. Ook iemand die even controleert op spelfouten en dergelijke is welkom. Of Phoenyxar moet zelf zijn teksten nog eens nalezen vóór publicatie, want wij hebben toch een beetje het idee dat hij aan één stuk door schrijft en het dan meteen online gooit.

Naamloos-1.png

Beoordeling

Phoenomena scoort punten voor de naam en alliteratie, maar kan verder nog een heel stuk beter. Voor dit moment geeft MAF op een schaal van 1-10 de blog Phoenomena dan ook een 5,4. Een phijf komma phier dus. "Een blog zonder doel of richting, maar met een punt..." Als Phoenyxar niet een aantal zaken gaat verbeteren, dan kan hij er beter een punt achter zetten.

3 Comments


Recommended Comments

Op de ''Phoenyxar Tekst'' staat een grote copyright. Bij schending kost het vijftien duizend koekjes per persoon. Zet de koekjes maar op mijn en Phoeny's naam ^_^

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...