Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579719

Editie 330 - Game On


OWN

510 bezichtigingen

7d0yyLk.jpg

Deze rubriek is geschreven door

Welkom bij de nieuwste editie van Game On!

p3fes_full_full.jpg

De Persona 3 FES cover voor de Playstation 2.

Deze week heeft BoerDave meegeschreven over een fantastisch spel, namelijk Shin Megami Tensei Persona 3. Het is het derde deel uit de Persona series van de beroemde Shin Megami Tensei reeks, dat door het succes tevens een eigen anime serie heeft gekregen. Deze Japanse RPG is uit gekomen op de PS2 en is alweer een aantal jaartjes oud, maar doet tot op de dag van vandaag zeker niet onder aan de nieuwere generatie RPG's. Met een 8,8/10 van IGN en 8,5/10 van GameSpot is het spel ook door critici erg goed ontvangen.

ArisatoMinato600157449.jpg

New generation Messiah

De protagonist van Persona 3 is naamloos, en de speler vult de naam in bij het begin. Als handigheid zal ik de naam gebruiken die de officiele manga gebruikt (Minato Arisato). Arisato's ouders zijn gestorven toen hij nog kind was, en hij word overgeplaatst naar Iwatodai, waar hij in een tehuis komt te wonen met een paar andere jongeren. Op de eerste avond al, however, worden ze aangevallen door de Shadows, wezens opgewekt uit de donkere gedachte van de menselijkheid. Hierbij ontdekt Arisato zijn unieke skill in het gebruiken van Personae, het opwekken van een fysieke vorm van het menselijk psyche.

Hij kan vrij Personae verkrijgen tijdens zijn nachtelijke avonturen en deze fuseren om ze krachtiger te maken. Dit is een must voor vooruitgang in de game, omdat het proberen te levellen van je Personae simpelweg te lang duurt, en de skills niet kunnen opboxen naarmate je verder in de game komt.

Arisato heeft de keus om in de game verbonden en vriendschappen te sluiten met maar liefst 23 personages. Dit is vitaal om je Personae sterker te maken, gezien je zo nieuwe Personae kan vrijspelen, en ze bonus XP krijgen naarmate je een sterkere band hebt met iemand. Elke persoon symboliseerd een kaart uit het arcana kaarten deck.

eGITa.jpg

Het plot

Het verhaal speelt zich af in de fictieve Japanse stad Iwatodai. Je speelt als een naar het schijnt normale student die naar school gaat, met vrienden uitgaat, examens maakt en die aan club activiteiten deelneemt. Niets is minder waar. In de wereld van Persona is er namelijk iedere dag een zogenaamde "Dark Hour". Dit is een extra uur per dag waar normale mensen niets van afweten, omdat ze tijdens dat uur in doodskisten veranderen en het dus niet bewust meemaken. Tijdens dat moment opent Tatarus en verschijnen er verschillende vreemde wezens die Shadows worden genoemd. Er is een select groepje mensen in de stad die bij bewustzijn zijn op dat moment en de hoofdpersonage is daar natuurlijk een van. De personen die dit kunnen richten een groep op genaamd SEES (Specialized Extracurricular Execution Squad). Als ze het patern hebben gevonden van een zeer grote Shadow die elke volle maan verschijnt, word het beetje bij beetje duidelijk dat er behalve Shadows ook gewoon mensen zijn die SEES willen dwarsbomen, zelfs vanuit de club zelf...

Judgement

Max: Persona 3 is een must play game met een hoge moeilijkheidsgraad. Doodgaan zul je, en hard ook. Vergeet zeker niet op te slaan. Het verhaal blijft boeiend en de vele kleine pauzes die de game neemt maakt het zeer plezierig. Ik noem dit een van de spellen die perfectie nadert, op de graphics na, haha. Naar mijn mening verdient het een dikke 9/10!

Dave: Persona 3 is een zeer verslavende game. Als je eenmaal het spel hebt opgestart sta je er soms raar van op te kijken dat er ineens 4 uur voorbij zijn gevlogen. De gameplay is makkelijk te begrijpen en zeker vermakelijk ondanks dat de verhaallijn een beetje cheesy is. Ook de graphics zijn niet top maar bij een spel als deze is dat ook niet echt belangrijk. Zeker een aanrader voor iemand die van RPG's houd. Ik geef het spel een welverdiende 8/10.

Volgende week in Game On…

Terug naar het zonnige Miami van de 80's! Volgende week gaan we terug naar het tijdperk vol sex, drugs en Cubaanse gangsters. Scarface: The World is Yours staat de volgende keer op het menu dus vergeet ook volgende week niet om de Game On te lezen.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...