Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582002

Editie 339 - Game On


OWN

351 bezichtigingen

7d0yyLk.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35

Company of Heroes 2

Een tijdje geleden is Company of Heroes 2 uitgekomen, hiervan was een demo te spelen. Die heb ik uiteraard gespeeld. Deel 1 is in mijn bezit, maar deel 2 (nog) niet. Toch valt hier over te praten na het spelen van de demo. Dezelfde structuur als bij Company of Heroes is behouden, met een zelfde soort singleplayer en multiplayer. Het is de bedoeling bij Singleplayer dat je verschillende verhalen hebt en die uitspeelt, elk verhaal gaat vaak over een ander land. Nu we het toch over landen hebben, er is wel een kleine verandering in de landen begaan, zo speelt Rusland een belangrijke rol in het spel, terwijl Rusland in deel 1 helemaal niet voorkwam. Bij Rusland denk je aan kou, door deze nieuwe omgeving kunnen je manschappen onderkoeld raken/bevriezen. Er is namelijk een temperatuurmeter toegevoegd, maar dat is niet alleen van toepassing bij het weer. Er komen ook sneeuwstormen, deze komen om de zoveel minuten en worden gemeld via een klok. De zogeheten doctrines uit deel 1 zijn nu vervangen voor commanders. Aan het begin kies je drie commanders uit en in de loop van het gevecht kies je er één uit om goed af te stemmen op het gevecht.

Verder zijn er kleine dingen veranderd, kortom is er dus niet zo heel veel veranderd. Als advies zou ik geven om dit spel niet voor een al te hoge prijs te kopen. Het spel krijgt van mij een 7, omdat het spel op een paar dingen na niet veel uitgebreider is geworden, maar toch nog leuk is om te spelen.

531193_334828529938359_1493329434_n.jpg

Een art van Company of Heroes 2

Bully

Met de Steam Summersale kon ik Bully niet laten liggen. Bully is tot en met morgen nog voor €5,- te koop, maar met een flitskorting voor zelfs €2,50. Ik ben inmiddels al een tijdje aan het spelen en ben echt onder de indruk. Hoewel het niet meer het nieuwste spel is kan ik mij er prima mee vermaken. De setting van het spel zit gewoon goed in elkaar. Als speler kan je helemaal inleven als rol in leerling die contact heeft met verschillende groepen zoals de nerds en jocks. Je moet ondertussen missies doen, maar het is belangrijk om goed op de tijd te letten want er zijn ook nog twee lessen per dag. Een les bestaat uit een kleine opdracht, zo moet je werken aan je vocabulary bij Engels, op de maat spelen bij muziek, sommetjes maken bij Wiskunde, dieren ontleden bij biologie etc. Lessen volgen heeft ook weer zijn voordelen, zo kan je makkelijker je uit de problemen praten als je Engels goed doet, stinkbommen en dergelijke maken als je scheikunde goed doet. Maar lessen volgen is dus geheel aan jezelf. Als je de brave jongen speelt of juist de pestkop kan je niet helemaal zelf bepalen, in missies ben je verplicht om de dingen te doen die van je gevraagd worden. Keuzes kan je dus niet maken.

Het verhaal speelt zich in het begin vooral af in en rondom de school, maar later kan je ook de stad in. Hier kan je zoals je bij GTA kent vrij rondlopen en dingen bezoeken als een kledingwinkel. Ook heb je wat geld nodig, deze verdien je door zijmissies te doen voor leerlingen of een bijbaantje te voltooien.

Als cijfer zou ik Bully zeker een 9 geven, het spel is van Rockstar en is ook net zo verslavend als de GTA serie. Een klein minpuntje is dat de tijd een beetje snel gaat, het is moeilijk om missies tussen de lessen door te doen, omdat er weinig tijd tussen zit.

Een trailer van Bully

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...