Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582000

Editie 340 - Spotlight


OWN

288 bezichtigingen

yRhwJgt.jpg

Deze rubriek is geschreven door @3L1077

tYJTOAJ.png

Monsters University is de prequel op mijn favoriete animatiefilm, Monsters Inc.

In Monsters Inc zitten we in een gigantisch bedrijf dat energie verzamelt door mensenkinderen te laten schreeuwen. Er worden allemaal unieke deuren gemaakt die naar de mensenwereld leiden zodat de monsters de kinderen bang kunnen maken, en dan weer terugkomen met energie.

Maar, die "scarers" komen daar niet zomaar, "scarer" is namelijk een zware studie, en dat zien we in Monsters University.

In Monsters University beginnen we met Mike Wazowski (die groene), die in de schoolbus zit voor een schooluitstap naar Monsters Inc. Alle andere kleine monstertjes vonden Mike niet eng, en zeiden dat hij nooit een echte scarer zou worden, maar Mike trok zich niets aan van al die ettertjes.

Een beetje later zien we Mike Monsters University binnengaan. Hij zit samen op de kamer met Randall. (die paarse uit Monsters Inc.)

Al snel gaan ze naar de eerste les waar plotseling de beruchte en mysterieuze decaan Hardscrabble komt binnengevlogen. Hardscrabble maakt de nieuwe monsters wijs dat wanneer ze falen voor het examen, ze definitief moeten stoppne met hun scareropleiding.

Rond hetzelfde moment komt Sulley (die blauwe) binnen. Hij is de zoon van een of andere beroemd monster, en iedereen ligt dus aan zijn voeten.

Een poosje later is er een groot feest, waar iedereen naartoe gaat behalve Mike, omdat hij elke minuut wil gebruiken om te studeren.

Dus doet Mike de boeken open, maar dan komt plots een klein varken door het raam gekropen gevolgd door de grote blauwe Sulley. Er gebeurt vanalles heel snel, maar uiteindelijk vangt Mike het varken op het plein, waarna Sulley hem bij wijze van spreken uit z'n handen trekt en mee pronkt.

Zo wordt Sulley gevraagd voor Roar Omega Roar, de elite van de campus. Ook Mike wilt bij ROR, maar wordt neit geaccepteerd.

Vervolgens gebeuren er een paar dingen die niet heel belangrijk zijn, dus daar gaan we het even niet over hebben.

Uiteindelijk doen Mike en Sulley mee met de Scaregames, met het team Oozma Kappa, de groep van de grootste mislukkelingen van de hele campus.

De film draait eigenlijk om die "Scaregames", maar daar ga ik hier niet teveel over vertellen, dat zou het natuurlijk wat verpesten.

Verhaal: 7,5/10

Ik heb echt genoten van deze film, een leuke plottwist op het einde, humor, een echte Pixar.

Het verhaal is nu niet waar deze film op steunt, het is zeker goed, maar het is niet "wauw", en dat komt waarschijnlijk alleen omdat Pixar zich op kinderen richt.

Animatie en beeld: 9,5/10

Waar ik dan een "wauw-gevoel" van kreeg, was hoe de film eruitzag. Dat is gewoon écht Pixar.

Het had iets magisch, iets wat geen enkele animatiestudio kan zoals Pixar het doet. Wanneer ik dan een tijdje later Despicable Me 2 zag, dacht ik echt van "Mwah, nee".

Alles ziet er gewoon elke seconde zo mooi uit, gewoon prachtig.

Acteerprestaties: 8/10

Niet al te bekende acteurs, maar ze deden het best goed. Persoonlijk vind ik het moeilijker om te oordelen op alleen stemmen. Alles kwam wel realistisch en goed over op het juiste moment, maar daar blijft het bij, denk ik.

Muziek: 8,5/10

Weer iets wat Pixar top doet, de muziek. De muziek lijkt zo zorgvuldig uitgekozen dat ze altijd harmonieus met de scène meegaat.

Pixar gaat het bij de wat onbekendere artiesten zoeken, wat in mijn ogen echt een pluspunt is tegenover Despicable me 2 en The Smurf 2 die het bij Britney Spears en Pharrell Williams zoeken.

Algemeen: 8,375/10

Monsters University is in mijn ogen een pareltje.

Als grote fan van Monsters Inc moest ik deze toch zien, maar zelfs als animatiefilms niet zo je ding zijn, raad ik je toch zeker aan deze film te bekijken.

Al bij al, een film waarvan ik érg genoten heb.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...