Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581993

Editie 336 - Spotlight


OWN

411 bezichtigingen

yRhwJgt.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Thundercover!

Men in Black 3 is het vervolg op de eerste twee delen uit de Men in Black-serie. In het eerste deel maken we kennis met J (Will Smith), die door K (Tommy Lee Jones) wordt gerecruteerd voor de geheime organisatie MiB (de afkorting van Men in Black) die de activiteiten van aliëns op aarde in de gaten houdt. In het tweede deel is het juist aan J om K, wiens geheugen gewist is, terug te halen bij MiB. In het derde deel is het aan J om het leven van K te redden, maar daarvoor moet hij terug in de tijd. Is het derde deel net zo sterk als de eerste twee?

De sterke humor en personages uit de eerste twee delen zijn ook in dit deel weer terug te vinden. Nog altijd wordt J door K als een amateur behandeld, en bij het terug in de tijd gaan krijgen we dezelfde onhandige J te zien uit met name deel één. De K uit het verleden (Josh Brolin) lijkt erg goed op de oude K die we al jaren zo goed kennen. Buiten het gouden duo zien we ook weer allerlei aliëns voorbij komen en enkele nieuwe bijrollen. Helaas vallen Frank en Z hier niet meer onder, wat zeker met de eerste een groot gemis is. Op deze manier is er ruimte voor een slecht uitgewerkte liefdesverhouding tussen K en O (Emma Thompson).

gallery_13783_45_28044.jpg

Ook op een aantal andere zaken stelt de film toch wel wat teleur. Zo is het herkenbare interieur van het MiB-hoofdkantoor veranderd naar een futuristische stijl. Geen probleem, ware het niet dat ze blijkbaar in de jaren zestig ook het nieuwe interieur hadden. Wat was er mis met het interieur uit de eerste twee films?

Een ander jammerlijk puntje is het feit dat ze in de jaren zestig blijkbaar meer futuristische voertuigen hebben dan in de 21e eeuw. Het ziet er gaaf uit, maar het klopt niet met de tijd en de voertuigen uit de voorgaande delen, waartussen wel een logische evolutie van technologie plaatsvond.

gallery_13783_45_2889.jpg

Het verhaal is niet het sterkste, maar nog wel prima voor Men in Black. Zolang je niet probeert de tijdlijn in kaart te brengen met de tijdreizen, want die lijkt eigenlijk nergens op. Buiten dat is het wel een vermakelijke film waarmee je je zeker mee kunt vermaken, maar het is geen toppertje zoals z'n voorgangers.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...