Jump to content

Phoenomena

  • artikelen
    80
  • reacties
    396
  • bezichtigingen
    79227

Phoeny's Phantastic Phorum Phenomenon - Mobiel


Phoenyxar

949 bezichtigingen

Mobiel

Dus, ik ben gisteren weer eens begonnen met mijn vakantiewerk. Zeven uur lang rond lopen en draaien in een grootkeuken van een Psychisch-Geriatrisch Centrum en daarbij zo min mogelijk verstand gebruiken, perfect voor mij dus. Het ding is, het is 49km verder. Dus hoe ga ik daar dan heen?

Nou, ik ga dus met de auto, nou ik niet, mijn ma brengt me. Verwend! Nou nee, mijn ma werkt er, dus ja, dat is handig, nee? Maar het doet me wel dagelijks nadenken terwijl we langs de E314-E40-R0 passeren. Is de auto als vervoermiddel niet enorm overrated? Maar dan ook extreem overrated?

Want je betaald je de pleuris voor zo'n ding, aan benzine, taxen, verzekeringen en dan hebben we het natuurlijk nog niet over het ding zelf. Hoewel je natuurlijk het wanidee best kunt begrijpen. De auto is enkele decennia gepromoot als het absolute toppunt van vrijheid en eigen wil, een manier om jezelf te uiten en ga zo maar door... Terwijl in werkelijk 90% van de mensen dat rotding uitsluitend gebruikt om van en naar het werk te gaan. Of om de kinderen af te zetten voor de schoolpoort, maar daar zijn bussen voor, dus why bother? Ja hoor, dat klinkt inderdaad als het toppunt van vrijheid voor mij.

En ik vind dat best grappig, want er bestaan echt vele alternatieven voor je vervoer. Iedereen met 2 gezonde benen kan lopen, fietsen, als het moet kun je openbaar vervoer nemen? Hoewel ik het zelf niet echt voor bussen heb doen die dingen ook gewoon goed werk als het op verplaatsing aankomt. Maar nee, merendeel zal voor de eigen auto gaan en die verdedigen totdat het ding al jaren uit mekaar is geroest. Ik zeg niet dat het zozeer iets slecht hoeft te zijn, maar er is toch niks mis om je ergens vragen bij te stellen, nee? Of ben ik de enige... hallo?

Het zou wel oneerlijk zijn om de auto dan volledig te vernietigen, want het ding heeft ook gewoon zijn voordelen. Een autotrip met wat vrienden klinkt enorm aantrekkelijk naar iedereen, toch? Maar zoiets is meestal een unicum, dus ik weet niet wat er echt harder doorweegt. Dus eens op zijn tijd de auto gebruiken kan echt geen kwaad hoor, het heeft zijn voordelen. Maar voor vervoer van alledag gebruik ik eerder een trein. Ja, ze hebben hun reputatie niet mee, maar heb er tot nog toe nooit eentje de pas zien afsnijden van een andere trein of problemen zien hebben bij het inparkeren, dus dat maakt het voor mij wel makkelijker om kiezen.

Maar wat denken jullie dan eigenlijk? Toch door blijven gaan op 4 wielen of prefereer je iets anders? Hit me!

3 reacties


Recommended Comments

Ik doe al jaren alles op 2 wielen, het voordeel van in de stad te wonen. De auto gebruiken we maar heel af en toe, we hebben zelf al vaak overwogen om hem te verkopen.. Ik kan je dus zeker volgen in je redenering, maar ik snap wel dat je de auto neemt om 50 km af te leggen, openbaar vervoer is geen synoniem voor aangenaam vervoer...

Link to comment

Allereerst even kritiek op de vorm:

Nou, ik ga dus met de auto, nou ik niet, mijn ma brengt me. Verwend! Nou nee, mijn ma werkt er, dus ja, dat is handig, nee?

Nou, nou, nou nee, dus ja, handig, nee? - Dat kan wel wat lekkerder leesbaar worden gemaakt naar mijn idee. En de volgende alinea openen met betaald helpt ook niet echt... ;)

Qua inhoud: interessant onderwerp. Ik ben absoluut voorstander van de auto. Ja, het is een luxeproduct, maar dat maakt 'm ook zo fijn. In tegenstelling tot het openbaar vervoer kun je je eigen vertrektijden bepalen, kom je tot de deur i.p.v. enkel tot het station/de halte én heb je gewoon lekker je eigen ruimte, muziek en achtergrondgeluiden.

Sinds ik weer ben gaan studeren heb ik geen auto meer, en ik mis 'm echt heel vaak.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...