Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582039

Editie 333 - Game On


OWN

331 bezichtigingen

7d0yyLk.jpg

Deze rubriek is geschreven door !

Welkom bij de nieuwe Game On!

Speciaal voor deze editie toch 55 euro uitgegeven aan een nieuwe game die juist is uitgekomen voor de consoles in Europa (in de VS was hij al meer dan een jaar uit, wtf game industrie). We hebben het hier over Persona 4: Arena, waar Atlus heel even van het MMORPG genre afstapt om een fighter te maken in de kunst van Tekken en Street Fighter.

Persona4Arena.png

Uniek

Persona 4 Arena verbindt de werelden van Persona 3 en 4 voor de opkomende Persona 5, maar dit is alles behalve een goedkope tussenwissel. Allereerst is het vechtsysteem zeer diep, en uniek in zijn soort doordat je twee entiteiten tegelijkertijd bestuurd. Namelijk de fighter die je kiest, samen met zijn/haar Persona. Daarnaast is dit een game voor zowel n00bs als gevorderde fighter veteranen, met diverse combo's die ieder weer moeilijkheidsgraden hebben. Dit geeft de game diepte en maakt de game open voor iedereen.

Persona-4-Arena-.jpg

Story

Het verhaal is opgedeeld in verschillende delen, en elk deel (personage) heeft zijn aandeel daarin. Met iedere storyline zie je het puzzelstukje dat zij vinden, en later als je alle verhalen hebt gespeeld zie je het grote geheel, en een grote knipoog naar Persona 5. Ik ga geen details spoilen, dat mag je zelf gaan ontdekken ;3.

Oordeel

Gezien ik een fanboy ben, en dat eigenlijk uit den boze is tijdens het schrijven van een recensie, heb ik met veel moeite moeten nemen om nuchter te blijven tijdens het spelen en schrijven. De verhalen zijn goed bedacht, maar kunnen wat langdradig zijn (veel tekst weinig battles). Gelukkig is daar de Arcade Mode voor om dat te verhelpen. Ook is het jammer dat letterlijk elk personage een verhaal heeft van 3 uur, en je daardoor soms door de bomen het bos niet ziet (door alle details, die je daarna ook weer kan vergeten). De controls en het vechtsysteem zijn top notch, evenals het character design. Iets waar ik me wel aan kan ergeren (maar dat is bij alle fighters), is dat elke move een "geluidje" heeft (een schreeuw, slagzinnetje, etc), wat vlug kan gaan vervelen. Het is daarom ook best te begrijpen als je 't Voice Volume gewoon afzet na een week.

:7

De game krijgt van mij een 9. Als je niet met Persona bekend bent, is 8 een beter cijfer. De game moet het namelijk veel hebben van fans die alle details en knipogen begrijpen, zelfs tijdens het knokken. Door de diversiteit aan personages (close combat, medium range, long range) is er geen "overpoweredness", want alles heeft een counter. Want mijn favoriet blijft Elizabeth, however :3.

Elizabeth_Idle_Stance_%28P4A%29.gif

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...