Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    278,612

MAF 018 - Concurrecensie


NandroDavids

459 views

5kr4ti.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

Deze week hebben we onze concurrecensent weer op pad gestuurd om eens te kijken naar een andere blog op GTAForum, en om deze kritisch te beoordelen. Met een mooi aantal actieve blogs is het namelijk nooit verkeerd om te weten hoe MAF, uw journalistieke medium, de blogs beoordeelt. Zodat u weet wat u vooral wel en wat u vooral niet moet lezen. In deze tweede editie recenseren we de blog Beat Down Blog.

---

Laten we beginnen bij de naam van de blog. Beat Down Blog is de blog van één van de twee Corporations op het forum, en uiteraard hebben we het dan over BeaT DowN. De oplettende lezer ziet nu natuurlijk al waar we wat van gaan zeggen. Want wat is het nu: Beat Down of BeaT DowN? De officiële naam is BeaT DowN, dat heeft Bierbuikje enige tijd geleden tijdens een V®aaggesprek laten weten. De naam van de blog is dan ook meteen een minpunt, want die klopt dus niet.

Dan over naar de inhoud. Daar heeft uw concurrecensent toch even met verbazing naar zitten kijken. Want er mist echt een lijn in: het is totaal niet duidelijk wat BeaT DowN (of Beat Down dus) met deze blog wil. Ja, vermaken, maar ook daar mag wel een rode draad in zitten. Een tijdje terug werd een paar keer het item Het Krijtbord geplaatst, een cartoon over de G&C-sectie van het forum. Maar het lijkt erop dat dat idee, wat een goed idee was, al een vroege dood is gestorven. Helaas.

De laatste tijd kenmerkt de blog zich door twee zaken: forumkranten en de wedstrijd GTA Fragment. Beide zaken getuigen van grote creativiteit. Een nieuwe, originele, GTA-gerelateerde contest, waar ook nog eens animo voor is, dat is niet makkelijk te verzinnen. Complimenten dus daarvoor. Uw concurrecensent hoopt oprecht dat GTA Fragment een langer leven beschoren is dan Het Krijtbord.

Inmiddels zijn er in de blog ook 2 forumkranten kort na elkaar verschenen: De Mokerslag en Op Zyn Kop. De Mokerslag stond bol van de goede grappen, werd goed gelezen en positief ontvangen door de lezers, maar bleek geen wekelijkse krant te worden. We hebben Bierbuikje, het brein achter de blog, daar uiteraard meteen bij publicatie naar gevraagd en zijn reactie was als volgt: "Dit wordt niet iets wekelijks, althans voor zondag staat er geen nieuwe editie gepland, maar zeg nooit nooit. Voor hetzelfde brengen we het woensdag uit, of over een maandje of over een halfjaar (of nooit meer). Dat hangt maar net van de waan van de dag af."

kopWelkom_zpsc921a85d.png

Korte tijd daarna werden we verrast door een nieuwe forumkrant van Beat Down: (De Spyker) Op Zyn Kop. Eigenlijk drijfde die complete editie op één grap: het letterlijk op de kop zetten van de blog. Dat was een leuke grap, maar met 10 items toch een beetje over the top ook. De lezersaantallen waren dan ook niet te vergelijken met De Mokerslag, en de reacties waren zelfs op één hand te tellen. De plank misgeslagen, noemen we dat dan.

Beoordeling

Beat Down Blog blinkt uit als het gaat om originaliteit, maar mist continuïteit. Volgens uw concurrecensent is het beter om de blog voortaan enkel te gebruiken voor Het Krijtbord, GTA Fragment en eventueel andere zaken met betrekking tot de Gangs & Corporations. Op die manier biedt BeaT DowN vermaak, laat het zien hoe ze tegen de G&C-sectie aankijkt, en is voor de lezer duidelijk wat hij kan verwachten. Natuurlijk moet de creativiteit van Bierbuikje als het gaat om forumkranten niet verloren gaan, dus wij raden hem aan om zich op dat gebied bij MAF aan te sluiten.

Om het in een cijfer uit te drukken: Beat Down Blog krijgt een 6,5. Leuk, grappig, origineel, maar het kan nog zo veel beter.

1 Comment


Recommended Comments

Voor een 6,5 zou ik tegenwoordig een gat in de lucht springen. Dan staat er toch een mooie 7 op je rapport. ;)

De creativiteit van de forumkranten komt voor de helft ook voort uit co-leader Cabyon. Echter heeft jullie concurrent OWN hem al onder contract. :puh:

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...