Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    279,998

MAF 020 - Column


NandroDavids

876 views

 Share

gallery_7284_229_39311.jpg

Deze rubriek is geschreven door

Superslecht

Wanneer Megapilot Superlid is en Pwned. niet, dan weet je dat er iets mis is. Naar mijn mening is er dan ook iets mis met het huidige SL+-systeem. Superlid worden is tegenwoordig niet meer zoals vroeger: waar je toen ook echt een super lid moest zijn om Superlid te worden, moet je tegenwoordig een goed lid zijn om Superlid te worden, en een super lid om Megalid te worden. Iedereen die tegenwoordig regelmatig een paar posts per dag plaatst met een beetje inhoud wordt Superlid, maar veel meer hoef je er niet voor te doen.

Als ik nu kijk naar de Megaleden staan er alleen maar echt goede leden in, leden die meer hebben gedaan dan iets te posten, mensen zoals Cabyon en SpacyColours. Zij stoppen veel tijd en moeite in het forum om anderen een betere ervaring te geven terwijl als ik kijk naar Grand Theft Auto TOM of Davedavy ik niet veel meer zie dan alleen goed postgedrag. Dat mag natuurlijk ook erkend worden en het is zeker ook goed voor het forum, maar is dat een reden om Superlid te worden?

En dan nog iets. We kunnen er wel uren omheen gaan zitten draaien maar het is gewoon zo dat het forum niet meer zo actief is. Hoe kan het dan dat er toch nog zo veel SL+ zijn? Er zijn nog steeds best veel leden, maar naar verhouding zijn er niet zoveel actieve leden meer dan dat er SL+ zijn. Ergens is dat natuurlijk wel logisch: SL+ zijn nu eenmaal actief. Maar zouden er niet minder Superleden moeten zijn als er minder actieve leden zijn?

Ik denk dat het systeem zoals het nu werkt gewoon niet goed loopt. Je kunt niet echt zeggen dat het zo speciaal is om Superlid te worden en de crew moet hier naar mijn mening eens met een kritische blik naar gaan kijken. Het is geen heel slecht systeem, maar ik denk dat het wel wat strikter mag.

 Share

9 Comments


Recommended Comments

Na de titel en de eerste zin gelezen te hebben, was al direct duidelijk wat de aanleiding van deze column was. De auteur is overduidelijk gefrustreerd dat hij nog steeds geen superlid is. Met verbazing las ik echter het vervolg, waarin hij uiteenzet dat het tegenwoordig te makkelijk is om super- en/of megalid te worden.

Toen was ik de weg echt kwijt, ik kan die twee standpunten in één stukje tekst niet verenigen.

Voor de duidelijkheid, de criteria waarmee we mensen promoveren naar super dan wel megaleden, zijn in de loop van de tijd bijgeschaafd, om de groepen niet te groot of te klein te laten worden. Als er dus veel goede leden zijn, worden de criteria scherper. Als het algemene niveau wat daalt, dan stellen we ook onze eisen bij.

De openbaring dat Megaleden over het algemeen beter zijn dan superleden, was echt een eye-opener.

De neiging van MAF om mensen specifiek met naam te noemen om een punt te maken, begint me steeds meer tegen de borst te stuiten.

Link to comment

Hehe, die eerste zin :7

Ik vind de kritiek deels terecht, sommige leden verdienen het niet om hun huidige rang te behouden. Dat komt soms omdat ze niet actief meer zijn en soms omdat ze niet meer kunnen actief zijn. Dat zijn allebei geen excuses, zeker de eerste niet. Tenzij we over korte termijn spreken.

Maar de crew heeft al aangegeven dat ze iets aan het probleem gaan doen, dus op zich is er niet echt meet discussie rond dit nodig

Link to comment

Die eerste zin is trouwens niet serieus bedoeld; ik heb al vaker gezegd dat als je mij superlid zou maken je mijn verhaal juist zou bevestigen: het is te makkelijk om superlid te worden. Ik ben dus ook absoluut niet gefrustreerd hierom omdat ik het genoeg vind om plezier te hebben op dit forum en met mensen van dit forum.

Zoals ik al een beetje aangeef in de tekst zou de rang mij helemaal niks doen aangezien het in mijn ogen niet meer zo veel waard is en de groep te groot is.

Ik vind je reactie dan ook een beetje raar, Dutchy want naar mijn weten heb ik niks gedaan de afgelopen tijd om superlid te worden, en zouden acties zoals dit me niet heel erg helpen zou ik het willen worden.

Link to comment

Komt een beetje jaloers over imo. Je kunt er vanuit gaan dat alle super/mega leden iets hebben gedaan/gepresteerd waardoor zij deze titel (hebben) mogen dragen. Zo nu en dan zal er iemand gedegradeerd worden wegens inactiviteit of een verandering van gedrag of whatever, maar om nu leden bij naam te noemen van 'die verdient het wel en die niet' vind ik ook wel weer wat..

Link to comment

Ik ben akkoord met Bierbuikje dat dit wel jaloers overkomt, alhoewel dat misschien niet de echte bedoeling achter dit bericht was. En de groep SL+ is inderdaad groot vergeleken met de gewone leden, maar dat is ook deels door het feit dat SL+ mensen zijn die zich meer bezighouden met het forum dan het gemiddelde gewone lid. Maar sommige SL+-ers zijn helemaal niet actief, en die verdienen imo en downgrade. Die moeten er meer komen. Met alleen maar upgrades gaat het forum inderdaad rommelig worden, sommige mensen moeten een rang lager, sommigen een rang hoger. Als we dit niet doen ben ik ook wel een beetje bang dat er binnenkort niets meer van balans in zit.

Ik ben wel akkoord met Dutchy dat ik mensen bij naam noemen in zo'n situaties ook wel ongepast vind.

Link to comment

Ik ben SL geworden in een periode waar je moest knokken voor zo'n plaatsje en SL geworden in het huidige systeem. Laat ik dan maar meteen zeggen dat het klopt dat ik de eerste keer veel meer moeite heb moeten doen om het SL-schap te bereiken dan nu. Dit komt door hetgeen Dutchy3010 aanhaalt, de criteria om superlid en/of megalid te worden zijn bijgeschaafd. Ik zie het als een kwestie van vraag en aanbod waar de crew wel op in moet spelen om geen lege rangen te bekomen.

Link to comment

Ik vind je reactie dan ook een beetje raar, Dutchy want naar mijn weten heb ik niks gedaan de afgelopen tijd om superlid te worden

http://www.gtaforum.nl/topic/126775-ik-ontblok-gtaforum/ :puh:

Het ding is; alvorens GTA V verschijnt is GTAForum meer een community dan een forum, dit is ook een verschil met vroeger. In 2007 was het hier razend druk en natuurlijk moest je dan ook wel meer opvallen en werk verrichten om Superlid of Megalid te worden, en was de groep relatief klein ten opzichte van het totaal aantal actieve leden.

Misschien dat het met de komst van GTA V weer wat drukker wordt, maar momenteel is het nog zo dat met name alleen dezelfde leden actief zijn op het forum. Alle actieve leden van nu vormen op zichzelf al een soort groep zeg maar, en zijn de Stamkroeg/Gangs/Chat en zo momenteel drukker bevolkt dan de GTA V fora, omdat we het regelmatig over andere dingen hebben en we eigenlijk meer als een soort "vrienden" met elkaar praten ipv "random mensen die ook GTA spelen".

En daardoor zijn/lijken de rangen Super- en Megalid minder waard dan vroeger. Er zal heus niet alleen op activiteit worden gelet, maar zolang je ook een goede bijdrage levert aan het forum maak je de kans om te promoveren wel. Dan is het verder subjectief om te zeggen welke van de huidige SL/ML's deze titel wel en niet verdienen.

Maar goed, weet je; SL of ML is gewoon iets waar je trots op mag zijn en veel meer eigenlijk niet. Het is gewoon een leuk iets, een soort 'beloning'. Veel meer stelt het niet voor, want je virtuele naam een ander kleurtje geven maakt je niet tot een ander persoon.

Dus mocht jij ooit een dikker jasje krijgen op het forum Pwned., dan kan je daar gewoon trots op zijn en geloof me dat ze die titel niet voor de lol uit delen. :) En tegelijkertijd is het niet zo dat iedereen die geen SL/ML is geen goede bijdrage levert aan het forum.

EDIT: Ook dit keer ben ik van mening dat dit best een topic waard is, want hier in de comments discussiëren is een beetje behelpen. :sst:

Link to comment

Ik denk dat het moeilijk is om een kritisch bericht te schrijven over de SL+ als je zelf geen SL bent dat niet jaloers overkomt. Ik ben dus niet jaloers, ik vind gewoon dat dit systeem beter kan.

Link to comment

Dat denk ik ook Pwned.. Laat mij dan zeggen dat ik het toch wel eens ben met deze column. En nee, dit is uiteraard geen jaloezie, al zou ik toch ook wel graag SuperLid worden. :$

De rang is uiteraard minder waard dan vroeger, dat is ook logisch zoals al eerder gemeld. Wel ben ik er van overtuigd dat alle SL+ nu of in het verleden iets hebben gedaan om de rang te verdienen. Of dit nou projectgerelateerd is, of gebaseerd is puur op activiteit. Tevens denk ik dat de doorstroming van ML -> SL en SL-> Lid wat sneller mag.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...