Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85524

F1 op Talpa?


Typhoon

630 bezichtigingen



F1Bulletin3.png

Ondanks het vertrek van Schumacher zullen veel mensen in de loop van dit seizoen afhaken. Ik spreek dan over de mensen die af en toe F1 kijken. Dit heeft echter niet alleen te maken met de overstap van SBS naar RTL.

logo.jpg

Zo, dat was het dan. De eerste race van het jaar 2007 zit erop. Het was ook de eerste race zonder Schumacher en Monteiro, de eerste race van Hamilton, Kovaleinen, Sutil en SpykerF1. De eerste race op RTL7 en de eerste race met reclame nadat RTL de rechten heeft teruggekregen van SBS. Zeker zes keer reclame kwam er tijdens de race, gemiddeld 1 blok per tien ronden, en één meteen nadat Raikkonen uit de auto stapt. De oplossing die ze bij RTL hebben bedacht is ook onzinnig: een klein schermpje linksboven met Formule 1 en rechts een scherm met de reclame. Zo kun je de wedstrijd blijven volgen, verklaart een woordvoerder van RTL. En dat terwijl ze zouden moeten weten dat elke F1-liefhebber nu als de reclame komt, naar het scherm toeloopt om de race, zonder commentaar overigens, te volgen. Na de reclame gaan ze weer op de bank zitten.

rtl7%20copy.gif

Dankzij de reclame misten we dat Barrichello de muur licht raakte en dat Massa Coulthard inhaalde. Ook misten we de stop van Heidfeld en Ralf Schumacher. En bijna misten we de botsing van Wurz en Coulthard. De fan is hier de dupe van. Het enige waaraan RTL denkt, zijn de reclame opbrengsten. En of dat nog niet genoeg is, doen ze SBS na met een belspelletje tijdens de voorbeschouwing. Zelfs dat is saaier dan bij SBS, net als de presentatoren. In een interview met Verstappen stellen ze standaard vragen, waarna ze niet op het antwoord van Verstappen in gaan. En dan hebben we het nog geen eens over het feit dat de Formule 1 terug is waar die hoort. Regelmatig zie ik de crash van Senna met het logo van Veronica boven in beeld, misschien dat we daarheen moeten?

SBSlogo.png

Misschien denk je, wat een negatieve punten heeft die Thundercover. Wees gerust, er zijn ook wat positieve punten. Zo vind ik het blokje geschiedenis in de voorbeschouwing beter dan bij SBS, waar Olav Mol het alleen maar had over dat circuit met een race uit de jaren '90. Ook de overstap van Olav Mol van SBS naar RTL is een goede keuze. Maar daar blijft het ook bij. De laatste negatieve punten komen uit de Formule 1 zelf. De nieuwe graphics zijn zo klein, dat je na een reclame voor de tv kan blijven staan, om de letters de kunnen lezen, als je tenminste geen gigantisch scherm hebt. Daarnaast verpest de F1 het voor zichzelf, met gezeur over illegale auto's, onduidelijke regelementen en onzinnige bandenregels.

571702talpa_logo.gif

Een nieuw tijdperk in de Formule 1, met nieuwe mensen die vanalles bedenken. Toch denk ik dat er meer mensen zijn die de manier van reclame uitzenden door RTL7 slecht is. Laat ik een voorbeeld geven. Negen ronden voor het einde reclame, vier ronden voor het einde reclame en meteen na de race reclame, op het moment dat Raikkonen juichend uitstapt. Een Nederlandse zender mag niet tijdens een live-evenement reclame uitzenden, dus willen veel mensen dat de F1 weer naar SBS6 gaat, want RTL valt onder de vlag van Luxemburg. In dit geval is zelfs Talpa een optie.

---Geschreven door Thundercover---

9 reacties


Recommended Comments

Ik ben het met je eens, die reclames zijn erg irritant. Ikzelf heb de race zondag op de Duitse RTL gekeken. Ik kan Duits helemaal verstaan dus dat is geen probleem voor me. Ik vind het erg jammer dat die reclames tussen de live uitzending doen, vorig jaar hadden ze het helemaal niet. Ze moeten daar wel wat aan doen, bij de Duitse RTL hadden ze ook dat kleine schermpje (vorig jaar tenminste, nu misschien ook nog wel) maar dat schermpje is ook niet veel waard. Ik heb gelukkig niks van de race gemist, omdat hij tijdens de reclames gewoon stop werd gezet (niet live)..

Link to comment

Dan hebben ze TiVo. Dat is dat je live pauzeren en terugspoelen enzo kan doen. Geef mij maar bij een F1 race geen reclame, dat zie je toch bij voetbal ook niet? Kunnen ze dan ook doen bij F1, dan mis je niks!

Link to comment

In Luxemburg mag je blijkbaar wel reclame maken tijdens een live-evenement, in Nederland niet. Omdat RTL onder de valg van Luxemburg valt en SBS6 onder de vlag van Nederland, was er vorig jaar geen reclame en nu wel. Vorig jaar hadden ze bij de herhaling wel reclame, maar miste je geen enkele ronde, omdat de reclame er later tussen gezet is.

Link to comment

Reclame hoort erbij, F1 is duur en dat moet toch ergens vandaan komen? Je kan RTL 7 echt niet verwijten dat ze die blokken erin zetten, ook al mogen ze het misschien op iets geschiktere momenten doen.

Wat je daarom niet moet doen is je eraan gaan ergeren, dan laat je je kijkplezier verpesten door die reclames wat natuurlijk zeer zonde zou zijn.

Link to comment

Tuurlijk, reclame is logisch. Maar ze zouden het ook op andere manieren kunnen doen. Zo hadden ze bij A1GP gewoon een balk onderin beeld met reclame. Je kon de race goed blijven volgen en het commentaar bleef ook. Ze zouden ook gewoon dit systeem kunnen houden, alleen dan inplaats van het geluid van de betreffende reclame, gewoon het commentaar van Olav Mol. Al is het wel verbeterd ten opzichte van jaren geleden toen de F1 nog bij RTL zat. Toen had je geen klein beeldje.

Persoonlijk verbaasde ik me afgelopen weekend erover over de hoeveelheid reclame in de race en in de voorbeschouwing (2x een belspelletje en 1x een reclameblok). Ik zou liever meer reclame in de voorbeschouwing zien dan in de race.

Link to comment

Ik ben het ook met je eens. Hetzelfde op talpa is met voetbal. Dan heb je ook gewoon tussendoor reclame. Ik bedoel formule 1 is leuk. Maar met al die reclames tussen door word alles al stuken minder leuk.

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...