Jump to content
 • Sign Up

MAF

 • entries
  518
 • comments
  1,497
 • views
  278,047

MAF 025 - Column

NandroDavids

628 views

gallery_7284_229_39311.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Foreigner97

Oeps, pardon!

Menig lid dat eind vorig jaar wat actief was op dit gezellige forum kan het niet ontgaan zijn: Generaal Pardon. Dit initiatief van de hoge heren/dame gaven reeds gebande leden de kans om oprechte spijt te betonen en om vervolgens een tweede kans te krijgen op het forum. Eerst onder het zero-tolerance-beleid, weliswaar. En het werkte. Veel gebande oudgedienden van dit forum bleken nog steeds geïnteresseerd in het forum en keerden terug. Tot vreugde van sommige leden.

Als we dit allemaal even evalueren, kunnen we wat mij betreft wel stellen dat dit initiatief een succes was. Kijk maar naar leden als Dotz, supergtagamer en .Whoopdidoo., die met hun vrijwel dagelijkse en positieve activiteit eigenlijk niet meer weg te denken zijn tussen de andere leden. Zo blijkt dus zeker dat een geband lid van vroeger na een aantal jaren veranderen kan en alsnog een goede bijdrage kan leveren aan GTAGames.nl.

Eigenlijk kan ik dan alleen maar voordelen ontdekken van dit beleid. De leden zelf krijgen een nieuwe kans, het forum wordt er gezelliger op en ondergaat wellicht zelfs verbeteringen dankzij gedreven kindjes van Generaal Pardon. En als een lid dan tóch niet in staat blijkt zich normaal te gedragen op het forum, is dat geen probleem: na een waarschuwing van 20% kunnen we weer afscheid van het lid nemen. Volgende keer beter!

Volgende keer beter? Ja. Kijk, bij de actie zelf stond ook duidelijk bij dat het eenmalig is, en dat is eerst ook wel te begrijpen. Stel dat de actie jaarlijks in december gehouden zou worden (en dat dat er nadrukkelijk bij stond), zouden leden die later geband worden "toch wel weer in december op het forum terecht kunnen komen". En zoiets moeten we absoluut niet hebben: een ban verliest z'n waarde als hij op die manier zo makkelijk omzeild kan worden. Om dergelijke situaties te voorkomen, moeten bepaalde spelregels worden opgesteld. En die waren er uiteraard ook bij de vorige editie. Er moet bijvoorbeeld minimaal een jaar zitten tussen de ban en de unban. Dat is logisch, want het is zeker niet altijd zo dat een lid na een jaar zodanig is veranderd dat-ie weer een positieve bijdrage kan leveren aan het forum.

Met het oog op deze spelregels én op de goede einduitslag van de vorige editie, lijkt het mij geen slecht idee om Generaal Pardon vaker te houden. Niet jaarlijks of middels een vast rooster, maar gewoon, zo af en toe. Want wat hebben we te verliezen? En bovendien: wellicht komen er meer oudgedienden terug en krijgen de mensen die zo'n behoefte hebben aan het sfeertje van 'vroeger' ook eens hun zin.4 Comments


Recommended Comments

Tijdelijke bans werken op fok.nl, dus hier zouden ze even goed kunnen werken. Iemand die geband wordt op 14-jarige leeftijd is meestal op 18-jarige een compleet ander persoon, iets waar permanente bans geen rekening mee houden.

Goede column. :)

Share this comment


Link to comment

Goede column. :tu:

Je slaat precies de spijker op zijn kop met je argumenten, zowel je voor-argumenten als je tegen-argumenten. Helemaal niets tegen in te brengen. Hooguit tegen je afweging van die argumenten. :puh:

Wellicht dat we in de toekomst daadwerkelijk een unban-beleid gaan toepassen. Dit zijn onderwerpen waar we het binnen de crew ook geregeld over hebben, dus wie weet wat daaruit komt. ^_^

Bedankt voor de column, aan dit soort columns hebben we wat. :Y

Share this comment


Link to comment

Wat een onderwerp, Foreigner. Je hebt wel de juiste snaar geraakt wat mij betreft. En inderdaad, ik ben het volledig met je eens dat zoiets geen vast recept mag worden. Maar ook dat de gevolgen van het Generaal Pardon overwegend positief zijn geweest.

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...