Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580020

Editie 5 - Actueel


Dutchy3010

644 bezichtigingen

blog-33831-1159372345.jpg

Newsflash

Vrijdag 18 augustus 2005

Geen doodstraf voor Nederlanders in Thailand

De Thaise koning heeft gratie verleend aan de Nederlanders van Chinese origine Edy Tang en Li Yang. Die zaten al een tijdje in een cel in Thailand te wachten op de doodstraf. De doodstraf is omgezet naar een levenslange gevangenisstraf. Door een uitwisselingsverdrag tussen Nederland en Thailand, zouden ze hun straf zelfs in Nederland kunnen uitzitten.

Zaterdag 19 augustus 2005

Spanning gevangenissen loopt op

De vakbond vreest voor een opstand. Het vele interne geweld en intimidatie zorgt voor grote spanningen. Het wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de vele bezuinigingen. Bewaarders vrezen voor hun veiligheid, omdat ze toezicht moeten houden met minder mankracht. Honderden banen gaan namelijk door de bezuinigingen verloren. Een voorbeeld is dat bewakers gedetineerde opzetten tegen collega-bewakers. Zo geven ze namen en adressen door. Leidinggevenden treden niet op tegen het intimidatie van de bewakers. Sterker nog, veel doen er zelf aan…

Steeds meer gevallen blauwtongziekte

De blauwtongcrisis dijt verder uit. Nadat Nederland al een reeks maatregelen had genomen, kwamen ook de Belgische en Duitse overheden in actie. In Duitsland geld nu ook een opstalplicht en vervoersverbod. Het Nederlandse exportverbod van runderen, schapen en geiten kan ook nog maanden duren.

Maandag 21 augustus 2006

Hirsi Ali wijst op ‘gevaar’ Verdonk

Vanuit New York waarschuwt Ayaan Hirsi Ali voor het ‘gevaar’ dat Rita Verdonk in haar ogen vormt. Letterlijk zei ze: “Ze is enorm populair, maar heeft geen partijprogramma. De geschiedenis wijst uit dat het gevaarlijk is als men zoveel macht krijgt”. Toen kreeg ze een telefoontje van Minister Verdonk: “Ik was verbaasd en kreeg kippenvel. Dit was het laatste wat ik had verwacht. Rita nodigde me uit voor een glas wijn en wilde er nog eens rustig over praten. Ze vertelde me dat ze alles recht ging zetten wat krom was in Nederland”. VVD-leider Mark Rutte was minder vriendelijk na de uitspraak. Hij vond het een ‘rancuneuze uitspraak die elke grond mist”.

28 gevangenen in België ontsnapt

Onze Zuiderburen (tenzij je in België woont…) hebben er weer een probleem bij. Er zijn 28 gevangene ontsnapt. In de nacht van 20 op 21 augustus zijn er in Dendermonde 2 gevangene ontsnapt. Ze ontsnapte door de sloten open te breken. Vervolgens hebben ze 26 andere gevangene bevrijdt.

Ook de Nederlandse politie is extra alert na de ontsnapping. Dit komt doordat Dendermonde net over de grens ligt.

Dinsdag 22 augustus 2006

Verschil juli en augustus extreem

Volgens De Bilt zijn de temperatuursverschillen tussen juli en augustus sinds 200 jaar nog nooit zo groot geweest. In 1912 en 1941 kwam het in de buurt (respectievelijk gemiddeld 4,3 en 4,2 graden gemiddeld). Dit jaar sloeg alles, met gemiddelde temperatuur in juli van 22,3 graden en van augustus van 17 graden. Dit is dus 5,3 graden verschil, en dat is uniek! Alsof deze records nog niet genoeg zijn, krijgt augustus misschien weer een record bij. Tot 21 augustus zijn er 9 dagen geweest met meer als 50 millimeter neerslag, het record staat op 10 hevige regendagen…

Veel doden bij treinramp Egypte

Bij een botsing tussen twee treinen zijn er gisteren veel mensen om het leven gekomen. Dit gebeurde bij de Nijldelta, in Egypte. Aan het einde van de middag waren 58 doden geborgen. Een van de treinen reed bovenop een andere. Dit gebeurde 20 km ten noorden van de hoofdstad Caïro. De autoriteiten zeggen dat de machinist een stopteken genegeerd heeft.

Woensdag 23 augustus 2006

Vliegtuig crasht in Oekraïne

Door een crash van een vliegtuig zijn zeker 160 passagiers en 10 bemanningsleden om het leven gekomen. Er zaten ook Nederlanders bij, waarschijnlijk waren het er 3. Volgens het eerste onderzoek zou de crash veroorzaakt zijn door de bliksem. Ooggetuigen zeiden dat het vliegtuig als een blad naar beneden kwam dwarrelen.

Donderdag 24 augustus 2006

Crisis op Schiphol

Er zijn op 23 augustus 12 passagiers aangehouden. Een toestel van Northwest Airlines keerde, onder begeleiding van twee F16’s. Het toestel was op weg naar India, maar keerde kort na vertrek terug naar Amsterdam. Toen het vliegtuig terug wilde keren bevond het zich al boven Duitsland. Op donderdag vertrokken de passagiers alsnog naar India.



0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...