Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582002

Editie 340 - Opmerkelijk


OWN

325 bezichtigingen

jjMsxmd.jpg

Deze rubriek is geschreven door @3L1077!

Goedendag iedereen, en welkom bij de Opmerkelijk! We hebben het deze week over Easter Eggs uit GTA's. Jij weet vast wel wat een Easter Egg is, maar iemand anders misschien niet, dus ga ik het toch nog maar even uitleggen.

Easter Eggs zijn grapjes van de ontwikkelaar die ze in het spel verstopt hebben als echte paaseitjes, moeilijk te vinden dus. Ze hebben geen invloed op het verhaal of de spelervaring, maar ze kunnen wel erg grappig zijn. Ik ga jullie hier iets vertellen over de, in mijn ogen, beste/grappigste EE's.

JudBtV9.png

Links: Chariot Hotel VC

Rechts: Chariot Hotel VCS

Chariot Hotel

Het Chariot Hotel is één van die torenhoge gebouwen dat het zicht op Washington Beach verstoort, maar toch is het een beetje 'speciaal'. Wanneer je om 20:00 lekker op het donkere strand wilt gaan zonnen onder de volle maan, zal je iets opvallen... De ramen van het Chariot Hotel... vormen... een penis. Deze EE vind je niet alleen in VC, maar ook in VCS, hoewel de penis daar een andere vorm heeft, en er schijnt ook nog 'een of andere vloeistof' uit te komen. Die is misschien zelfs wel nog beter dan die van VC, maar dan zul je wel wat later moeten gaan 'zonnen', je vindt hem namelijk pas rond 2:00 's nachts.

XXew2q2.png

Links: Easter Egg VC

Rechts: Easter Egg VCS

Easter Egg

De Easter Egg is waarschijnlijk m'n favoriete Easter Egg. Welke Easter Egg, vraag je je nu waarschijnlijk af? Dé Easter Egg. Wanneer je door een zichtbare muur springt kom je in een klein kamertje, zonder deur, alleen een paasei, waarop 'Happy Easter' geschreven staat. Dat is wel héél letterlijk, niet? Vice City speelt zich in 1986 af, en in het spel Vice City Stories, dat zich in 1984 afspeelt, is de Easter Egg ook (deels) aanwezig. Op de PS2 versie vind je de Easter Egg ook, maar hier is hij zelf nog grappiger. In 1984 was het paasei namelijk nog in aanbouw, dus staat er ook een kraan bij.

LaCwAbR.png

Securicar in III

Gruppe Sechs

Een andere leuke is Gruppe Sechs. In eerste instantie denk je gewoon aan 'groep zes', in het Duits, maar nee. Wanneer je het in het Engels uitspreekt, krijg je al snel iets als 'groupsex', wat natuurlijk 'groepsseks' betekent. Gruppe Sechs is waarschijnlijk een parodie op het Duitse 'Gruppe Sieben'. Gruppe Sechs vind je op een Securicar in veel GTA's, namelijk: GTA III, GTA VC, GTA LCS, GTA VCS en GTA IV.

tDKg5Y9.png

Maanvergroting in SA

Maanvergroting

Dit is een EE die waarschijnlijk op niet veel slaat. Wanneer je een sniper rifle neemt in een GTA, richt je normaalgezien op zo'n mooie vrouw in bikini, of één of andere travestiet. Wat je natuurlijk ook kan doen, is op de maan schieten, in de hoop dat ie wegvliegt. Maar wegvliegen zal hij niet doen, integendeel, de maan wordt zelfs groter! Gek hé, op de maan schieten zodat ie groter zou worden... Je kan de maan acht keer vergroten, behalve in GTA III, waar hij maar 2 groottes heeft. Deze EE is in elke GTA van het III-era aanwezig, behalve GTA Advance.

Pwhf2O1.png

Gant Bridge SA

Gant Bridge

De Gant Bridge, is de grootste brug van SA, die vanuit Bayside tot San Fierro gaat. Er zijn op en rond deze brug verschillende EE's te vinden, maar de belangrijkste is toch die helemaal bovenaan. Wanneer je tot helemaal tot boven de zuidoostelijke pilaar vliegt, zul je een bordje zien met "There are no easter eggs up here. Go away". Dat betekent in het Nederlands: "Hierboven zijn geen easter eggs te vinden. Ga weg." Dat is natuurlijk weer al eens een voorbeeld van de humor van R*, vooral dat laatste "Go away," vind ik fantastisch.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...