Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    278,653

MAF 023 - Concurrecensie


NandroDavids

416 views

gallery_7284_229_35190.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

Deze week is onze concurrecensent wederom op pad gegaan om eens te kijken naar een andere blog op GTAForum, en om deze kritisch te beoordelen. Met een mooi aantal actieve blogs is het namelijk nooit verkeerd om te weten hoe MAF, uw journalistieke medium, de blogs beoordeelt. Zodat u weet wat u vooral wel en wat u vooral niet moet lezen. In deze vierde editie recenseren we de blog OWN, oftewel Oceans Weekly News.

---

Vorige week kwam MAF met een nieuwe rubriek: Toen Was GTA Heel Gewoon. Redacteur Pwned. introduceerde die rubriek als volgt: "Ik ga vanaf nu wekelijks (?) een stukje forumhistorie erbij pakken om daar eens lekker over te gaan babbelen. Soms gooi ik er dan een citaatje tussen van iemand, en soms pak ik een post uit die tijd erbij, maar ik ga vooral even met jullie lekker de ouden doosch in."

Een dag later kwam OWN ook met een nieuwe rubriek: The Best Of.... Redacteur Cabyon introduceerde die rubriek als volgt: "Waar het om draait? GTAForum heeft in zijn rijke historie (bijna 10 jaar) vele legendarische leden, fantastische evenementen of leuke topics gekend, en die wil ik in deze rubriek in het zonnetje zetten."

Inderdaad, dat klinkt toch aardig hetzelfde. Een kijkje nemen in de rijke historie van het forum. Volgens OWN berust dat op toeval, en buiten dat het wel erg toevallig is, ga ik daar niet over oordelen. Het is toeval, prima. Máár...

...de manier waarop OWN vorige week de rubriek invulde, dat verbaasde uw concurrecensent toch wel. Immers, zeggen dat je de rijke historie van GTAForum induikt en dan in de allereerste editie op de proppen komen met een gebanned lid, wat is dat voor een vreemde keuze? Was dat nou echt één van de hoogtepunten uit de historie? Dat lijkt ons van MAF in ieder geval niet.

Genoeg over de nieuwe rubriek, laten we eens kijken naar de uitstraling van de blog. Enige tijd geleden heeft OWN weer eens nieuwe banners in gebruik genomen, en ik moet zeggen: het was even wennen, maar inmiddels vind ik ze helemaal prima. Lekker rustig, zonder veel poespas, gewoon goed. Wat ook een juiste beslissing is geweest, is om recent de banner helemaal bovenin de blog te vervangen. Die straalt nu ook veel meer rust uit, en past goed bij de banners.

Ook qua inhoudsblokken ziet OWN er goed uit. De oude Forum Awards zijn een stuk naar beneden geplaatst en enkel de Award uit 2012 voor Beste Project staat nog als pronkstuk bovenaan. Een begrijpelijke keus, want dat is iets om trots op te zijn. Tot verbazing van uw concurrecensent leek ook eindelijk het inhoudsblok Deze week in OWN up to date te zijn. Léék, want editienummer, rubrieknamen en datum kloppen weliswaar wel, de links totaal niet. Ik heb ze niet allemaal aangeklikt, maar van de 4 die ik heb aangeklikt leidt er geen enkele naar de rubriek waar hij naar zou moeten leiden.

Verder zijn er wat kleine kritiekpuntjes, zoals het wel en niet centreren van artikelen, wat niet consequent gebeurt. Misschien zit daar een gedachte achter, misschien niet, maar uw concurrecensent ziet toch liever consequente keuzes wat dat betreft.

Oh, en er is nog één groot punt van kritiek: de verschrikking die Interviews heet. Wat is dat een ongekend drama om te lezen. Het is één lap aan tweekleurige tekst, met ongelooflijk veel onzin en eigenlijk is het niet mee dan MSN-/Skype-geleuter. Uw concurrecensent snapt absoluut niet wie daar nog lol aan beleeft, buiten wellicht redacteur Phoenyxar en zijn wekelijkse slachtoffer. Wat in principe écht als slachtoffer gezien kan worden, want die rol gun je niemand meer. Gelukkig verschijnt deze rubriek de laatste tijd niet iedere week, maar alsnog is het onbegrijpelijk dat Phoenyxar dit al talloze edities op deze manier doet. Er reageert immers ook vrijwel nooit iemand, en het zou mij niet verbazen als dat komt doordat er al heel wat leden zijn die de rubriek simpelweg niet meer lezen.

Beoordeling

Oceans Weekly News is een groot onderdeel uit de forumhistorie. Helaas nemen ze die historie, gezien de nieuwe rubriek van vorige week, zelf niet bijster serieus. Ook daarnaast zijn er nog tal van punten waarop OWN zich kan verbeteren. Daarom geeft uw concurrecensent op dit moment een 5/10 aan OWN. Hopelijk kan ik over een tijdje een hoger cijfer, een voldoende, geven.

1 Comment


Recommended Comments

Ik snap niet waar jij het vandaan haalt dat de links in de inhoudsblokken het niet doen. Het kan zijn dat jij vier keer op Volgende Week hebt geklikt, maar dat lijkt me niet het geval. Dat is namelijk de enige rubriek waar ík een foutmelding heb gekregen. Dat probleem is inmiddels verholpen, of wordt verholpen, zodat jij weer lekker via de inhoudsblokken naar onze prachtige rubrieken kunt navigeren.

Ook vind ik je standpunt over het centreren van de artikelen twijfelachtig.. Zover ik kan zien is ieder artikel gewoon hetzelfde, behalve het handige Volgende Week, niet gecentreerd. VW is dat wel, en dat is ook altijd zo geweest. Daarom zie ik geen reden waarom dit een minpunt zou kunnen zijn, heb er immers nooit klachten over gehad. Tot nu.

Verder ben ik van mening dat ik vorige week in onze gloednieuwe rubriek The Best Of.. een lid heb behandeld die wel degelijk legendarisch is. hank_187 heeft tijdens en ná zijn ban een soort cultstatus vergaard op dit forum, mede door zijn uitspraken en gedrag op dit forum. Het mag dan erg niet ''legendarisch'' zijn, het is zeker wel noemenswaardig. Ik heb gereageerd op je opmerking op het betreffende artikel, maar daar heb je niet op gereageerd. Beetje jammer dat je dat punt dan hier aanpakt, terwijl ik dolgraag met jouw daar in discussie was gegaan.

Het kritiekpunt van Interviews vind ik dan wel degelijk beargumenteerd, zeker een puntje om als redactie naar te kijken en het hopelijk dan te verbeteren. Maar ik snap niet waar je op basis van een paar kritiekpunten een 5/10 kan geven aan de OWN. Naja, jouw manier van beoordelen zal wel verschillen van de mijne.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...