Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582038

Editie 332 - Spotlight


OWN

292 bezichtigingen

yRhwJgt.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Hallo allemaal, en welkom bij Spotlight!

Jullie kennen de heer James Brown vast wel. Hij had de bijnamen ''The Godfather Of Soul'' en ''The Hardest Working Man In Show Business''. Die bijnamen verdien je niet zomaar: hij wordt gezien als een van de belangrijkste en invloedrijkste figuren in de muziek van de 20ste eeuw en is tevens één van de grondleggers van de muziekstroming funk.

Brown had ook een andere kant, meer controversieel. Hij werd op z'n zestiende al opgepakt voor een gewelddadige overval (misschien een van de bijwerkingen als je naast het bordeel van je tante bent opgegroeid?) en heeft misschien wel het beste interview ooit op zijn naam staan.

Nou ja, beste. In ieder geval de meest lachwekkende. Op de video hieronder zie je een interview van Brown met een talkshow genaamd ''Sonia'', in Los Angeles. Ze wil met James praten over best wel serieuze zaken – hij is net op borgtocht vrijgelaten omdat hij zijn vrouw heeft bedreigd en allemaal dingen daaromheen – en hij gaat die dag erna op toer naar Zuid-Amerika.

Dus als een interviewster met jou over die toch formele onderwerpen wilt praten, kun je je het dan veroorloven om helemaal stijf van de coke een interview met Sonia te doen? Brown blijkbaar wel. Het levert hilarische taferelen op. Hij lacht z'n tanden de hele tijd bloot, kijkt de hele tijd om zich heen, gaat spontaan zingen en gooit er ook nog een dansje tussendoor. Overigens wil ik wel complimenten geven aan de interviewster, het is wel enorm knap als je in zo'n situatie serieus kan blijven.

Maar het interview deed niks af aan zijn reputatie, integendeel, het maakte hem nog populairder. Hij stierf op 25 december 2006 in Atlanta als een legende. Mede door dit interiew.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...