Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581987

Editie 335 - Spotlight


OWN

341 bezichtigingen

yRhwJgt.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Hallo iedereen, en welkom bij Spotlight voor deze week.

Normaliter is YouTube een hel voor menig muziekliefhebber. Ik ben er ook niet echt fan van. De auteursrechtenpolitie zit bij elk filmpje dat je upload bovenop je om de rechten van de muziek van het filmpje op te eisen, of erger, ze muten je filmpje omdat je muziek gebruikt die niet van jou is.

Dat is erg jammer, want YouTube is een mekka voor mensen die houden van fantastische muziek, toffe liveoptredens en interviews van prachtige artiesten. Maar één iemand heeft daar wat op gevonden. Op YT heet hij majesticcasual, een prachtige naam voor prachtige platen: hij upload diverse artiesten en bevind zich meer in het alternatievere gedeelte van alle muziekstromingen. Hiphopelementen, electrosounds en glorieuze melodieën voeren de boventoon, en elk nummer is vergezeld van een vette foto op YouTube. Ik weet niet of het er mee te amekn heeft dat hij juist die muziek upload dat hij niet door de auteursrechtenpolitie is gepakt, maar de filmpjes van die kerel zijn niet gemute, en volgens eigen zeggen houdt-ie er ook nog wat aan over ook. Dat levert dus op dat levert dus op dat hij veel mensen naar zijn filmpjes trekt (stuk of 50k gemiddeld) én dat ik denk dat hij invloed heeft op de muziek hier in Nederland.

Je zult mij misschien raar aankijken. Dat kan, dat is prima. Maar ik zal het even illustreren. Zie, je hebt een prachtig nummer dat gemaakt is door Chris Malinchak en ‘’So Good To Me’’ heet. Dik 4,5 miljoen views, prachtig allemaal. Maar deze plaat is door de Nederlandse DJ’s opgepikt, en is ’n hit in Nederland geworden. En dat is goed. Want Nederland (en België) heeft wat mij part meer muziek nodig zoals dit. Sonnentanz-achtig. Daarom voor jullie hierboven een majesticcasual playlist. Het is tenslotte zomer.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...